İbrahim Doğan

İbrahim Doğan

Konyaspor hakeme rağmen kazandı

Konyaspor hakeme rağmen kazandı

Eksiklerin olduğu bir kadro ile sahaya çıkmak zorunda kalan Konyaspor, yine eksik rakibine karşı oyun anlamında üstünlük kurdu. Kasımpaşa’nın attığı ilk golde adam paylaşımı noktasında hata yapan Konyaspor, basit bir gol yedi. Antrenman maçlarında bile öyle gol yenmez. Skubic ile Adil’in arasında kalan Aytaç, takımını 1-0 öne geçirmişti.

O dakikadan sonra mağlubiyeti kabullenmeyen bir Konyaspor vardı sahada…

Duran toptan Kasımpaşalı oyuncunun eline değen topu görmezden gelen VAR ve tecrübesiz hakem Yasin Kol, rezil bir yönetim sergiledi. Konyaspor’un net penaltısı verilmedi!

Diğer pozisyonda ise penaltı kararı veren Yasil Kol, VAR’ın uyarısı ile kararından döndü. Ancak o poziyonun penaltı olmasa bile korner olarak devam etmesi gerekiyordu. Hakem kaleci Ramazan’ın oyunu başlamasını istedi. Verdiği penaltı kararını VAR’dan değiştiren Yasin Kol, o pozisyonun ardından yönetimde de tamamen dağıldı. Daha çok saçmalamaya başladı.

İkinci yarıda Miya’nın yerine Amir’i oyuna dahil eden İsmail Kartal, belki de maçı kazanma anlamında en önemli hamlesini yaptı. Amir’in girmesiyle birlikte sol açık oynayan Alper’in mücadelesi takdir topladı. Skubic’e yaptığı asist, Konyaspor’u maçın içerisinde tuttu. Musa ve Hurtado’nun oyuna girmesiyle birlikte orta saha üstünlüğünü Kasımpaşa’ya bırakmayan Konyaspor, duran toptan attığı golle şansızlığını da yenmiş oldu. Bu güne kadar iyi oynadığı maçlarda kazanamayan Konyaspor, hem doğru oynadı hem de kazanmasını bildi.

Amir, Musa, Ahmet ve Uğur’un dönmesi takıma moral kazandırsa da her geçen gün artan vaka sayılarından takımın eksik kalması bir o kadar da can sıkmaya başladı. Sehic, Levan, Ömer Ali gibi as oyunculara bu zor dönemde ihtiyacı olan Konyaspor, futbolcuların testlerinin negatife dönmesini iple çekiyor. Haftaya ligin zirvesinde yer alan ve oynadığı oyun ile takdir toplayan Alanyaspor’a konuk olacak Konyaspor’u zor bir maç bekliyor. Ligin tek namağlup takımı olan Alanyaspor’a karşı deplasmanda oynayacak olan yeşil beyazlı takımın dersine çok iyi çalışması gerekiyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İbrahim Doğan Arşivi
SON YAZILAR