Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Konya’da duble seçim heyecanı

Konya’da duble seçim heyecanı

Tahir Akyürek’in görevine veda edeceğini, 14 yıllık hizmet ve yatırımlarını anlattığı programın ardından, yani 1 ay önce biz duyurmuştuk. Yine bu hafta istifa etmeden bir gün önce de internet sitemizde bir haber yaparak Konya gündemini sarsmıştık.

Yeni Haber’in habercilik başarısı olarak bunu bir kenara not etmiş olalım diye bir daha hatırlatmış bulunuyorum.

Siyasetle bizim kadar iç içe bir toplum olduğunu sanmıyorum. Memleketimizin insanı, ülkesini gerçekten önemsiyor.

Nasıl önemsemesin ki.

Ülkemizde son 20 yılda seçimlerin hemen hemen hepsi çok kritik süreçlere denk geldi. Çalkantısız bir seçim dönemi neredeyse hiç geçirmedik. Türkiye’de seçimler beka meselesi olarak öne çıktı hep. İşte bu yüzden, gencinden yaşlısına kadar bütün hemşehrilerimiz sandığa çok önem verdi.

Son yaşananlara baktığımızda da görüyoruz.

Yine çok çalkantılı bir süreç; oyun kuranlar, plan yapanlar yine eksik değil...

Güz gülleri, rüzgar gülleri, güller, dikenli güller, eksik değil işte…

Abdulkadir Geylani demiş ya hani, “Bizim yolumuz dikenlidir, ayağını seven gelmesin!” diye…

Ayağını sevenlere şimdiden güle güle...

***

Seçim sathı mahaline girdiğimiz bugünlerde Türkiye’nin her bölgesinde seçim atmosferinin heyecanı yaşanıyor.

Ama Konya, bu heyecanı diğer şehirlere göre oldukça fazla yaşıyor.

Nasıl yaşamasın ki.

Konya’nın 14 yıllık başkanı Tahir bey bu hafta içi görevini bırakarak, Ak Parti’den milletvekili aday adayı oldu.

Bu gelişmenin üzerine, Konya’nın gündemini sadece 24 Haziran Seçimleri değil, yeni belediye başkanının kim olacağı merakı kasıp kavurmaya başladı.

Bugünlerde, kahvehane köşelerinde, kafelerde, otobüs duraklarında, cami gölgelerinde Tahir Başkan’ın yerine göreve kimin geleceği konusu vatandaşın tek sohbet konusu olmuş durumda.

Halkımızın bu sohbetleri bazen de sosyal medya ortamına taşınıyor. Yazılanları okuyor, konuşulanları duyuyoruz. Bazen bu konuşmalarda kantarın topuzunu kaçıranlar da oluyor elbet. Bunları bir kenara bırakıp, aklı selimle olaya yaklaşanları okuduktan sonra aşağı yukarı bir kanı oluşuyor insanda.

Konya’nın 24 Haziran’da Cumhur İttifakı’na yine yüzde 70’ten aşağı bir oy vermeyeceğini düşünmeme rağmen, Konyalıların yerel siyasette bu kadar cömert bir destekte olmadığına şahit oluyorum.

Tahir Başkan’ın görevi bırakmasının ardından sosyal medyada ortaya çıkan olumsuz tepkilerde en fazla şikayet edilen konu Konya’nın trafik çilesi olarak görünüyor.

İşte bu minvalde, yeni belediye başkanı olacak kişiye haddim olmayarak birkaç önemli çağrıda bulunuyorum.

Göreve atanacak olan Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım,

Lütfen Konyalının taleplerine daha fazla kulak verin. Ve en önemlisi, halkla daha fazla irtibata geçerek eksiklerinizi kendiniz görün. Her ne kadar danışmanlarınız ve yardımcılarınız aracılığıyla şehrinizin eksiklerini rapor alsanız da, işin başında siz olmadığınız sürece kimse tatmin olmuyor.

Genç kardeşlerinizle daha fazla ilgilenin. Dinamik bir şehrin dinamik bir başkanı olması gerektiğini düşünüyorum.

Aracınıza binin trafiğe kendiniz çıkın, ama şoförle değil. Bizzat direksiyonda siz olun ki vatandaşı anlayın. Özellikle sanayi çıkış saatlerinde ana yolları kullanın. Günün her saatinde de kadınlar pazarından itibaren çarşı merkezde her bölge olur. Bir de ana yol ve çarşı merkezdeki yol kenarı ücretli otopark hizmeti ve bu hizmetin fiyatı da Konyalının çok canını sıkıyor. En iyisi kaldırın gitsin bu hizmeti..

Şimdiden hayırlı ve Uğur’lu olsun…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR