Hasan Ekelik

Hasan Ekelik

Konyaspor “Küçük” oyunu bozdu

Konyaspor “Küçük” oyunu bozdu

Ligde oynadığı son 6 maçta sadece 1 galibiyet alan Konyaspor ligdeki kötü gidişe son vermek için , Trabzon'a doğru yola çıkıyordu.

Son haftalardaki istikrarsız görüntü şehir ve camianın üstüne adeta bir ölü toprağı serpmişti. Geçmiş yıllarda oynadığımız Trabzon maçlarını düşündüğümüz de bu kasvetli havanın ne derece yoğun olduğunu gözlemleyebiliyorduk. Aslında bu tip maçlar her ne kadar zor olsada bir yandan da bu kasveti dağıtmak adına hem çok iyi bir fırsat hemde şans olarak değerlendirilebilinirdi.

Maç öncesi böyle bir haleti ruhiye içiresindeydik fakat başlama vuruşu itibariyle umutlarımız dakika dakika hayal kırıklığına doğru evrildi.

Zorbay Küçük adlı hakem önce maçın henüz başında “aman Trabzon ile aram bozulmasın “ penaltısı uydurdu daha sonrada vücuttan sekip Michalak’ın eline çarpan pozisyonda tereddüt etmeden penaltı noktasını gösterdi. Hiçbir zaman mağlubiyeti yada başarısızlığı bahaneler üzerinden yorumlamam bunun kolaycılık olduğunu düşünürüm lakin statükonun ve kayırmanın gelenek haline geldiği Türk futbolunda haksızlık ve usulsüzlükleri de görmezden gelmek mümkün değil. Hakem kararlarındaki çifte standartlar ülkede futbol ortamına olan güveni bitirip tribünleri boşaltmaya devam edecek.

Maça tekrar dönecek olursak 2-0 lık şoktan sonra İlhan hoca henüz 35. Dakika olmasına rağmen Ahmet Oğuz (sakatlık) - Cebrail ve Paz – Uche değişikliğine giderek özellikle Paz hamlesiyle oyuna erken müdahale etti.

İlk yarının sonlarına doğru da Diouf’un harika golüyle soyunma odasına umutla gittik bu son dakika golü ve oyundaki üstünlüğümüz geri dönüş için beklentimizi yükseltmişti.

Nihayet ikinci devrenin başında rakip savunmayı ipe dizen Amir’in çabasını yine Diouf golle süsleyerek skoru 2-2 ‘ye getirdi. Bu golden sonra 6 dakika VAR kontrolü yapılması her ne kadar geri dönüş coşkusu yaşamamıza engel olsada böyle bir maçta skoru dengelemek muazzam bir hazdı.

Bu dakikadan sonra rakipten çok hakemle mücadele edecektik gidişat onu gösteriyordu. Nihayet golden sonra Zorbay Küçük bütün takdir haklarını rakip lehine kullanıp maça “Küçük “ dokunuşlar yapmaya başladı fakat skoru değiştiremedi ! 90 dakikalık mücadeleye ilk ve ikinci yarı olmak üzere toplamda 20 dakikadan fazla ilave eden hakem arkadaş umarım bu maçtan kendi adına dersler çıkarır.

Bu psikolojik ortam ve ruh halimizi göz önünde bulundurduğumuzda her ne kadar üç puan umudu taşısak da 2-0 dan gelip 10 kişi tamamladığımız bir maçta özellikle rakibin “12 kişi “ ile mücadele verdiğini de hesaba katarsak alınan bir puan çok değerli.

Takımımızı eksiklerine rağmen özverisi ve mücadelesinden dolayı tebrik ediyorum. “Küçük” hesapları bozarak şehrimiz adına bir onur savaşı verdiler...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Ekelik Arşivi
SON YAZILAR