Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

Kimden değiliz?

Kimden değiliz?

Süleymani öldürüldü… Kimdi Süleymani ? İran’ın ‘Kudüs gücü’ birliklerinin komutanı. Devrimden beri varlığını İsrail ve Amerika’ya tehditler yağdırarak sürdüren lakin daha İsrail’e karşı bir hamlesine şahit olmadığımız İran’ın en önemli komutanlarından biri. Müslüman ülkelerin iç savaşlarına mezhepsel müdahale dışında bir platformda göremediğimiz İran’ın komutanı. Tehditleriyle Amerika’ya bölgede yeni alanlar açan İran’ın komutanı. Afganistan’da, Irak’ta Amerikalı komutanlarla yan yana, omuz omuza hareket eden komutan. İran’ın bölgeyi karıştırmak için kullandığı maşasını kırdı Amerika. Şahsım adına Amerika’nın birilerini öldürmesine sevinemem ama Müslümanlardan başkasıyla savaştığını göremediğim Süleymani’ye de üzülemem.

Sosyal medya paylaşımlarını takip ettikçe daraldım. Her yıl teröre evlatlarını şehit veren bir ülkenin vatandaşları kendi evlatlarına göstermedikleri şefkati, hüznü, hassasiyeti İranlı komutana gösteriyorlardı.

Bu nasıl olabilir? Ortadoğu’da katliamlarla sonuçlanan mezhep ayrılıkları bizim ülkemizde de bu kadar derin mi? İnsan kendi ülkesinin evladına göstermediği hassasiyeti sırf mezhepsel sebeplerle İranlı bir komutana nasıl gösterebilir? Zamanın CHP milletvekili Eren Erdem ‘ İran’la Türkiye savaşsa İran’ı tutarım’ derken ciddiymiş demek.

Peygamberimizin amcasının oğlu, damadı, ilk Müslümanlardan Hz. Ali’yi ve onun evlatları Peygamberin canpareleri Hz. Hasan ile Hz. Hüseyin’i, onların ali efradını sevmeyen bir sünni var mı?

Hz. Hüseyin’in şehadetine üzülmeyen, Kerbela’yı hatırlayıp susuzluğu ruhunda hissetmeyen Müslüman var mı?

Sorularım cevapları herkesin malumu…

Hal böyleyken kim ayrımcılık yapıyor?

Bizden değilsiniz diyen taraf kim?

Rabbim Müslümanlara feraset versin…

…..

Konya olarak kar duasına mı çıksak acaba?

Konya merkezi hariç her yere şükürler olsun ki kar düştü. Mevsimsel geçişlerin şaşırtıcı hal aldığı zamanlar geçiriyoruz.

Duaya ihtiyaç var…

…..

Özlü söz: ‘Üzülme! Çünkü yaradan umudu en çaresiz anlarda yollar. Unutma; yağmurun en şiddetlisi en kara bulutlardan çıkar.’ Hz. Mevlana

Önceki ve Sonraki Yazılar
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR