Ali Dikilitaş

Ali Dikilitaş

Konyaspor, Alanya’dan boş dönmüyor

Konyaspor, Alanya’dan boş dönmüyor

Ramazan geldi, hoş geldi. Onbir ayın sultanı Ramazan hepimize hayırlı mübarek olsun. Allah(c.c.) ümmetin yar ve yardımcısı olsun.

Konyaspor 11 haftadır 3 puanı bir arada göremiyordu, bu özlemi dindirmek için Alanya deplasmanına gitti. Hafta başı Alanyaspor’lu oyuncu Josef Sural trafik terörüne kurban gidince maç için futbola odaklanmak çok kolay olmadı. Araç kullananlar için uykusuz yola çıkmak, ölüme davetiye çıkarmak demek.  Bu sebeple araç kullananlar trafik kurallarına mutlaka uymalı, bir anlık hatanın telafisi olmuyor.

Konyaspor bu hafta da yine sakatlık ve cezalar nedeniyle kadro kurmakta zorlandı, Selim, Filipovic ve Diagne’nin sakat oluşu, Uğur’un cezası nedeniyle stoper sıkıntısı yaşayan Konyaspor için zor bir maç oldu.

Konyaspor’da bu maçta Ali Turan-Volkan ikilisi stoperde maça başladı daha sonra Jevtovic stopere geçerken, Volkan ön libero pozisyonunda görev yaptı.

Alanyaspor-Konyaspor mücadelesi futbola odaklanmanın zor olduğu bir maç oynadı, iki takımda maça Sural’ı anarak başladı ve stadyumda duygu dolu anlar yaşandı.

Konyaspor’un oyuncu yapısı Alanyaspor’a ters böyle olunca Konyaspor’un kazanma olasılığı yüksek olan bir müsabakaydı. Orta alanı mücadele etmeyen diri olmayan takımlar için Konyaspor’dan puan almak kolay değil. Ceyhun ile tek ön libero oynamaya çalışan Alanyaspor, Konyaspor için kolay lokma oldu diyebiliriz.

Konyaspor haftalardır bu kadar çok gol pozisyonuna girmemişti, attığından fazlasını kaçırdı diyebilirim. Defansta yapılan hatalar ise kadro yapısı göz önüne alınınca normal oldu. Stoperi olmayan Konyaspor, Alanyaspor santraforunu durdurmakta çok büyük güçlük çekti.

Maçta iki takımda çok fazla gol pozisyonu buldu. Konyaspor biraz şans, birazda Serkan faktörüyle maçı kazandı. Ömer Ali ve Miloseviç iyi maç oynadılar, Yatabare çok mücadele etti, Jonsson iyi oynadı Konyaspor takım olarak iyi mücadele etti. Defansta yapılan hatalara ise çok şey söyleyebilirim ama en iyisi hiçbir şey söylememek.

Konyaspor 11 haftalık galibiyet hasretine Alanya’da son verdi ve 40 puan barajını bu hafta aştı, bundan sonra alınacak puanlar Konyaspor’un sıralamadaki yerini belirleyecek. Konyaspor 11 haftada maddi anlamda çok şey kaybetti. Takımların puanları birbirine çok yakın. Ligin nasıl şekil alacağını kalan haftalarda göreceğiz.

Konyaspor bundan sonra mutlaka geleceği planlayacaktır, Yeşil-Beyazlılar bu sezon özellikle sakatlıklar nedeniyle çok zorlanan bir takım görüntüsü verdi. Öncelikle sakatlığı devamlı tekrar eden oyuncuların gelecek sezon bu sakatlıklardan kurtulup kurtulamayacaklarını çözmek gerekiyor. Özellikle Diagne ve Filipovic’in sakatlıkları hangi boyutta bunu yorumlamak çok önemli.

Aykut Kocaman ve öğrencilerini kazandıkları 3 puandan dolayı tebrik ediyor, devamını bekliyoruz.

Konyaspor hafta sonu Trabzonspor’u konuk edecek, o maçta da takıma başarılar diliyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Dikilitaş Arşivi
SON YAZILAR