Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

Konya Sizinle Gurur Duyuyor

Konya Sizinle Gurur Duyuyor

 

Biliyorum bir işin sonu görülmeden hayır mı şer mi bilinmez ama bir olayın tekâmül anında da hayır ya da şer neticesi vardır. Şimdi öncelikle şunu ifade edelim hafta sonunda şehrimizin geleceğini ilgilendiren iki seçimde hayırlı neticelenmiştir. İnşa Allah bu hayırla neticelenen seçim sonuçlarından sonra oluşacak süreci de Yüce Mabudumuz hayra tevdi eder. Konya’mız, ülkemiz ve insanlık için bu sonuçların hayır getirmesini diliyoruz.

Tabii ki şunu da belirtmem lazım, Konya’daki seçimlerde hayırlı sonuçlarla sevinirken hafta sonunda Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde yaşanan menfur olay ise hepimizi hem üzüntüye sevk etti, hem de ciddi düşüncelere…

Peki, niye böyle bir düşünce halindeyiz? 46 kişini hayatını kaybettiği bu can sıkıcı olay İran ve Suriye’deki ülkemize yönelik düşmanca tavırların başka sonuçlara neden olabileceği korkusunu ben de yaşatıyor. Dün Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu’nu uzun uzun izledim, sıkıntılı, BM’ye kızgın, haklıda, dünyayı yöneten ağa babalar belki de Türkiye’ye vereceği zararı bildiği için Suriye’deki ateşin sürmesini istiyor ve bu ateşi söndürmüyor. Ülkemizden de CHP gibi artık çoktan radikalleşmiş partilerin desteğini alarak bu tür menfur olayların yaşanmasına zemin hazırlıyorlar. Bugün Suriye hepimizin bildiği gibi çoklu sıkıntılar barındıran bir sorunlar yumağına dönüşmüştür.

Bu konuyu bu hafta uzun uzun birkaç yazımızda elbette yazacağız ama benim burada İstihbarat birimlerimize, MİT’e, ülkemizin güvenliği ile ilgilenen kurumlarımıza acizane şunu ifade etmek istiyorum; Suriye sınırın her noktası birinci dereceden, gözlenmeli ve Suriye’den giriş ve çıkışlar behemehâl yasaklanmalıdır. Birinci derecede tehdit algısı ile o bölgeye güvenlik şeridi oluşturulmalı ve Suriye’den ülkemize karşı her türlü sızma derhal önlenmelidir. Türkiye Suriye’nin içine gizli operasyonlar yapmalıdır, unutmayınız en tehlikeli boğa boğazı kesilmiş fakat can damarı kesilememiş, ayakta ve herhangi bir yere bağlı olmayan boğadır. Ve bugün Esad manyağı bu durumdadır ve yıllarca marjinal bir şekilde eğitilen yandaşları ile bölgemizde her türlü kirli oyunu sergilemektedir. İran’ında her türlü destek verdiği bu kirli oyunları engellemek ülkemiz için bugün birinci derecede acil konudur…

Hayatını kaybeden insanlarımıza başsağlığı, ailelerine ve milletimize sabrı cemil niyaz ediyoruz.

Neyse tekrar şehrimize gelelim, KTO Seçimleri gerçekten hayırla neticelenmiştir. Tabii ki bir daha bunu yazmayacağız ama şu görülmüştür Hüseyin Üzülmez’in Konya’da tamamen kredisi bitmiştir…

Selçuk Öztürk Bey artık bundan sonra kesin bir şekilde Konya Ticaret Odasının Başkanıdır, tam anlamıyla Konya’daki iş dünyamız Selçuk Başkana güvenini göstermiştir. Ve Cumartesi günü yapmış olduğu konuşma güzel bir konuşmadır. Yapacak iş çok, seçimler bitmiştir ve elbette artık işe yoğunlaşma vakti gelmiştir.

Selçuk Başkan zaten bütün aşırı muhalefete rağmen hiç bunlardan etkilenmemişti ve yeni projeler üzerinde çalışıyordu. Seçim sonrasında yapmış olduğu “Peygamber Efendimizin Metodolojisini uyguladık”, açıklaması da çok önemlidir ve bu yol gidilmesi gereken yoldur.

Bundan böyle seçimleri kaybeden Üzülmez’in ekibi Konya Ticaret Odasının üzerinden bütün ellerini çekmelidir. Özellikle vakıftan da çekilmelidirler. KTO Karatay Üniversitesi tamamen ilk kurulduğu andaki manasına dönmeli ve Konya Ticaret Odasına tamamen verilmelidir. Orada birilerinin tahakkümünü Konya istemiyor, Konyalı ne istediğini göstermiştir. Konya oyun istemiyor, Konya nefsi ile hareket edeni sevmiyor, Konya küçük ayak oyunlarıyla kendisine iktidar sağlamaya çalışanları tarihin dehlizlerine gönderiyor.

Eğer Sayın Hüseyin Üzülmez kendisinden öncekiler gibi olmayacaksa behemehal üniversitenin üzerindeki tahakkümünü bitirmelidir. Sayın İsmail Kolat Üniversitenin mütevelli heyet başkanlığından istifa etmeli ve oradaki yönetim Konya Ticaret Odasına bırakılmalıdır.

Selçuk Başkanın ve yönetiminin ciddi projeleri şimdiden hayata geçirmek için çalışırken böyle ayak oyunlarına da maruz kalmaları önlenmelidir. Çok iyi biliyoruz ki, onların başarısı Konya’nın başarısıdır, Rabbimiz yollarını açık etsin.

Biz bugün, seçimler neticelenince değil, zor zamanda, herkes rengini belli edemezken net bir şekilde doğrunun, hakkın ve haklının yanında yer aldık. Şükürler olsun, yamulmadık… Bize de bu seçimlerden kalan onur işte budur ve bir gazeteci olarak doğrusu bu da bize yetiyor.

Aynı şekilde Konyalı çiftçiler PANKOBİRLİK’te de her hangi bir maceraya müsaade etmemiş ve keskin bir şekilde Recep Konuk Başkana vefasını göstermiştir. Sayın Recep Konuk’un yapacağı zaten çok iş var, şimdi mesela Üniversite işleri var, o konuda yapılması gerekenler ve yoğun çalışmalar Recep Başkanı bekliyor, bununla birlikte inşaat halindeki fabrikalar, yeni fabrikalar… Netice itibariyle bu toprakların çocukları Recep Konuk’tan daha çok babalık bekliyor… Biz Recep Konuk’a da bu sürecin hayırlı mübarek olmasını diliyoruz.

Rabbimiz Selçuk Başkanı da, Recep Başkanı da mahcup etmesin, yollarını açık etsin…

Konya kazanmıştır.

Hayırlı mübarek olsun…

  

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR