Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Konya Şeker’de sürpriz gelişmeler var!

Konya Şeker’de sürpriz gelişmeler var!

PANKOBİRLİK’te yapılacak olan Genel Kurul ile ilgili gelişmeleri takip etmeye devam ediyoruz. Bugün, süreç hakkında edindiğim çok önemli bilgileri sizlerle paylaşacağım.
 
Konya Şeker konulu son yazılarımdan birinde, ertelenen genel kurulla ilgili olarak, Ekim ayının 15’inden önce yeni bir duyuru yapılacağını söylemiştim. Sürecin içerisinde yeni adayların olup olmayacağı ya da Recep Konuk’un kararından dönüp dönmeyeceğinin bu tarihten önce büyük ölçüde netleşeceğini de belirtmiştim.
 
Son olarak da seçim sürecinin bazı sürprizlere gebe olduğunu vurgulamıştım.
 
Dediğim gibi de oldu.
 
Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi’nde (PANKOBİRLİK) hem adaylar hem sürecin akıbeti hem de genel kurul tarihi netleşti. Genel Kurul 27 Ekim’de yapılacak. Dediğim gibi bazı sürpriz gelişmeler de oldu.
 
O zaman başlayalım.
 
ADAY SAYISI ÖNCE 5’E ÇIKTI SONRA 4’E DÜŞTÜ
 
Kamuoyunun en çok merak ettiği şey herhalde kimlerin başkan adayı olduğu konusudur. Bu konuda bazı isimleri hem biz hem de medyadaki diğer refiklerimiz daha önce duyurmuştuk.
 
Kamuoyunun bildiği ve üzerinde konuştuğu üç adaydan biri Alişan Taşpınar, diğeri Muhammet Uğur Kaleli, bir diğeri ise Çumralıların yakından tanıdığı Ramazan Erkoyuncu idi.
 
Bu isimler arasında, Muhammet Uğur Kaleli pek çok çevrenin başkan olması muhtemel isim diye baktığı kişiydi. Böyle düşünmelerinin sebebi de Kaleli’nin siyasi geçmişinin başkanlık sürecinde bir avantaj olacağı inancıydı.
 
Fakat tüm bu düşünceler ve gelişmeler boşa çıktı.
 
Muhammet Uğur Kaleli artık aday değil.
 
Kaleli’nin adaylığı; PANKOBİRLİK Genel Kurulu’nda aday olabilmek için 3 ay önce üye olma şartı ve son 4 yıl içinde pancar ekmiş ve fabrikaya yatırmış olma şartını karşılayamadığından dolayı düştü.
 
Böylece aday sayısı 4’e düştü.
 
Kamuoyuna duyurduğumuz, Alişan Taşpınar’la ilgili olarak ise düşüncelerimi daha önce aktarmıştım zaten. Ramazan Erkoyuncu’nun ise Çumra Şeker'in kuruluşunda da yer aldığını ve Şeker Süt'te yönetim kurulu başkanlığı yaptığını biliyoruz. Şu anda da Konya Şeker yönetim kurulu üyesi olarak görev yapan Erkoyuncu, bugün; inşaat, tarım ve gıda sektöründe hizmet veriyor.
 
Buraya kadar 3 adayımızdan da bahsetmiş olduk.
 
PEKİ GERİYE KALAN 2 ADAY KİM?
 
 
İlk aday, Ulusal Hububat Konseyi Başkanı Özkan Taşpınar.
 
Edindiğim bilgilere göre Taşpınar, PANKOBİRLİK Genel Kurulu’nda aday olmak için kolları sıvamış durumda. Şu anda Ulusal Hububat Konseyi Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yapan Özkan Taşpınar da tıpkı diğer aday Alişan Taşpınar gibi Cihanbeyli Taşpınar doğumlu bir isim.
 
Kendisi aynı zamanda 2007 yılında Recep Konuk ile birlikte siyasette yol arkadaşlığı yapmıştır. Şu anda siyasetten uzak durduğunu ve mesafeli bir duruş sergilediğini biliyoruz. Kendisi, tarımın içinden gelen bir isim.
 
PANKOBİRLİK için son aday ise Ömer Şahin.
 
Ömer Şahin 1990 Çumra doğumlu. Kendisi hem avukat hem de mali müşavir. 2018 yılında Şahin Hukuk ve Danışmanlık bürosunu açan Şahin, halen avukatlık yapıyor.
 
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde İşletme, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümlerinde anadal, çift anadal ve yandal olarak 3 bölümden aynı anda Türkiye'de ilki gerçekleştirerek 2014 yılında mezun olan Şahin’le ilgili önemli bilgilere ulaştım.
 
Genç bir isim olarak başarılı özgeçmişiyle dikkat çeken Şahin, 2019 seçimlerinde de AK Parti’den Karatay Belediye Başkan Aday Adayı olmuştu. Ömer Şahin ile ilgili olarak önemli ayrıntılardan biri de kendisi 2014-2016 yılları arasında Konya Şeker’de üst düzey yöneticilik yapmış olması.
 
Bu yaşta bu kadar birikimi fark edince kendisini biraz araştırmaya başladım. Yakın çevresinden birkaç ortak tanıdığa ulaşmam zor olmadı doğrusu. Kendisinin nasıl bir kişilik olduğunu, kim olduğunu yakın çevresine sordum.
 
Kendisi çiftçi çocuğuymuş, halen pancar ektiği, bir ayağının hala Çumra’da olduğu bilgisine ulaştım. Ayrıca Konya Şeker’de çalışması nedeniyle kooperatifin yapısına hakim olduğu da söyleniyor. Aktarılanlara göre Konya Şeker’in iç işleyişine, borç yüküne, verimliliği ve diğer ayrıntılarına da baya hakimmiş.
 
Şu anda kollarını sıvamış ve ciddi bir saha çalışması içerisindeymiş.
 
Sevgili okurlar, şimdilik edindiğim bilgiler bunlar.
 
27 Ekim’de yapılacak olan genel kurulda her şey netleşecek. Ben gelişmeleri takip etmeyi sürdüreceğim.
 
Sağlıcakla…
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR