Fatma Betül Felhan

Fatma Betül Felhan

KİM TERORİST?

KİM TERORİST?

Doğruyu söylemek değil, anlatmak güçtür.”/Cemil Meriç

Dünya olarak zor zamanlardan geçiyoruz. Birileri birilerine terörist diyor fakat her ikisinde de insan kaybı olmazken kayıp hep masum insanlar tarafında oluyor.  Kirli hesaplar için kitleler yok ediliyor ve buna dur diyen kimse yok.

Kayıp her yerde kayıp. Ölen her yerde insan. Son olan olaylara acımasızca yaklaşılması insanın merhamet duygularının eksildiğini hatta yok olduğunu gösterir. İnsana insan gözüyle bakıp ona göre muamele etmeliyiz. Hele de bu insan masumsa. Efendileri böyle bir toplu katliama maruz kalsaydı belki...

İnsana insan gözüyle bakan bir Peygamber’in ümmetiyiz biz. Ne oluyor bize ki insanların ölümünden zevk alır hale gelmişiz. Yazık günah. Evet Müslümanlara hep haksızlık yapılıyor, en çok onlar toplu katliamlara maruz kalıyorlar fakat vicdanımızı kenara bırakmamalıyız. Unutmayalım ki Yahudi olduğu halde, insana değer vermek için, cenazesi geçtiği zaman ayağa kalken bir Peygamberimiz vardı. Hal böyle olunca bizim de saygı göstermemiz gerekir.

İçimiz acıyor. Kirli hesaplar uğruna İslam coğrafyası silinmek üzere. İnsanlar evlerinden barklarından ayrılıp birçok ülkeye sığınıyor. Ve Avrupa ülkelerinde nasıl bir muameleye tabi oldukları herkesin gözleri önünde. Ateşin pençesinden kurtulan kardeşlerimizi açlığın pençesine terk etmeyelim ve elimizden gelen yardımı edelim. Madem biz haklıyız, haklının yanında dimdik duralım.

Müslümanların ölümünü görmezden gelip teferruat olarak görenlere insan ölümü karşısında nasıl bir tavır takındığımızı gösterelim. Öyle dik duralım ki dünya yaptıklarından utansın. Her öldürülen Müslüman çocuğun acısını kalbinde hissetsin. Masum insanların üzerine bombalar yağarken neden bunlar oluyor diye sorabilsin. Biz Müslümanca duralım ki onlar da yaptıkları hatayı anlayabilsin. Öyle hissetsin ki her Müslüman çocuğun üzerine düşen bombayı kendi çocuğunun üzerine düşüyormuşçasına üzülsün.

Bunları hissettirebilmek için ölen her masum insan için merhametli olmak gerek. Merhamet göstermek için hangi dili konuşuyor olması veya hangi dine mensup olmuş olması önemli değil. Sadece masum insanlar için merhamet. Unutmayınız ki Hz. Peygamber “Merhamet etmeyene, merhamet edilmezmiş.” Sözünü bizlere miras bıraktı. Kalbimizde kin nefret yerine sevgi tohumları ekip dünyaya bu şekilde seslenmeliyiz ki bizi öldürmeye gelenler bizde hayat bulsunlar.

 Vesselam...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatma Betül Felhan Arşivi
SON YAZILAR