Lokman Koyuncuoğlu

Lokman Koyuncuoğlu

Bayramlar ah bayramlar!

Bayramlar ah bayramlar!

Bayramlar ah bayramlar!

İslam toplumunun ayrıcalıklı günleridir bayram günleri.

Hele Ramazan Bayramları...

30 gün boyunca oruç tutan, sadece Allah rızası için oruç tutanlar için tam bir kutlama mutluluk, coşku günüdür Ramazan Bayramları.

Ramazan Bayramı öncesi; Ramazan günlerinin coşkusu, Teravih namazları, sahur ve iftarlar aslında Ramazan Bayramı'na giden güzelliklerin öncü habercileridir.

Tabii bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesi'ni özellikle hatırlamak, hatırlatmak gerekir.

Konya'da iki yıldır salgın sebebiyle gerçekleşmeyen Kadir gecesi buluşmasının coşkusu bu yıl da görülmeye değerdi.

Öyle ki Mevlana Meydanı, Sultan Selim Caminin önü tam bir mahşeri kalabalıktı. Namazdan dakikalarca önce hem cami içi hem de meydan çoktan dolmuştu. Kadir Gecesinin bereketi yanında insanlarımızın özlemi de belliydi. Gerçekten insanların böyle bir buluşmayı ne kadar özlediklerinin en iyi işaretiydi o gece...

Kabul etmek lazım Konya'da Ramazan bir başka güzel oluyor; havası, heyecanı, coşkusu, iftar sonrası buluşmaları, muhabbeti, çay sohbetleri, her şeyi ile başka bir güzel oluyor.

Bu güzelliğe Konya'nın tümü eşlik ediyor.

Siyaset, yerel yönetimler, iş adamları, sivil toplum örgütleri, din adamları ve tabii ki biz basın camiası.

Herkes üzerine düşeni neredeyse tam olarak yapmaya çalışıyor.

Siyasette bir hareketlilik görüyorsunuz bu dönemde, teravih çıkışları cami cemaati ile sohbetler muhabbetler, sıkıntıları dinlemeler.

Yerel yönetimler; herkesin vites düşürdüğü bir dönemde daha çok insana ulaşmak fakir fukarayı daha çok gözetlemek daha çok iş çıkarmak için ekstra çaba sarf ediyorlar.

Ramazan'ın en güzel yanlarından birisi de sosyal yardımlaşmalar. İş adamları, tüccarlar, sanayiciler ve gücü yetenler zekâtlarını, fitreleri sadakalarını ilgili sivil toplum örgütlerine iletiyorlar onlar da ihtiyaç sahiplerini, titiz aramalar sonunda bulup, yardımları onlara ulaştırıyorlar. Her üç tarafı da mutluluk sebebi bu yardımlaşma. Yardım eden, aracılık eden ve yardımı kabul eden için.

Başta Ramazan'ın mantığı ve dinin doğru anlaşılması ve aktarılması noktasında din adamları ve Diyanet teşkilatının da ciddi çabalarını vardı bu Ramazan. Pek çok camide sohbet, vaaz ve sosyal medya platformları Ramazan merkezli yayınlarıyla dikkat çekiciydi.

Tüm bu güzellikleri yansıtmak, Kamuoyuna doğru aktarmak kalıyordu geriye.

Onu da biz yaptık. Konya’daki gazeteciler olarak bizim işimizdi bu.

Mutlaka görmüşsünüzdür gazetelerimizin Ramazan sayfalarını. Bir başka güzel, daha farklıydı bu yıl Ramazan sayfalarımız.

Aynı şekilde televizyonlarımızın yayınları ve dijital mecralarda da Ramazan farkı görüldü.

Konya’da Ramazan’da, Bayramda bir başka güzel oluyor.

Buna ne kadar şükretsek az.  Bayramlar hep Bayramlar!

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Lokman Koyuncuoğlu Arşivi
SON YAZILAR