İbrahim Doğan

İbrahim Doğan

Konyaspor rahat kazanabileceği maçı kaybetti

Konyaspor rahat kazanabileceği maçı kaybetti

Sehic’in konsantrasyon eksikliği ile başladığı maç Konyaspor’u geriye düşürse de Konyaspor çabuk reaksiyon gösterdi. Penaltının ardından Jevtovic-Skubic ve Milosevic üçlüsünün hazırladığı gol ile öne geçen Konyaspor, ilk yarıyı önde kapattı. Ancak dağınık bir görüntü sergiledi. 

Jevtovic’in agresif oyunu haftaya cezalı olmasına neden oldu. Ömer Ali’nin maç eksiği olduğu gözüktü. 3-5-2 dizilişiyle top rakipteyken kolay çıkamayan Konyaspor, ilk yarıda oyun anlamında tatmin etmese de sonuca ulaştı. Abdülkerim ile Sehic’in iletişimsizliği Konyaspor’a pahalıya mal oluyordu. Geri pası çıkarmakta zorlanan Sehic, topu kornere çeldi. Korner pozisyonu ise neredeyse gol ile sonuçlanıyordu. Çok basit hatalar yapıldı.
İlk yarıdaki görüntü maçın bütün sonuçlara gebe olacağını gösteriyordu. 

İkinci yarının ilk dakikalarında da Sehic üzerindeki ölü toprağı atamadı. Çıkması gereken hava topuna çıkmayan Sehic, Ankaragücü’nün beraberliği sağlamasına neden oldu. Pozisyonda Adil’in de yer tutma hatası vardı. Yenilen golün yarısını Sehic’in yarısını da Adil’e mal etmek lazım...

2-2’nin ardından son toplarda basit hatalar yapan Konyaspor, defansta da Ankaragücü’ne pozisyon verdi. Beraberlik Ankaragücü’nün şevkini de artırdı. 

Jevtovic’in muhteşem pasını gole çeviren Skubic, Konyaspor’a umut verdi. 3-5-2’de Skubic’in daha etkili olduğu da bu golle kanıtlandı.

Bu golün ardından Konyaspor, skor üstünlüğünü koruyamadı. 3-3 Ankaragücü’nü daha da umutlandırdı. Adil’in eline çarpan topta akan oyunda oyunu durdurarak VAR’ın uyarısı sonucu izleme gereği gören Mete Kalkavan, penaltı noktasını gösterdi. Penaltı vuruşu sonrası Ankaragücü öne geçti. Konyaspor, sezon başından beri yediği golün yarısını bir maçta kalesinde gördü.

Konyaspor rahat kazanabileceği maçı kaybetti.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İbrahim Doğan Arşivi
SON YAZILAR