Hasan Ekelik

Hasan Ekelik

Konyaspor Devam Dedi

Konyaspor Devam Dedi

Belki de bu sezon bu cümleyi defalarca kurduk lakin özellikle bu maç özelinde çok yerinde bir cümle olacaktı “Konyaspor devam yada tamam maçına çıkacak”.

Gerçekten de bu cümleye çok uyan bir maçtı Konyaspor’un evinde konuk ettiği Ankaragücü müsabakası.

Kendi evinde dramatik bir şekilde, Başakşehir'e kaybeden sonrasında ligin kalbur üstü takımlarından olan Rizespor karşında oynanan iyi futbolla birlikte galibiyeti kaçırmasına rağmen deplasmandan bir puanla dönen takımımız, hafta içi kupa mesaisinde de çoğumuzun angarya gördüğü bir maçta, deplasmanda Sivas’ı yenerek tur atlıyor ve Ankaragücü maçıyla ilgili umutlarımızı katlıyordu.

Bu tür maçların mental yükü sahadaki performansa mutlaka yansıyacaktı. Oynanan oyundan çok skora ve alınacak galibiyete odaklandığımız haftalara girmiştik artık. Açıkçası ne oynanan oyun, ne taktik, ne kurgu, nede kadro, sadece skora ve alınacak üç puana odaklanmıştık. Maçıda bu gözle izledik maçın ilk yarısında iki takımda birbirini tartarak savunma güvenliği üst düzeyde dengeli bir oyun oynadı. Tamda İlk yarının golsüz bitmesini ve ikinci devrede neler yapmamız gerektiğini düşünürken orta alanda kapılan bir topla son haftaların formda ismi Prip, 38’de tabelayı değiştirdi ve soyunma odasına 1-0 önde gittik.

KONYASPOR HATA YAPMADI

Mental olarak biran önce rahatlaması gereken ve üç puandan başka çıkar yolu olmayan Konyaspor bu bilinçle çıktığı ikinci yarıda da kademeli savunmayı elden bırakmayarak rakibe fırsat vermedi. Taraftarlar stadyumda, izleyenler ekran başında biran önce dakikaların erimesini ve bitiş düdüğüyle birlikte üç puan hasretimizin son bulmasını bekliyorduk.

Nitekim bitmek tükenmek bilmeyen saniyeler ve dakikalar sonunda haftalardır beklediğimiz üç puana sonunda kavuştuk. Başta da belirttiğim gibi bu maçta oyundan taktikten çok skora odaklanmıştık ve çok şükür istediğimizi alarak stadyumdan ayrıldık.

Tribünleri doldurarak takımına omuz veren cefakar Konyaspor taraftarı bu üç puanda ve belkide Konyaspor’un çıkış serüveninde büyük rol oynamıştır. Umarım gelecek haftalar kulübümüz için daha hayırlı olur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Ekelik Arşivi
SON YAZILAR