Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

Konya’daki Terör Evlerine Dikkat

Konya’daki Terör Evlerine Dikkat

Biz gazeteciyiz ve malumunuz her çevreden dostlarımız oluyor. Dün da emniyetten iki dostumuz vardı, isimlerini elbette veremem, bir gazeteci için haberin kaynağını saklı tutmak ve o kaynağa sadık kalmak şereftir. Dostlarımız zaman zaman bizi ziyaret ederler, hasbıhal ederiz, fakat dün konuştuğumuz konuların çok önemli olduğunu düşünüyorum ve sizinle paylaşmak istiyorum…  

Neyse, malumunuz Odan TV, Halk TV, DHPC, Halk Evleri, Atatürkçü Düşünce Derneği aşırı marjinal ve anarşist medyada dün Konya’daki uygulamaya konan provokasyonlarla ilgili kışkırtıcı ve yalan haberler vardı.

Tabi biz bu yalan yanlış, kışkırtma haberleri okurken emniyetten dostlarımızla bu konuları konuştuk. Bu çerçevede edindiğimiz bazı önemli bilgileri sizinle paylaşmak istiyorum.

Neyse sizin anlayacağınız Konya’yı da karıştırmak istiyorlarmış. Konya’da özellikle başta Bosna Hersek Mahallesi olmak üzere, Selçuklu İlçesinin başka birçok mahallesi, Karatay’da bazı mahalleler, Meram (diğer ilçeler kadar olmasa da) bazı mahalleler hücre evi oluşturmak için seçilmiş. Bu evlerde DHKPC, Türkiye Gençlik Birliği (TGB), Halk Evleri, Öğrenci Kolektifleri gibi terörist toplulukların mensupları Konya’da çeşitli eylemler için örgütleniyorlarmış. Eylem hazırlığı içindeymişler…  

Emniyetimiz bu evleri biliyormuş ve zaman zamanda bu evlere yönelik operasyonlar yapılıyormuş ama biliyorsunuz, su uyur düşman uyumaz, bu terör örgütleri bir ev kapanınca hemen bir başka hücre evini devreye sokarak Konya’da faaliyetlerini sürdürüyormuş.

Ben özellikle, “bu terör gruplarının içinde CHP Gençlik Kolları ile Atatürkçü Düşünce Derneğinin mensupları var mı?” diye sordum.

Dostlarımın verdiği bilgiye göre CHP Gençlik Kollarına mensup gençler, Atatürkçü Düşünce Derneğine Mensup Gençler ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğine mensup gençler bu örgütlerin hücrelerindeki toplantılara katılmıyor muş.  Ama CHP ve ismini saydığım diğer gruplar bu örgütlerin oyunlarının sergilendiği provokasyon eylemlerine katılarak destek veriyorlarmış. Sizin anlayacağınız CHP’nin hükümet düşmanlığı CHP’yi terör örgütleri ile birlikte hareket etmeye sevk etmiş durumda…

İşte geçtiğimiz hafta sonunda Bosna Hersek Mahallesi ve Zafer Meydanında kirli oyunlarını sergileyen bu örgütlerin bu pis senaryoları bu hücre evlerde önceden planlanmış.

Ben dostlarıma, “iyi de Cumartesi günü Taksim konusu bitmişti Pazar günü niye devam ettiler? Neyin peşindeler” diye sordum.

Çok net ifade edeyim, talimat provokasyonlara devam etmeleri yönünde emirler geliyormuş, onun için bu eylemlere devam ediyorlarmış.  

Sizin anlayacağınız, ülkemizde huzur istemiyorlar, Esed katili ile birlikte hareket ediyorlar, Rusya, İsrail, Suriye, İran istihbarat birimleri bu örgütleri destekliyor. Türkiye’de de kargaşa var, görüntüsü oluşturmak istiyorlar. 1970’lerde oynanan senaryo tekrar hayata geçirilmek isteniyor. Sokağı terörize ediyorlar, vatan hainliği yapanlar, “vatanı sattırmayız” diye bağırıyorlar, gençleri hükümet düşmanlığı üzerinden, “vatan bölünmez”, “AVM yapacaklar”, “Amerika’ya Satılıyorlar”, “Atatürkçülük Elden Gidiyor” gibi saçma sapan ifadelerle örgütlüyorlar. Bu vatanın hükümetine, milletin seçtiği başbakana düşmanlık yapıyorlar, ülkeye zara veriyorlar.

Sonra da bu teröristlerin karşısına ülkücü ve dindar gençlerin çıkmasını istiyorlar.

CHP askerden artık umudu kesti, onun için bu terör örgütlerinin yanında yer alıyor ve CHP aynı zamanda mezhepçilik oyunu oynuyor. Alevi Vatandaşları da bu kirli oyunun içine dâhil etmeye çalışıyor. Böylece kirli oyunu tezgâhlayacağını zannediyor. Sandıktan CHP çıkmayacak, gelemeyecekler, CHP bitecek, bunu biliyorlar ve CHP bitecekse bu ülkede bitsin istiyorlar. Allah bunlara fırsat vermesin, milletimizin birliğini dirliğini muhafaza etsin…

Burada beni asıl üzen konu ise ne yazık ki bu terör grupları zaman zaman “hükümete karşıyız”, diyerek bazı dindar gruplardan da destek alıyorlarmış.

Bu dindar grupları kim diye herhalde sormaya gerek yok, hükümet düşmanlığı yapmak için şehrimizde Oda TV, Sözcü Gazetesi gibi yayın yapan medya kuruluşlarını hepimiz biliyoruz. 

Neyse biz ifade edelim, biz söyleyelim, biz uyaralım, bakın bu ülkeyi, Konya’yı karıştırmak isteyenler var… Emniyetimize bu süreçte destek olmak gerekiyor.

Şüpheli gördüğünüz insanları, özellikle öğrenci evi kisvesiyle oluşturulmuş hücreleri aman lütfen emniyetimize bildirin. Bu ülkenin birliğine dirliğine kast edenlere fırsat vermeyelim. O itler köpekler sokaklarda bizim gençlerimizi de sokağa çekmeye çalışarak terör estirirken biliniz ki emniyetimiz, polislerimiz onlarla başa çıkar, siz sokaklara dökülmeyin.

Bu ite köpeğe inat bir fazla kitap okuyun. Durumdan vazife çıkarıp bu insanların ekmeğine yağ sürmeyin…

Gün akıllı olma günüdür, gün adam olma günüdür, gün İnşa Allah ülkemizin günüdür, ben bütün bu olayların ülkenin başına bela olanların son çırpınışları olduğunu düşünüyorum.

Rabbimiz insanımızı korusun, fitneciye, fesada fırsat vermesin…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR