Ali Kaya

Ali Kaya

Karantina Günlüğü 3

Karantina Günlüğü 3

3. gün ve Diğer günler; özlem

Covid karantinası ben ve ailemin bir arada bulunduğu yani aralıksız hep aynı ortam da bulunuşumuzun üçüncü günü.  Çocukların eğitimi için Konya merkeze taşınalı yedi yıl olmuş ve biz tatil ve bayramlar hariç üst üste üç gün pek bir arada duramazdık, İşyerimin Bozkır ilçesinde olması ve ailemin Konya merkez de olması haftanın belli günlerinde Konya’ya giderek özlem giderirdik, Konya da kaldığım günler de ki, bu üç günü pek geçmez di günün belli zamanlarında öğle saatlerinden akşam saatlerine kadar Konya da ki eş, dost, akraba veya arkadaş ziyareti için dışarı çıkar akşama doğru eve gelirdim, fakat karantina günleri farklı sürekli beraberiz. İşyerimin Bozkır ilçesinde olması sebebiyle yaz aylarında ailem Bozkıra gelir ve okulların açılması ile Konya hayatı devam eder giderdi. Pandemi süreci başladığından beridir Bozkır da esnaf komşular ve arkadaş çevreme artık evliyiz arkadaş kahvaltıyı yaptım diyerek takılırdım. Çünkü kış aylarında sabah kahvaltısı esnaf komşular ile beraber yapardık. Neyse ki Karantina günlerinde ailem ile bir arada birlikte bulunmanın hazzını yaşıyorum. Yaz ayları Bozkır merkez de ikamet etmemiz ve kliniğimin Bozkır merkezde olması ve hastaya gittiğim zamanlar Bozkırın doğası yaylası havasını sürekli ciğerlerime teneffüs ederek işimi icra etmem kendim için büyük bir şans olarak görürüm  ve bu halim rabbime şükür sebebim olmuştur. Bu arada aklıma gelmişken mesleğimi icra ederken acı tatlı anılarım çoktur benim hafızamda yer etmiş çok güzel anlar vardır bunlardan en son yaşadıklarımdan birini sizlerle paylaşmak isterim. Antalya’dan Konya’ya seyahat eden bir  araç ile yolcular dinlenme tesisinde mola verirken başka bir aracın bir sokak hayvanına çarpmasını ve durmadan yola devam etmesi sebebiyle beni aradılar ve bu hayvanın  tedavisini yapar mısınız diye sordular ve ben de kliniğime getirirseniz tedavi ederim yanıtından sonra bu tedavinin ücretinin ne olacağını sordular ve ben de siz yardıma muhtaç bir sokak hayvanını tedavi ettirmek istiyorsunuz güzel bir davranış gösteriyorsunuz ve ben de bu hayvanın tedavisinden ücret almayacağımı sadece bu hayvanı sahiplenmenizi isterim diyerek cevap verdim ve klinikte hayvanın gerekli tedavisini yaptıktan sonra gönlü sevgi ve şefkat dolu hayvan severleri yolcu ettikten yaklaşık on gün sonra beni arayarak hal hatır ve ufak bir muhabbetten sonra bana tedavi ettiğim hayvanın videosunu gönderdiler ve ben de tarifi imkansız ama bir o kadar da güzel duygular yaşadım. Mübarek Cuma günleri mesaj göndererek cumamızı tebrik eden bir dostumuz daha oldu diyerek mesleğimle guru duymaktayım.  

Bu gün emniyetten bir memur arkadaş arayarak  aile bireylerinin sağlık durumu ve bir şikayetimiz olup olmadığını ve bir ihtiyacımızın olması durumunda emniyete haber verirseniz biz tedarik eder getiririz dediler. Nereden nereye eskiden hastanelerde paran ve torpilin varsa  tedavi olduğumuz dönemleri hatırladım. Şimdi polis beni arıyor isteğimi soruyor Filyasyon ekibi testi pozitif çıkan oğlum Kemali arıyor sağlık durumunu soruyor ha bu arada Covid 19 tedavi ilacını ücretsiz veriyor. Hala bu ülke de bu hizmetlerden memnun olmayan varsa diyecek sözümüz yoktur.

Bir meslektaşım Ali her gün yazacaksan sabırsızlıkla bekliyorum yazılarını demiş sosyal medya’dan, neyi yazayım evde dört duvar arasındayım, karşı blokta tanımadığım bir komşu cam silerken gördüm ve tabi ki hanım da gördü ve Ali gördün mü karşı komşuyu evet gördüm sizce ne demek bu camları siler misin ? niye yalan söyleyeyim ev temizliği yapmadım ama iki gün önce büyük meleğim ile akşam yemeğini ben pişirdim, bu gün ev ortamında da olsa saç böreğini ben pişirdim maşaAllah on parmağım da on marifet varmış en azından hanım öyle söylüyor. Ya geleceğe yatırım yapıyor veya gerçekten marifetliyim ama her halükarda  bundan sonra mutfakta bizi görmek istiyor.

 

Bu yazıyı okuyan tüm okurlarımdan tek ricam şu Covid salgınına çare bulununcaya kadar sosyal mesafe temizlik kurallarına bir de eş, dost, akraba ziyaretlerine ara vermeleri olacaktır. Bir esnaf abimizin daha elli yaşlarında bir oğlu bu virüsten rahmetli oldu çocukları yetim kaldı tüm herkesin içini dağladı bize düşen maske mesafe kurallarına uymak.

Karantinanın bu gün onuncu günü ve bu gün hanımın sorduğu soru en çok neyi özledin cevab arabamı, komşularımı ve en önemlisi işimi özledim.

Saygılarımla

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Kaya Arşivi
SON YAZILAR