Latif Demirtaş

Latif Demirtaş

Konyaspor bu yıl Lig’de kalacak!

Konyaspor bu yıl Lig’de kalacak!

Konyaspor umutlu bir haftayı daha tamamladı ve önümüzdeki Başakşehir maçına odaklandı.

Gaziantep FK maçı, herkes açısından bir mücadele maçı olarak görülüyordu. Aslında öyle de oldu. Her ne kadar takımın kalitesi ve kalibresi bu Lig için zor olsa da Gaziantep FK ile mücadelesinde olukça iyi bir görüntü verdi. Yeni hoca Omerovic’in dokunuşları bu maçta izlerini gösterdi.

Maça gelecek olursak…

Yine kontrollü, çok paslı, bloklar arası geçişlere izin vermeden rakibi ya uzaktan şutlara ya da duran toplara mahkum eden bir oyun var. Aykut Kocaman izlerini tekrar Omerovic’te gördüğümüzü hatırlatalım. Konyaspor artık tipik bir savunma takımı. Çok kolay bir gol yiyecek takıma benzemiyor. Stoper takviyeleri de yapıldığına göre artık çok gol yenilen maçları görmeyiz diye düşünüyorum.

Bu maçın en önemli yönü, Lig’de kalma inancının artık yüksek düzeye ulaşmış olması. Hoca Omerovic, futbolculara nasıl top oynayacaklarını, nerede duracaklarını, nasıl savunma yapacaklarını tümüyle öğretip, bir özgüven aşılamış. Bu özgüvenin yansımalarını önümüzdeki günlerde daha iyi göreceğiz.

Tabi ki eksiklikler de var.

Geçen hafta İstanbulspor maçında yaşadığımız sıkıntının aynısını Gaziantep maçında da yaşadık. Sokol Çikalleshi, milimetrik ofsaytta düşerek galibiyeti görmemizi engelleyen futbolcu oldu. Bunu ısrarla söylüyorum çünkü takım arkadaşı topu attığında nerede duracağını bilen oyuncular, VAR sistemi devreye girdikten sonra çok daha dikkat etmeleri gerekiyor. İstanbulspor maçında muhtemelen 25-30 santimetreyle ofsaytta golümüz verilmedi ve Konyaspor muhtemel bir galibiyeti kaçırdı. Gaziantep FK maçında da Ahmet Oğuz’un attığı topta rakip sahaya geçen Çikalleshi, sadece saniyenin yarısı kadar geç kalsa ya da topun atılacağını beklese, kaleciyle karşı karşıya gelip attığı golün, gol olmasını sağlayacaktı. Bunlar çok amatörce hatalar geliyor. Özellikle son maçtaki hareketi affedilir bir pozisyon değil. Diğer akıl almayan pozisyon da Soner’in son dakikada kaçırdığı gol.

Futbol şansızlığı diyelim…

Umarım bu pozisyonları tekrar hatırlayıp, üzülmeyiz. Çünkü artık maçlar azalıyor. Konyaspor için artık tehlike çanlarının çaldığı döneme giriyoruz. Ama neyse ki yönetimin yaptığı takviyeler, yüreğimize su serpiyor.

Yenilenen transferleri gelecek yazımıza bırakalım ve Başakşehir maçında tüm Konyaspor taraftarlarını stada bekleyelim. Eksik Başakşehir’i rahat bir galibiyetle yenip, yeni haftaya, yeni aya coşkuyla başlayalım derim ben.

Siz ne dersiniz?

Önceki ve Sonraki Yazılar
Latif Demirtaş Arşivi
SON YAZILAR