Tarık Ziyad

Tarık Ziyad

Kim Kumar Oynuyor

Kim Kumar Oynuyor

Geçen hafta Taksim'de yaşadığımız saldırıdan sonra yine bir saldırı ile karşı karşıya kaldık.

İki gün önce Suriye'nin kuzeyinden yapılan roketli saldırıda 1'i çocuk, 1'i öğretmen olmak üzere 3 vatandaşımız maalesef hayatını kaybetti.

Bir okula saldırı yapacak, öğretmen ve öğrenci şehit edecek kadar alçak bir örgütle mücadele ediyoruz.

Taksim saldırısında 'Acaba'larla, 'Kim yapmış'larla hadiseyi geçiştirerek hedef saptırmaya çalışan bazı cahil ve cühela ile de mücadele ettiğimizi de ifade edelim.

Benim ayrıca değinmek istediğim konu bambaşka… Milli Savunma Bakanlığı operasyon bilgisini verince TSK Pençe-Kılıç harekatına başlamıştı.

Twitler, gazeteler ve yapılan paylaşımlarla operasyonun durması için barış naralarını duyduk. Türkiye bombaladıkça ses Hdp'den geldi.

Türkiye vurdukça ses Avrupadan ve Amerikadan geldi. Selahattin Demirtaş ise twit atarak Barış diye haykırmaya başladı.

Sormazlar mı adama, Neyin barışı?

PKK, Beşiktaş stadında saldırı yaptı, öğretmenlerimizi şehit etti, sivillerimiz hedef alınarak bomba patlattı.

PKK bunca saldırıları yaparken o zaman neden Barış diye haykırmadınız? Bu barış sadece Türkiye harekata geçince mi geçerli?

Buna iki yüzlülük değil, yirmi yüzlülük denir.

Siz barıştan yana değil, hainlikten yanasınız. Sizler kaostan beslenerek, mazlum edebiyatı yaparak haklı çıkmaya çalışan bir güruhsunuz. Kısacası işiniz yalan, dolan…

Terör örgütleri bugün itibarıyla kumar oynuyor. Bu kumarın oynanmasındaki temel neden 2023 seçimleri. Hadise bu kadar basit.

2023 seçimlerinin gölgelenmesi ve mevcut Hükümetin kaybetmesi kumarın ödülü görülüyor… Ancak PKK ve unsurlarının, HDP'nin anlayamadığı şey şu:

Devlet kumar oynamaz, satranç oynar… O yüzden oyunun galibi belli. Dünya siyasetinde aktif bir güce sahip olan Türkiye, öyle sanılan basit bir devlet değil.

Bu millet, sözde barış isteyenlerin amacının ne olduğunu gayet iyi biliyor. Milletimizin Bu oyunlara gelmeyeceğini kavrayamayan bu zihniyet, kaybetmeye mahkumdur. Ve de kaybedecektir.

*****

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan, iyi parti lideri Meral Akşener'i davet etmiş.

Meral Akşener'in vermiş olduğu cevap bir siyasetçiye yakışmayacak cinsten..

"Kumar masasında olmadık, bundan sonra da olmayacağız."

O zaman bizim de şu soruyu sormaya hakkımız var diye düşünüyorum: Kumarı Hagi ittifak oynuyor acaba?

Adaylık konusu en başından beri muamma. 6'lı masada bir zar atılıyor, Kemal Kılıçdaroğlu aday çıkıyor. Bir zar atılıyor Ekrem İmamoğlu, Mansur yavaş aday olarak çıkıyor. Neyin ne olduğu bile belli değil.

Parlementer sisteme geçişten, HDP'ye verilecek bankalıklardan söz ediliyor. Hülasa 6'lı masanın her ayağı bir kumar desek yanılmış olmayız dostlar.

Çünkü geleceğe dair beklentilere cevap vermemekle birlikte, nasıl bir sistem uygulayacaklarına dair en ufak fikirleri bile yok.

Meral Akşener hanımefendinin geçmiş dönemlerden bugüne kadar nasıl kumar oynadığına şahidiz. Bence bu tür polemiklere çok fazla girmesin.

Kumar oynayanlar kim diye soru sormamıza gerek yok sanırım.

'Kim kumar oynuyor' sorusunun cevabını yüce milletimiz sandıkta verecektir.

Bu sular derin, özellikle dünyanın çalkalandığı şu dönemde çok fazla atılmanın gereği yok… Sistemi kendi lehine çevirmek yürek ve cesaret ister..

Satır arası bizden olsun. Selam ve dua ile…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Tarık Ziyad Arşivi
SON YAZILAR