Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Konya Emniyeti’ne bir alkış daha

Konya Emniyeti’ne bir alkış daha

Sevgili okurlarım, burada bazen çeşitli kurumlarla ilgili eleştirilerimizi kaleme alıyoruz. Yazdıklarımız çoğu zaman karşılık da buluyor. Kurumlar, bazen eleştirilerimiz için teşekkür ederek, aksaklıkları düzelmekten geri durmuyorlar.
                 
İşte gazetecilik tam da bu noktada başlıyor. Kamu adına, kamuoyu adına, onların sesi olmak adına elimizden geleni gücümüz yettiğince yapmaya çalışıyoruz.
 
Eleştiri kültürü elbette güzel bir şeydir. Gelişime kapı aralar.
 
Ama eleştiri kültürü kadar, ‘Sezar’ın hakkını, Sezar’a vermemiz’ gerektiğini de bilmemiz gerekiyor.
 
Bir ülkede ya da bir şehirde her şey kötü olamaz değil mi? Bu şehirde elbette iyi şeyler de yaşanıyor. Konya’mızda, değerli kurumlarımızın ve yöneticilerimizin yaptıkları olumlu çalışmaları o sebeple görmezden gelmememiz gerekiyor. Emeklerine saygı duymamız, hatta iş birliği içinde üzerimize düşen her şeyi yapmamız ve onları daha çok teşvik etmemiz gerekiyor.
 
Bugünkü köşemde ‘işini iyi yapanlar’ kategorisinde Konya Emniyet Müdürlüğü’nden bahsedeceğim.
 
Konya Emniyet Müdürlüğü ile ilgili olarak aşağı yukarı 10 gün önce yine güzel şeyler yazmıştım. Konya’da uyuşturucuya açtıkları savaş nedeniyle Narkotik Şube’ye ve vergi kaçakçılarının ümüğüne çöktükleri için KOM ekiplerine teşekkür etmiştim.
 
Aslında eksik yazmışım.
 
Konya’da gittikçe içinden çıkılmaz bir hal alan trafik konusunda çetin bir sınav veren Konya Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekiplerini gözümden kaçırmışım.
 
Geçtiğimiz haftadan bu yana neredeyse her kavşakta sıkı bir denetim içine girdiler. Aslında sadece trafik şubeden bahsedersek haksızlık olur, Konya Emniyeti’nin birçok birimi trafik güvenliği noktasında adeta arı gibi çalışıyor.
 
Hatta şehrin bazı noktalarında, ‘trafik kazalarını ve yayaları’ gündeme alan reklam çalışmaları hazırlanmış.
 
Bana kızmayın ama, trafik kültürünün bu kadar kötü olduğu bir şehirde birileri sonunda bu işe bir çeki düzen vermek için kolları sıvamış. Konya Emniyet Müdürü Engin Dinç, sağlıklı bir trafik kültürü oluşturmak adına bütün ekiplerini sahaya göndermiş.
 
İyi de yapmış…
 
Ne yazık ki döner kavşak kullanmayı bilmeyen, sinyal vermeye üşenen, emniyet kemeri takmayı akıl edemeyen, bisiklet yollarını ve kaldırımları park yaparak işgal eden, hız sınırına uymayıp trafik güvenliğini tehlikeye atan, ışık ihlali yapan, arabasını faça edip artistlik yaptığını zannedenler yüzünden bu şehrin trafiği alt üst oluyor.
 
Buna birilerinin dur demesi gerekiyordu.
 
Konya Emniyet Müdürlüğü’ne ve Engin Dinç’e, Trafik Şube Müdürlüğü’ne ve personeline bu konuda teşekkür ediyorum.
 
Bizim bu güzel şehirde belki de tek eksiğimiz sağlıklı bir trafik kültürü. Bu açıdan, Konya Emniyeti’ne bir kez daha alkışlıyorum…
 
Vatandaşlara da bir kez daha dikkatli olmaları noktasında çağrıda bulunuyor ve trafik cezaları ile ilgili bir ekleme yapmak istiyorum.
 
Geçen haftaki denetimlerde de gördük ki, Konya Emniyet Müdürlüğü bu konularda insaflı davranıyor. Sosyal medyada bu konuda Konya Emniyet Müdürlüğü’nü tefe koyanları görünce ilgili birimden bilgi aldım.
 
Konya Emniyeti’nin verdiği bilgiye göre, denetimlerde durdurulan araçlardan yüzde 80-90’ına para cezası yazılmadığını ifade ediyorlar. Birçok sürücü sadece uyarılmış. Denetimlerde, özellikle emniyet kemeri noktasında sürücülerin çoğunun kurala uymadığı görülmüş. Buna rağmen sürücülere sadece broşür dağıtılmış ve emniyet kemeri takmaları noktasında uyarıda bulunulmuş. Haliyle ağır kusurlu olanlara ise ceza kesilmiş.
 
Yani bu konuda suda fırtına koparanlara bakmayın siz.
 
Herkes trafik kurallarına uyacak. Trafikte sadece kurala uymayanlar değil, masum insanlar da zarar görebiliyor. Bunun örneklerini neredeyse her gün görüyoruz. Kuralları hiçe sayanlar, cezasını da elbet çekecek…
 
Kalın sağlıcakla.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR