Latif Demirtaş

Latif Demirtaş

Konyaspor Karadeniz’den mutlu ayrılır mı?

Konyaspor Karadeniz’den mutlu ayrılır mı?

Konyaspor sıkıntılı bir süreç yaşıyor.

Yeni yönetim Ömer Korkmaz ile birlikte heyecanla göreve geldi. Fakat ilk maçta maalesef evimizde Sivasspor’a kaybettik. Konyaspor’un en çok umut taşıdığı maçlardan birisi olan Sivasspor maçının kaybedilmesi bir karamsarlık oluşturdu.

Perşembe günü oynanacak Samsunspor maçı, hafta içi maçlarından bir tanesi. Biliyorsunuz ki geçtiğimiz hafta Ankaragücü-Rizespor maçında yaşanan hakem saldırısıyla maçlar ertelenmişti. Bugünden itibaren maçlar başlıyor.

Perşembe günü Konyaspor’un rakibi Samsunspor, 17:00’ın maç için erken bir saat olduğunu, hafta içi taraftarların maça gelemeyeceğini belirterek federasyona talepte bulundu. Ancak federasyon yazının yayınlandığı şu saate kadar maç saati değişikliğiyle alakalı herhangi bir gelişme kaydetmedi. Maç şu anda 21 Aralık Perşembe günü saat 17:00’da oynanacak gibi görünüyor.

Samsunspor maçı, Konyaspor için aslında bir dönüm noktası. Her ne kadar takım kadrosu bu maç için çok heyecan vermemiş olsa da ligin son iki haftasında oynayacağı Fenerbahçe, ardından Kayserispor ve ligin ilk haftası oynayacağı Galatasaray maçlarına kadar Konyaspor’un görüntüsü maalesef ümitlerimizi arttırmıyor.

İkinci yarıyla birlikte bir takviye yapılması gerekiyor. Bu takviye de özellikle orta sahada çok daha dinamik birkaç orta saha gerektiriyor. Tabi ki Konyaspor’un en büyük sorunu gol atamaması. Bunun sebebi ise forvet Muhammet Demir’in uzun süreli sakatlık yaşaması, yapılan transferlerin istenilen beceriyi ortaya koymamaları, özellikle Sokol Çikalleshi’nin tekrar yurt dışına gitme modunda olduğu, oyuna kendini tam anlamıyla veremediği gibi gerçekler var.

Kanatlardan da çok iyi top geldiği söylenemez. Konyaspor önceki yıllarda sürekli kanatlardan forveti besleyen, çok gol pozisyonuna gelen bir takımdı. Lig başından beri henüz penaltıyla tanışamamış Konyaspor’un sorunlarının birinin de bu olduğu anlaşılıyor. Ceza sahasına topla giren oyuncusu, topu ceza sahasına sokmakla ilgili ciddi bir becerisi yok. Top ceza alanına sokulmayınca da maalesef gol atma imkanınız kalmıyor.

Bu bir teknik analiz değil. Bir maç yazısı değil belki ama içimiz, umudumuz Konyaspor’un bu üçlü maç trafiğinden kayıpsız bir şekilde ikinci yarıya kendini atması.

Heyecan dolu günlerin tekrar bizi bulmasını ümit ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Latif Demirtaş Arşivi
SON YAZILAR