Kasım Göçer

Kasım Göçer

Konyaspor geliyor bak!

Konyaspor geliyor bak!

Soğuk havada son dakika golüyle gelen sıcacık galibiyet Konyaspor’un ilk iki iddiasından kolay kolay vazgeçmeyeceğini gösterdi.

Geçen hafta Trabzonspor’a ligdeki ilk mağlubiyetini tattıran Antalyaspor Konya’ya iddialı gelmişti. Bu sebeple daha açık ve cesaretli bir futbol oynamalarını bekliyordum. Beklentimin aksine sahada oynamaktan rakibi oynatmamayı hedefleyen bir Antalyaspor vardı.

Üçlü savunma ile oynayan Antalyaspor top rakipteyken savunmayı beşleyerek kalabalık bir şekilde Konyaspor’u bekledi. Adeta iki hafta önce oynanan Yeni Malatya karşılaşmasının bir benzerini izledik.

İlk otuz, otuz beş dakika tatsız tuzsuz, grekoromen güreş tadında geçti. İki tarafın da fazlaca pas hatası yaptığı ilk yarım saatten sonra ilk yarının sonlarına doğru Konyaspor rakip yarı sahada daha çok görünmeye başladı.

İkinci yarıda da topa daha çok sahip olan taraf Konyaspor’du. İlhan Palut ikinci yarıya Soner Dikmen yerine Mpoku ile başladı. Orta sahadaki teknik beceriyi artırmaya dönük bu değişiklik takıma bir hareket getirse de kalabalık Antalyaspor savunmasını aşmak için bundan daha fazlasını yapmak gerekiyordu.

Cikalleshi’nin kalabalık savunma arasında etkisiz kalması, kalabalık savunma arasında ileri uç oyuncularının pozisyona girmekte zorlanması gibi başlıca sorunlar Malatyaspor karşılaşmasında olduğu gibi bu karşılaşmada da yaşandı.

            Savunmada kalabalık bir şekilde bekleyen tabiri caizse kale önüne otobüsü çeken takımlara karşı Konyaspor’un kullanabileceği en etkili silahın güçlü fizik yapısıyla Ahmet Hassan olduğu tartışmasız bir gerçek. Bu sebeple İlhan Palut’un Malatyaspor maçında Ahmet Hassan’ı kulübede bekletmesini haklı olarak eleştirmiştik.

Önceki iç saha maçındaki senaryonun devamı gibi görünen Antalyaspor karşılaşmasında İlhan Palut bu sefer 70’te Ahmet Hassan’ı Michalak ile birlikte sahaya sürdü. Ahmet Hassan Michalak ile girdiği yüzde yüz bir gol pozisyonu harcadıktan sonra karşılaşmanın uzatma dakikalarında Skubiç’in kullandığı taç atışını kafa ile aşırarak Endri Çekici’nin muhteşem golünün asistini yaptı.

Ahmet Hassan’dan beklenen şey aslında tam olarak bu, yani kalabalık savunma arasında hava topu üstünlüğü sağlaması. Konyaspor kazanmaya devam ettikçe rakipler daha çok kapanacak. Bu durumda Konyaspor’un Ahmet Hassan’a daha çok ihtiyacı olacak.

İki haftadır ilk on birdeki yerini Rahmanovic’e kaptıran Endri uzatmalarda attığı golle yeniden ilk on birdeki yerine göz kırptı. Endri’nin yedek kalmasına rağmen küsmeden forma için mücadele etmesi ve oyuna girdikten sonra attığı güzel golle takımına altın değerinde bir üç puan kazandırması takdire şayan.

Bu galibiyet Konyaspor’un ligdeki hedefini daha belirgin hale getirdi. Bu hedef Trabzonspor’u mümkün olduğu kadar takip etmek ve Türkiye ligini şampiyonlar ligi ön elemesi oynama hakkı elde edecek bir sıralamada tamamlamak olmalı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kasım Göçer Arşivi
SON YAZILAR