Hüseyin Koyuncuoğlu

Hüseyin Koyuncuoğlu

KONYASPOR AVRUPA’YA HAZIR

KONYASPOR AVRUPA’YA HAZIR

Kurban Bayramı Arefesi’nde Antalya’ya giderek Atiker Konyaspor’un Antalyaspor maçını izleme fırsatı bulduk. Şehre gittiğimizde maça 2 saat kadar vakit vardı ve o vakti gezerek değerlendirdik. Muhabir arkadaşlarla maç önü yaptığımız gezide birçok Antalyaspor formalı taraftar gördük.

Garibime giden şey ise her 10 Antalyaspor formalı Antalyalının 9’nun sırtında 9 numarasıyla Eto’o yazması oldu. 1’inde de isim yazmıyordu zaten.

Şehirler yıldız transferi yapabilir amenna. Fakat o yıldız bence şehri esir almamalı. Tüm Antalya Eto’o’ya umut bağlamış durumda. Bunu sadece formalarla değil maç esnasında da gördük. Antalyalı gazeteci arkadaşlarımız basın tribününde sürekli hadi Eto’o, yapma Eto’ı gibi söylemlerde bulundu. Diğer oyuncuları yok sayarak tüm planları, başarıları Eto’o’nun üzerine kurgulamak çok yanlış. Çok kaliteli bir futbolcu olmasına karşın Eto’o’nun yokluğu Antalya’da büyük buhrana yol açar. Bunları gördüğümde kendi kendime ‘iyi ki yıldız transferi yapmamışız’ dedim.

1 tane yıldız oyuncu takımda sırıtmaz diyenler olacaktır. Fakat bu şekilde olacaksa hiç olmasın daha iyi derim. Gerçekten durumları vahim. Gün geçtikçe Aykut Kocaman’ın stratejisini çok daha iyi anlıyorum. Yaptığı her hareketinde ve söyleminde bir adım ötesini düşünüyor. Kendi içinden yıldız çıkarma düşüncesi de bu şartlar altında çok daha doğru geldi bana. Bu strateji de giderek oturuyor zaten.

İlk hafta isteksiz gördüğümüz Ömer Ali 2 gol atarak yıldızlaştı. Takıma verdiği katkı da cabası. Avrupa’da da kendini göstermeyi başarırsa çok güzel günler bekliyor genç oyuncuyu.

Yeni transfer Milosevic’ten geçtiğimiz haftalarda övgüyle bahsetmiştik. Bu hafta ilk kez forma giyen bir diğer yeni transer Jonsson da önemli derecede övgüyü hak etti. Daha ilk maçından hırslı görüntüsüyle tam not aldı. Antalya maçında sergilediği başarılı performansı, Holmen’in yerini doldurabileceği görüntüsü verdi.

-Ali Çamdalı gün geçtikçe bana Andrés Iniesta’yı anımsatıyor. Onlarca metre öteden öyle bir pas atıyor ki tam takım arkadaşının önüne düşüyor. Yokluğunda hissettiğimiz boşluğu da düşünerek harbiden Ali Çamdalı Konyaspor için biçilmiş bir kaftan. Mükemmel oyun yapısı ve paslarıyla gerçekten göz dolduruyor.

-İki haftadır eleştirdiğimiz Mehmet Uslu nihayet kenara çekildi ve Douglas formayı giydi. İskoç oyuncu verilen görevi tam anlamıyla yerine getirdi ve iki de asist yaptı. İnşallah bu performansını sezon boyunca sürdürür.

 -Genç oyuncu Amir Hadziahmetovic, Antalyaspor maçında etkisiz kaldı. İki haftadır hoş bir futbol sergileyen Bosnalı yetenek, neler yapabileceğini bize gösterdiği için Antalya maçındaki performansı yetersiz oldu. Ama eminim ki kısa sürede çok daha iyi olacaktır.

-Aykut Hoca, Beşiktaş maçının yıldızı Riad Bajic’i kenara çekti ve maçın sonlarına doğru oyuna soktu. Muhtemelen onu hafta içinde oynanacak Shakhtar Donetsk maçına sakladı. Yeşil beyazlılar Antalyaspor deplasmanındaki istekli görüntüsü ve göze hoş gelen oyunuyla Ukrayna temsilcisine gözdağı verdi. Ben bu Konyaspor’un kendi seyircisi önünde Shakhtar’ı zorlayacağını düşünüyorum. Yeşil beyazlı oyuncular eğer bireysel hatalar yapmazsa Ukrayna temsilcisinden rahatlıkla puan koparabilir. O maçı dört gözle bekliyoruz.

-Saatlerce yol gelip 90 dakika takımını destekleyen Konyaspor taraftarı övgülerin en büyüğünü hak ediyor. Yeşil beyazlı futbolseverler yine üzerine düşeni tam anlamıyla yerine getirdi ve resmen Antalyaspor’a evinde deplasman yaşattı. Özellikle Antalyalıların küfürle kendilerini tahrik etmesine rağmen duruşunu bozmayan yeşil beyazlı taraftarlar ‘aferin’ diyerek onlara karşılık verdi. Zaten 73.dakikadan itibaren tüm stat Konyaspor taraftarını dinledi. ‘Konyaspor ovası’ bestesiyle Antalya Arena’yı inleten yeşil beyazlıları, ev sahibi takımın seyircisi pür dikkat dinledi…

Son olarak Konya basınının Antalya deplasmanına gitmesini sağlayan Sayın Basın Sözcümüz Ahmet Baydar Bey’e teşekkür ediyor, herkese mutlu, huzurlu ve sevdikleriyle beraber geçireceği hayırlı bayramlar diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hüseyin Koyuncuoğlu Arşivi
SON YAZILAR