Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Konya Şeker’in yeni başkanı Ramazan Erkoyuncu

Konya Şeker’in yeni başkanı Ramazan Erkoyuncu

Ne süreçti ama…
 
PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk’un aday olmadığı ve 5 adayın yarıştığı seçimler tam bir şölen havasında geçti.
 
Başkan Konuk ile adayların yan yana salona girdiği genel kurulda, herkes el ele birliktelik içerisindeydi.
 
Temiz bir süreç oldu…
 
Ramazan Erkoyuncu önemli bir oy farkıyla yeni başkan seçildi.
 
Çiçeği burnunda Başkan Ramazan Erkoyuncu’nun aldığı oy oranına baktığımızda bir kez daha görüyoruz ki, gerçekten de iyi çalışmış, çabalamış, sağlam liste oluşturmuş ve herkese temas etmiş.
 
Nihayetinde kimin ne dediğinin pek önemi yoktu, önemli olan çiftçinin ne dediğiydi. Çiftçilerin gönlüne girmeyi başarmış ki, çiftçiler onun isminde mutabık kaldı.
 
Ve sandığın iradesi bir kez daha galip geldi.
 
Konya için, çiftçiler için, Konya Şeker ve Torku için hayırlı olsun. Kavgasız, gürültüsüz medeni bir seçim oldu. Seçim sürecinde bütün adaylar olgun bir tavır gösterdi.
 
Sandıklar açılmaya başladıkça resim netleşti. Her sandıkta Erkoyuncu farkı biraz daha açılmaya başladı.
 
Siyasetin bana öğrettiği bir şey yine gerçekleşti. İlk sandıktan çıkan oy çoğunluğu neyse, devamı da o yönde gidiyor.
 
Nihayetinde öyle de oldu.
 
Gece saat 22.00 sularında Erkoyuncu’nun başkanlığı kesinleşti.
 
Bugün yapılan devir teslim töreniyle de Başkan Ramazan Erkoyuncu, görevi Recep Konuk’tan devraldı.
 
Erkoyuncu, devir teslim töreninin ardından ise AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı’yı ziyaret etti.
 
Bu ziyaretin arka planında şüphesiz ki, medyada ortaya atılan spekülasyonların etkisi vardı.
 
Bazı arkadaşlar, PANKOBİRLİK Seçim sonuçlarını AK Parti’yle bağdaştırıp, AK Parti’nin adayı kaybetti gibi söylemler içerisine girmişlerdi.
 
Süreç içerisinde adaylarla ilgili ulaştığım bilgileri, bağlantıları ve ortaya çıkan tabloyu ben de zaman zaman köşemde yazmıştım. O süreçte Hasan Angı ile de görüşmüştüm ve desteklediği adayı sormuştum.
 
Bana verdiği cevap aynen şuydu: PANKOBİRLİK Seçimleri’nin sonucunu çiftçimizin kararı belirleyecek. Bizim herhangi bir adayımız yok. Çiftçi kimi seçerse başkan odur. Başkan kim olursa olsun, Konya Şeker’in daha güçlü olmasını isteriz. 
 
Konya siyasetinin en üst isminden aldığım cevap buydu. Bunu ısrarlı bir şekilde sormama rağmen Hasan Angı, duruşunu hiçbir zaman değiştirmemişti.
 
Öte yandan bazı adaylar ise kendi bağlantıları ve faaliyetleriyle elbette siyasetten, iş dünyasından, sivil toplumdan ve farklı noktalardan bazı isimlere ulaşmışlardı. Destek istemişlerdi. Kaldı ki, bütün adaylar benzer yol izledi.
 
Ama AK Parti cephesinden, bizim adayımız şu isimdir şeklinde bir açıklama da yapılmadı.
 
Ama durumdan vazife çıkaran bazı arkadaşlar, bu konuyu bu şekilde yorumladı.
 
Ayrıca, diğer adaylar gibi; Ramazan Erkoyuncu’nun da ne AK Parti ne de başka diğer partiler tarafından desteklendiğini ben görmedim. Yani Ramazan Erkoyuncu kazanınca muhalefet partileri kazanmış ya da AK Parti kaybetmiş olmadı. Başka bir aday kazansa da bu böyle olmayacaktı.
 
Asıl önemli olan, kazananın çiftçi olmasıydı…
 
Bu yüzden Ramazan Erkoyuncu’nun ilk ziyaretini Hasan Angı’ya yapması stratejik bir adım. Söylentilerin önüne geçmek için atılmış ince bir adım.
 
Zaten bu söylentiler ne Konya Şeker’e, ne Ramazan Erkoyuncu’ya ne de çiftçilere bir şey kazandırmaz, bilakis, zarar verirdi.
 
Erkoyuncu da buna mahal vermedi.
 
Nihayetinde Konya Şeker’de yeni bir dönem başlıyor.
 
Herkes için bir doğru var; her şeyi bir kenara bırakıp, şimdi yeni şeyler söylemek lazım cancağızım…
 
Seçim Sonuçları, Konya Şeker’e ve bölge çiftçimize hayırlı uğurlu olsun. Ramazan Erkoyuncu’ya ve çalışma arkadaşlarına yeni dönemde başarılar diliyorum. Ramazan Erkoyuncu ve ekibinin, bundan sonra yapacağı şey, Konya Şeker’i şimdiki noktadan çok daha iyi yerlere taşımak için var güçleriyle çalışmak olacaktır.
 
Konya Şeker markasına sahip çıktıkları için ve bu ateşten gömleği giymeye aday oldukları için hem yeni yönetimi hem de diğer adayların mücadelelerini takdir ediyorum. Onlar da çalıştı, çabaladı. Makamlar geçicidir, imtihandır; önemli olan hoş bir sada bırakmaktır.
 
Ve tabi ki en önemli teşekkürü de Konya Şeker’in efsane başkanı Recep Konuk’a etmemiz lazım. Çocuğu gibi bakıp büyüttüğü Konya Şeker’i, kocaman bir marka haline getirdi. Çiftçinin alın terinin kıymetini her zaman bildi. Fedakarlığı ve çalışkanlığı elbette unutulmayacaktır.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR