Hüseyin Taşkıran

Hüseyin Taşkıran

Klasik!

Klasik!

Bursaspor ile oynadığımız maçların bir benzerini daha izledik.
Son dakikalarında taraftarın yönetimi istifaya çağırdığı Bursaspor’un zor günler geçirdiği bu dönemde böyle bir oyun ortaya koyması, şüphesiz rakibin Konyaspor olmasındandı. İki ekibin arasında geçen tatlı sert rekabet bu maça da yansıdı desek yeri var. Bursaspor daha fazla kazanmak isterken, biz kontrollü bir oyunu tercih ettik.
Son oynadığımız iki maçta alınan 6 puan ve sıralamada geldiğimiz nokta bu maçı olduğundan daha fazla önemli hale getirmişti. Herkesin 3 puan beklediği maçtan bu oyun ile 1 puan alarak ayrılmak en az 3 puan kadar değerli olsa da, Malatya maçı için daha çok çalışmamız gerektiğini gösterdi.
Antalyaspor maçı ile kıyaslayınca oyunda “hata” seviyesinde kopmaları izlemek bizi korkutsa da gücümüzü kaybetmeyeceğimize olan inancımızı asla etkilemedi.
Özetle bol git gel olan klasik bir Bursaspor-Konyaspor maçı izledik…
***
Maç başında Ömer Ali’nin pozisyonu gol olsaydı,
Jahovic’in şutu kaleciyi aşıp ağlarla buluşsaydı,
Hepsinden öte Fofana o pozisyonu harcamasaydı gibi varsayımlar ile maça bakmak son derece yanlış olacaktır. Eğer varsayımlar ile maç değerlendirecek olursak;
Bursaspor kazandığı “doğru” penaltıyı gole çevirmiş olsaydı,
Girdiği iki farklı pozisyonda gol ile buluşsaydı da dememiz gerekir.
Beraberliğe oynayan takım imajını verdik bu maçta.
Bireysel “hata” sınırında hamlelerimiz ile 1 puanı da zor aldık desek yeri var. Fofana’nın pozisyonu bu takımın kaderine etki eder nitelikte kaldı hafızalarda. Deplasman takımısın ve kazandığın halde haftayı 3. Sırada bitirip gelecek haftaya daha formda çıkacaksın. Kusura bakma ama Fofana o golü atacaksın kardeşim. Kimse senin sahada girdiğin ikili mücadelelere kızmıyor, oyundan tek hamle ile üç futbolcuyu oyundan düşürdüğün sayısız pozisyonları görmezden gelmiyor. Ama böyle maçlarda o pozisyonu gole çeviremezsen yazık edersin, ayıp edersin.

Malatya maçında bu tablonun değişmesi dileğiyle.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hüseyin Taşkıran Arşivi
SON YAZILAR