Kasım Göçer

Kasım Göçer

Konyaspor'un evdeki hesabı çarşıya uymadı!

Konyaspor'un evdeki hesabı çarşıya uymadı!

Doğrusunu söylemek gerekirse Fatih Karagümrük takımı maçı daha çok isteyen taraftı.  Zaten maç öncesi açıklamalarında Volkan Demirel kupayı hedeflediklerini ve bu maçın kendileri için çok önemli olduğunu açıkça ifade etti. Buna karşılık İlhan Palut hafta sonu Trabzonspor maçını düşünerek özellikle savunma bölgesinde sahaya rotasyonlu bir kadro sürdü. Rotasyonlu kadronun faturası ise Konyaspor’a ağır oldu. Son beş maçında bir gol yiyen Konyaspor bir maçta beş gol yedi. 

Kulübede Kalite Eksikliği
Aslına bakılırsa Konyaspor da tur için mücadele etmedi diyemeyiz. Sahadaki oyuncular tur için her şeyi yaptılar. Konyaspor’un tam dört gol bulmasına rağmen elenmesi gerçekten üzücü oldu. Burada temel sorun Konyaspor’un ideal on biri ile kulübesi arasında bariz bir kalite farkı olması. Kanat beklerinin hücuma katkısı Konyaspor’un oyununda çok önemli bir role sahip. Barış ve Alberk hücum / savunma dengesini tam tutturamadılar. Ayrıca savunma tandeminde Abdulkerim ile önündeki  Amir  geriden oyun kurma anlamında Konyaspor için çok önemli oyuncular. Bu oyuncuların yokluğu Konyaspor’un savunmadan çıkarken fazlaca top kaybı yapmasına sebep oldu.

Hesaplar Alt Üst Oldu 
2-2’ye kadar işler yolunda görünüyordu. Adil’in savunmadan çıkarken yaptığı top kaybı Konyaspor’un kalesine ikinci gol olarak döndü. Bu dakikadan sonra Konyaspor oyunda dikiş tutturamadı. Hem savunmadan topla çıkarken hem topu rakip yarı sahada tutmakta zorlandı. İleri hatta Amilton’un fazlaca ve kolay top kayıpları Konyaspor’un set hücumlarında rakip sahada topu tutmasına engel oldu.  İlerideki top kayıpları ağır sahada hızlı dönüşler yapmak zorunda kalan takımı fazlaca yordu.  Bu durum belki de İlhan Hoca’nın en istemediği durumu ortaya çıkardı. Maç uzadı. İlhan Hoca hafta sonu Trabzonspor maçını düşünerek as oyuncularını dinlendirmek isterken maçın gidişatı sebebiyle hem as oyuncularını sahaya sürmek zorunda kaldı hem de iyice ağırlaşan sahada maçın uzaması takımı yordu.

En İstenmeyen Senaryo Gerçekleşti
İlhan Hoca maçı çevirmek için Michalak, Amir, Rahmanoviç, Guilherme gibi as oyuncuları  sahaya sürerken  Ahmet Hassan sakatlanıp çıkmak zorunda kalması bu sefer de takımın kalan dakikalarda santraforsuz oynamasına yol açtı.  Maçın döneceği anlarda kaçan goller de cabası oldu. İlerleyen dakikalarda bu sefer Barış sakatlandı. Konyaspor’un yeterli oyuncu değişiklik hakkı kalmamıştı. Yabancı kuralı Skubiç’in sahaya girmesini engelledi. Mecburen yeni transfer Uğurcan sağ bek oynamak zorunda kaldı . Maç içinde pek çok defa rakibini yakalayan ve rakibine yakalan Konyaspor’un yediği beşinci golden sonra santraforsuzluk, ağır zemin ve yorgunluk sebebiyle yeniden beraberliği yakalayacak mecali kalmadı.

Lige Feda Kupaya Veda

Futbolseverler çok iyi bir maç izledi. Ancak şu da bir gerçek ki Konyaspor lig için kupayı feda etmek zorunda kaldı. Aslına bakılacak olursa Konyaspor iki kulvarda dar kadrosuyla çok zorlanabilirdi. Bunda da vardır bir hayır diyelim. Maç içindeki yorgunluk inşallah Trabzonspor maçına yansımaz. Sonrasında haftada bir maç oynaması ligde  ilk iki sıra içinde yer almak için Konyaspor’un avantajı olacaktır.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kasım Göçer Arşivi
SON YAZILAR