Lokman Koyuncuoğlu

Lokman Koyuncuoğlu

Konyaspor yönetimi, FETÖ ve Marsilya..

Konyaspor yönetimi, FETÖ ve Marsilya..

Lyon’a indiğimizde ilk gördüğüm ilk düşündüğüm şu oldu; Avrupa’nın ikinci büyük ülkesinin ikinci büyük şehri bu mu? Daha ileri, daha gelişmiş bekliyordum. Türkiye hızla büyümüş Avrupa’nın önemli şehirleri artık bizim için efsane olmaktan çıkmıştı demek ki..

Zaten sorunun temeli de bu. Türkiye ilerliyor, Avrupa bu düzeyde büyüme sağlayamıyor. Hızla Avrupa’ya yaklaşıyoruz. 2002 ve 2012’de de gelmiştim Fransa’ya. O zaman böyle düşünmemiştim ama şimdi aradaki gelişmişlik ve yaşam kalite farkı iyice kapanmış.

15 Temmuz hain darbesi ile Türkiye’nin önünü kesmek ve örnek ülke profilini yok etmek amaçlardan biriydi.  Zaten biz de bu sebeple FETÖ ile teması olan kim varsa, yazmaktan ve ifşa etmekten hiç geri durmadık. Rahat olun bundan sonra da kimse bizi durduramayacak inşallah! Bizim Marsilya değil de Lyon’a inme sebebimiz bu yüzden bir anlam kazandı. Gelin size neden Marsilya değil de Lyon’a indiğimizi anlatayım..

1-Yeni Haber spor servisimiz Konyaspor’un tüm maçlarını içeride dışarıda takip ediyor. Spora ve Konyaspor’a önem veriyoruz, ekibimizi güçlendirdik ve Veli Özkan’ı senenin başında spor müdürü yaptık. Spor dergisi Sportmen’i çıkarmaya başladık.

2- Konyaspor’un eski başkanı Şan ile spor müdürümüzün arası gayet iyi, hatta Nisan’da Sportmen’e kapak oldu ve önemli açıklamalar yaptı. Yaz aylarında Veli Özkan transfer gelişmelerini eski başkandan direk alıyor. Bir nevi kankalar..

3- Sezon başında Veli Özkan eski başkanı gün boyu arıyor ama eski başkan dönmüyor. Gece yarısı döndüğünde Veli Özkan’la tartışıyorlar, Veli, başkana saygısızlık yapıyor. Eski başkan da Veli Özkan’ın Konyaspor tesislerine girişini yasaklıyor.

4- 21 Ağustos akşamı önce sosyal medyada sonra bazı ulusal gazetelerde eski başkanda ByLock çıktığı ile ilgili haberler düşüyor. Haber gece 01.15 gibi yenihaberden.com’da yayına veriliyor. Bu haber gece tüm ulusal gazete sitelerinde yayınlanıyor ve Anadolu Ajansı da haberi servis ediyor.

5- 23 Ağustos’ta Yeni Haber “Ahmet Şan depremi” başlığı ile çıkıyor, sporda ise Türkçesi oyun bitti olan “Game Over”  başlığı ve eski başkanın pek hoşlanmadığı söylenen eski bir fotoğrafı ile manşet yapıyor.

6- Eski başkanın istifa etmesinin ardından, ismi FETÖ ifadeleri ve iddianamelerde geçen bazı yönetim kurulu üyelerinin de istifa etmesi gerektiği ile ilgili Yeni Haber, haber yapıyor.

7- Konyaspor’un Avrupa liginde ilk maçı 14 Eylül günü Marsilya ile oynanacağı ve yerel basının da götürüleceği maça, gitmek isteyenlerin isimlerini kulübe iletmeleri isteniyor, spor servisi benim ismimi veriyor.

8- 5 Eylül günü kulüpten, Marsilya’ya gidecek basın mensuplarının kulüp hesabına 500 TL bağış yapması istenen mesajı geliyor. “Tamam bu parayı yatıralım” dediğimiz anda 6 Eylül günü bu defa da Marsilya’daki turizm sezonu, otellerin pahalı olması gerekçe gösterilerek sadece uçak seyahatinin kulüp tarafından karşılanacağı bilgisi iletiliyor.

9- Marsilya’ya gitmeye kesin karar verdiğimiz için fikrimizi değiştirmiyoruz. Ancak Marsilya yerine Lyon’da kalmaya karar veriyoruz. Memleket Gazetesi sahibi Adem Alemdar’ın bir akrabasının organizasyon anlamında teşviki ile otel rezervasyonunu Lyon için yapıyoruz. Biz Lyon’da konaklayıp Marsilya’ya maça gelmek için anlaşıyoruz.

10- Maç için hareket gününden tam 24 saat önce bize, Yeni Haber’in Konyaspor ile ilgili yayınlarından dolayı Marsilya uçağına yönetim kurulu kararı ile alınmama kararı verildiği iletiliyor.

11- Kulüp Başkanı Fatih Yılmaz’ı arayıp kararın gerekçesini soruyorum. Yüz yüze görüşmek istiyor. Başkan Yılmaz, Abdullah Şanlı, Ahmet Baydar ve Mehmet Günbaş’ın bulunduğu bir ortamda uzun görüşmeler yapıyoruz. Yukarıda bahsettiğim haberleri gerekçe gösteriyorlar ama bana tatmin edici bir açıklama da yapamıyorlar. Sonuçta götürmeme kararlarını değiştirmiyorlar.

