Hüseyin Koyuncuoğlu

Hüseyin Koyuncuoğlu

Konyaspor’un en önemli ihtiyacı

Konyaspor’un en önemli ihtiyacı

Atiker Konyaspor’da Shakhtar Donetsk maçıyla birlikte büyük oranda performans düşüklüğü yaşandı. Bu da doğal olarak skorlara yansıdı. Yeşil beyazlılar Shakhtar mağlubiyetinin ardından çıktığı maçlarda 2 mağlubiyet 1 beraberlik alırken henüz hiç kazanamadı. Maç esnasında oyuncuların yorgunluğu da bariz şekilde görüldü.

Bunlardan çıkaracağımız sonuç, bu kadro yoğun maç temposunu kaldıramıyor.

Kızgın mıyız? Tabi ki hayır. Çünkü elimizdeki kadronun neler yapabileceğini tahmin edebiliyoruz. Süper Lig için yeterli, hatta biraz daha çabayla sezonu üst sıralarda bitiren bu kadro Avrupa için maalesef yeterli değil.

Konyaspor’un Shakhtar gibi Şampiyonlar Ligi kalitesinde bir takıma mağlup olması üzücü değil. Peki ya Gent? Gent de nihayetinde Avrupa’nın tecrübeli takımlarından. Bu sezon da sahalarında fırtına gibi esiyorlar, beraberlik dahi almadan iç sahadaki tüm maçlarını kazanıyorlar.

Konyaspor Avrupa arenasında bu iki güçlü takıma kaybetti. Şimdi sırada UEFA’daki diğer rakibimiz Braga var. O maç ne olacak bilemiyoruz ama yine Konyaspor savunma futboluyla maça başlayıp ikinci yarı rakip kalede gol arayacaktır. Taraftarın da etkisiyle o maçtan bir galibiyet gelebilir. Ama yeşil beyazlıların kazanması için özgüvenini yükseltmesi gerekir.

Takımdaki aşırı heyecan oyunu olumsuz etkiliyor. Hatalı paslar, top kayıplar giderek artıyor. Konyaspor’un gerçek kimliğine bürünüp, özgüvenini yüksek tutarak kendi futbolunu sergilemesi gerekiyor. O zaman Braga karşısında daha etkili bir Konyaspor izleyebiliriz.

Şimdi Avrupa’ya yine kısa bir mola verip lige dönüyoruz. Yeşil beyazlılar Pazar günü taraftarı önünde Adanaspor maçına çıkacak. Türkiye’deki Avrupa maçı sonrası kaybetme geleneği inşallah bu kez yaşanmaz da yeşil beyazlılar uzun süre sonra galibiyet almış olur.

Adana maçından sonra nihayet bu yoğun tempoya biraz da olsa ara verilecek. Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada yeşil beyazlılar kendine gelecektir. Bu yoğunluk oyuncuların formunu olumsuz derecede etkiledi. Şuanda Konyaspor’un en önemli ihtiyacı Milli maç arası.

Sürekli belirttiğimiz şeyi tekrar etmekte fayda var…

Süper Lig’de başarı olmazsa Avrupa hayal olur. Bu yüzden lig her zaman daha önemlidir. Moral bozmadan desteğe devam edip lig maçlarından alınacak başarılı sonuçlara odaklanmamız gerekir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hüseyin Koyuncuoğlu Arşivi
SON YAZILAR