Latif Demirtaş

Latif Demirtaş

Konyaspor neyi kaçırdı?

Konyaspor neyi kaçırdı?

Samsunspor-Konyaspor maçı aslında Konyaspor’un oynadığı futbol, bulduğu pozisyonlarla Konyaspor’a daha yakın bir maçtı. Konyaspor-Sivasspor maçında göre daha derli toplu, ne yaptığını iyi bilen, rakibi iyi analiz etmiş bir takımdı.

Çok pozisyon yoktu ama ceza alanı içinde Cicaldau’ya yapılan hareket kesinlikle penaltıydı. Hakem de zaten VAR’a gidip penaltıyı tespit etti. Sokol’un yine panenka penaltısıyla Konyaspor ilk yarıyı 1-0 önde kapattı.

Bu maçın artık çok gol atılacak bir maç olmadığı yönünde giderken, Ahmet Oğuz’un yaptığı penaltıyı hakemler 3-4 dakika monitörde izleyip, penaltı kararı verdiler. Bu harekete hakemlerin penaltı vermesi doğal olabilir. Çünkü ortada yapılmış bir hareket var. Asıl sorumuz Ahmet Oğuz’un orada rakibini tekme atar gibi durdurmaya yönelik bir hareket yapmasının sorgulanması. Bir defans oyuncusu topla ilgisi yokken, rakibin pozisyonu içerisinde değilken böyle bir hareketle penaltı yaptırması hiç kabul edilebilir bir şey değil. Giden puanların bir çoğunluğunu maalesef Ahmet Oğuz’a yazmak durumundayız.

İki takım da topa sahip olmak istedi. Pozisyona girmek istedi. Fakat penaltı pozisyonları dışında gol atılabilecek bir kimlikte oyun ortaya konmamıştı. Sonuçta maç 1-1 bitti.

Rakibinden 1 puan almak iyi mi? Öne geçtiğin maçta 2 puan kaybetmek kötü mü? Bunu değerlendirmek lazım. Hevesimiz, hayalimiz Konyaspor’un 3 puanla dönüp moral, motivasyonu arttırmasıydı. Ama yenilmediği, en azından 1 puan aldığı için çokta kötü diyemeyiz.

Burada tek olumsuz durum düşme hattında görünüyor olmak. Çünkü Alanyaspor’un deplasmanında Beşiktaş’ı yenerek, Konyaspor’un üstüne çıkmasıyla artık son 4 takım arasına girmiş oldu. Bunlar İstanbulspor, Pendikspor, Samsunspor ve Konyaspor.

Bu takımlardan bir tık daha iyi olabiliriz. Ama oynadığımız futbol maalesef bunların gerisinde kaldı.

Önümüzde pazar günü çok önemli bir Kayserispor maçı var. Kayserispor maçında Konyaspor’un her şeyini ortaya koyup, maçı kazanması gerekiyor. Çünkü son oynayacağı Galatasaray ve Fenerbahçe maçlarıyla zaten puan alma ihtimali hem spor kamuoyu tarafından hem de otoriterler tarafından çok beklenmiyor. Sürpriz de tabi ki olabilir. Maça kazanmak için çıkılır. Ama pek ümit vermiyor.

Konyaspor’un yeni transferlerle geleceğe umutla bakması gerekiyor. Temennimiz ikinci yarının Konyaspor için güzel geçmesi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Latif Demirtaş Arşivi
SON YAZILAR