Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Konya protokolü Vali’ye jest yaptı

Konya protokolü Vali’ye jest yaptı

Geçtiğimiz gün mesai bitiminde haber servisimize bir fotoğraf düştü. Fotoğrafta, Vali Toprak’ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bir davetiye takdim ettiği görülüyordu.

Fotoğrafın altındaki notta ise; “Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak'ı kabul etti. Basına kapalı gerçekleşen kabulde Vali Toprak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Mevlana Celaleddin Rumi'nin 746. Vuslat Yıl Dönümü Şeb-i Arus Programı davetiyesini sundu” bilgisi yer alıyordu.

Elimize ulaşan bu fotoğraf elbette önemliydi ve nihayetinde gazetemizin birinci sayfasında bu haberi değerlendirmek istedik.

Fakat servis edilen tek bir fotoğraf vardı. O fotoğrafta da sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Vali Toprak vardı.

Teamüller gereği, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a davetiyeyi Vali Toprak’ın tek başına sunması pek mantıklı gelmedi. Ben de bunu tahmin ettiğim için olayın ayrıntılarını araştırmaya başladım.

Bu ziyarette bulunabileceğini tahmin ettiğim önemli bir isme ulaşarak, ziyarette başka kimlerin yer aldığını sordum.

Aldığım bilgiye göre ziyarette Vali Cüneyit Orhan Toprak’ın yanında, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı ile Kültür ve Turizm İl Müdürü Abdüssettar Yarar da hazır bulunmuş.

Yani Konya siyasetinde söz sahibi olan isimler de bu davetiyeyi sunmak için Beştepe’ye gitmiş. Fakat bir fotoğraf vermemişler. Eldeki tek fotoğraf, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Vali Toprak’ın fotoğrafı. Bu da bana ilginç geldi.

Haber kaynağıma, fotoğrafların devamının gelip gelmeyeceğini ya da sosyal medyada paylaşılıp paylaşılmayacağını sordum.

Haber kaynağım, “Boş yere bekleme, başka fotoğraf gelmeyecek. Sadece bu fotoğrafla haberini yapabilirsin” şeklinde bilgi verdi.

Nihayetinde biz de dünkü gazetemizin sürmanşetinde, ziyarete katılan isimleri de not ederek, elde bulunan tek fotoğrafı kullandık.

Haber kaynağımın da dediği gibi, ziyarette bulunan isimlerin hiçbiri bu yazıyı yazdığım saate kadar sosyal medya hesaplarından konuyla ilgili bir paylaşım yapmadılar. Haber ajanslarına da konuyla ilgili yeni bir fotoğraf düşmedi.

Yani haber kaynağım haklı çıktı.

Hayatın doğal akışına aykırı olan bu durumla ilgili olarak benim aldığım tek bir mesaj var.

Bu fotoğraf ve bilgi, bilinçli bir şekilde böyle servis edilmiş. Ve ortak bir mutabakata varmışlar.

Konya’yı yöneten isimler, Vali Toprak’a bir jest yapmaya karar vermişler…

Biliyorsunuz, son dönemde yaşananlar nedeniyle Vali Toprak epeyce yıpranmıştı.

Konya protokolü de yaptıkları bu jestle, hem basında hem de kamuoyunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Vali Toprak’ın fotoğrafının paylaşılmasına vesile olmuşlar.

Nitekim bahse konu olan o fotoğraf iki gündür ana sayfalarımızı süslüyor.

Olumsuz giden algı, Konya protokolünün yaptığı bu hamleyle bir nebze daha olumluya çevrildi diyebiliriz bence.

Konya’yı yönetenler, bu zor günlerinde Vali Toprak’ı yalnız bırakmadılar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR