İbrahim Doğan

İbrahim Doğan

Başarı, mücadele eden takımların hakkıdır

Başarı, mücadele eden takımların hakkıdır

Mücadele, takım uyumu ve kazanma isteği Konyaspor’u ligin başından itibaren yarışın içinde tuttu. 
Geçtiğimiz hafta Karagümrük deplasmanında kazanan yeşil beyazlılar, hafta içerisinde Antalyaspor maçına camia olarak iyi adapte olmuştu.

Maç cumartesi ve gündüz saatlerinde olmasına rağmen  taraftarın desteği oldukça iyiydi. İlerleyen maçlarda daha da artacağını düşünüyorum. Yine de zirveye oynayan bir takıma daha çok taraftar desteği lazım…

Bu durumu pandeminin etkilerine bağlamakta fayda var. Aşı zorunluluğu ve önce 2 sonra 3 aşı derken stadyuma gelmek isteyip de gelemeyen binlerce taraftarın olduğunu biliyorum. 
Geçelim maça…


Konyaspor’un 3’lü defanslara karşı pozisyon bulmakta zorlandığına daha önceki yazılarımda dikkat çekmiştim. Malatyaspor maçı buna en iyi örnek derken bir de Antalyaspor maçı çıktı. Rakip yine 3’lü defans yaptı. Topun Konyaspor’da olduğu dönemlerde o defans 5’e hatta liberoların da desteğiyle 7’ye çıktı. 


Cikaleshi’nin isteksizliği, son dönemde İlhan hocanın gizli forvet olarak Amar’ı sahaya sürmesine neden oldu. Amar’ın hem uzun boylu olması hem de önde baskı kurması o bölgede Cikaleshi’nin etkisizliğini bir nebze olsun kapatmışa benziyor.

Ancak Amar ile oynanacaksa Cikaleshi’nin yerine Ahmed Hassan da direk 11 oyuncusu olarak çıkabilir. Sonuçta Konyaspor puan kazandıkça rakiplerin çok da açık oyun oynama gibi bir isteklerinin olacağını düşünmüyorum. Kapalı oyunlarda ise Ahmed Hassan daha başarılı olacaktır. 


Hassan çok iyi bir forvet, bizim sistemimize uymadığı için hakettiği formayı yeteri kadar terletemiyor.  Hocanın da bu açıdan düşündüğünü zannediyorum. 


Son haftaları 2. olarak tamamlayan Konyaspor, altındaki takımlarla da puanını rahatlayacak derecede olmasa da biraz açmış görünüyor. Bu da isteyince ve mücadele edince başarının mutlaka geleceğini bir kez daha kanıtlıyor. Şimdi devre arasına kadar bu başarıyı perçinlemek, sonrasında ise hamle olacak takviyelerle daha da ileriye taşımak tek hedef…

Önceki ve Sonraki Yazılar
İbrahim Doğan Arşivi
SON YAZILAR