12- Lyon için plan yaptığımız Adem Alemdar’a konuyu anlatıyorum. Adem Bey’in aynı kişilerle konuşmasında da sonuç değişmiyor ve o zaman bende gelmiyorum diye onlara tavrını bize de dostça duruşunu gösteriyor. Diğer yönetim kurulu üyelerini de arıyoruz, bu karardan haberleri olmadığını söylüyorlar.

13- Oldukça ikilemli bir durumla karşı karşıyayım. Bu çok kaba tavrı köpürtüp herkesi ayağa kaldırarak, sonucunda Konya ve Konyaspor’a az bile olsa zarar vermek ile hiçbir şekilde insani olmayan bu keyfi hareketi yutup, ezik bir tavırla iç dünyamda çözmeye çalışmak arasındayım.

14- Arkadaşlarla istişarelerimizde makul bir yol bulup, kendimiz kınama yayınlamaya karar veriyoruz. Dikkatli seçilmiş başı sonu belli, maksadı anlaşılan cümlelerle kulüp yönetimini bu davranışı sebebiyle kınıyoruz. Çarşamba günü de Konya Gazeteciler Cemiyeti bir kınama mesajı yayınlıyor. Bu kınamayı Memleket, Yenigün ve Merhaba gazeteleri yayınlıyor. Kendilerine gerçekten teşekkür ederim.

15- Marsilya uçağı 12 Eylül’de uçuyor, ertesi gün biz de kendi imkanlarımızla Lyon’a gidiyoruz. Maç günü de Marsilya’ya geçiyoruz. Adem Bey ile Lyon ve Marsilya’da çok güzel vakitler geçiriyoruz. Fransa seyahatinde dostça yaklaşım gösteren Adem Alemdar’ın bu tavrı FETÖ mücadelesindeki samimiyeti ve kulübün keyfi tutumundan geliyor. Bu konuda kendisine ayrıca teşekkür ediyorum.

Biraz uzun oldu ama kapalı bir yer kalmasın diye düşündüm.. Şimdi  bu sebeple cezalandırılmış olmak bizim için gerçekten bir onur. Çünkü 2014 yılından beri Konya’da gerçek anlamda FETÖ ile gücümüzün yettiği kadar mücadele ediyoruz. Bunu anlatmaya bile gerek duymuyoruz artık. Onlarca dava ile karşılaştık çok şükür hepsini kazandık, binlerce, evet gerçekten binlerce FETÖ haberi yaptık, bazıları 1 milyonun üzerinde okundu.

FETÖ konusunda hiç imtiyazımız yok bu babamız olsa da aynı, Konyaspor Başkanı olsa da aynı. Zaten gücümüz, etkimiz ve samimiyetimiz de buradan geliyor. Kimseye ne haksızlık ediyor, ne jest yapıyoruz.

Konyaspor eski başkanı ByLock konusunda ifadesi alındı haberini Konya’da yapan ilk gazete Yeni Haber. Tüm ulusal kanallar, siteler bunu haber yaparken görmezden mi gelseydik? Bu daha mı doğru olurdu? Zaten Konya basını bu konuda haber niye yapmıyor sorgusu varken, biz de mi bu kanaati engelleyici olmasaydık

Yönetimle ilgili olan kısmı oldukça uzun bir yazıyı gerektirebilir. Ancak FETÖ ifadeler ve iddianamelerde ismi geçen bazı yönetim kurulu üyelerinin istifa etmesini istemenin nesi yanlış? Ayrıca Konyaspor bu şehirdeki herkesin ortak değeri, kim niye buna sadece “ben sahip olmalıyım” hevesi içinde ki?

Kulüp kendi içinde bir ekip kurar olağanüstü kongre kararı alır, bu ekip seçimlere kadar (ki bu yasal mevzuat içinde en kısa süre olmalı) kulübü götürür. Seçimlerde bu yönetimden istekliler dahil kimler girmek istiyorsa yeni yönetimde yer alır. Bu, hem Konyaspor yönetim kurulu üzerindeki  (yanlış bile olsa) FETÖ’cü algısını kırar, hem de temiz bir sayfa ile tüm eleştirilere cevap verilmiş olunur. Bu talebin akla, mantığa, hayatın olağan akışına ters bir tarafı var mı?  Bilakis bu talepten kaçmak akla pek çok soru getirir, buna niye fırsat verilsin ki?

2014’ten beri FETÖ konusunda kesin talimatımız var, çalışma arkadaşlarımıza. Mutlaka bunları deşifre edin haber yapın diye. Bu yeni bir şey değil. 15 Temmuz sonrası gizlenenler, kripto olan FETÖ’cüler var. Bunları ayırt etmek gibi bir görevimiz de var, üstelik bu çok daha zor bir iş.

Biz FETÖ konusunda şuna inanıyoruz; devletin belirlediği suçları işleyenlere kesinlikle hoşgörü yok.

Bunu öncelikle bu milletin bu devletin geleceği için istiyoruz. Ancak sonrasında kesinlikle kendimiz için istiyoruz. 15 Temmuz gecesi darbe gerçekleşseydi, muhtemelen bu yazı yazılamazdı, hapiste falan olacağımız için değil. Bu hain örgüt 15 Temmuz’a kadar kendisini açık hedef alanları çoktan infaz edip, bir kör çukura atmış olacaktı. Üstelik bunu mübarek bir iş olarak yapacaktı.Yani o günden sonra Türkiye ne halde olurdu tarif etmek bile ürkütücü, ki zaten biz olmazdık!

Tüm bu mücadele var olmamız için, siz olsanız ne yapardınız?

Önceki ve Sonraki Yazılar
Lokman Koyuncuoğlu Arşivi
SON YAZILAR