Kasım Göçer

Kasım Göçer

Konyaspor'un inadı inat!

Konyaspor'un inadı inat!

            Kayserispor deplasmanında 2-0 geriden gelerek 3-2 kazanan Konyaspor ikincilik yarışındaki iddiasını ve inadını bir kez daha ortaya koydu. İlhan Palut’un öğrencileri yakaladıkları ikincilik şansını bırakmak istemediklerini her fırsatta gösteriyor. Kadronun dar ve alternatifsiz olmasına nispet yaparcasına forma şansı bulan her oyuncu ortalamasının üstünde performans vermeye çalışıyor. Bu karakterli oyuncu gurubunun kaybettikleri takım arkadaşları Ahmet Çalık’ın ismini taşıyan bu tarihi sezonu ikincilikle taçlandıracaklarına inanıyorum.

NEDEN MAĞLUP DURUMA DÜŞTÜK?

            Kayserispor Thiam, Mensah, Bertolacci gibi eksiklerine rağmen maça hızlı başladı. Ön alanda baskı uyguladı ve bu baskıdan sonuç da aldı. Topsuz oyunu temaslı ve sert oynadı. Topu kaptığında çok hızlı kullandı. Buna bağlı olarak Konyaspor maçın başında bütün olarak geriye dönüşlerde ve adam eşleşmelerinde sorun yaşadı, savunma dengesi bozuldu. Kayserispor takımı oyuncularını rahatça boşa çıkarıp kolay ve net pas opsiyonları yakaladı. Ayrıca oyun başlangıcında şans da Kayserispor’un yanındaydı, Gavranovic’in korner karambolünde yakaladığı pozisyonu saymazsak sonrasında kaleye attığı ilk iki şut da gol oldu.

KONYASPOR NASIL GERİ DÖNDÜ?

            Aslında maçın başlangıcı Hikmet Karaman’ın başladığı gibi ilerledi. Önde baskı, temaslı ve sert pres, hızlı ataklar sonuç verdi ve Kayserispor 2-0 öne geçti. Tabi bu durumda rakibin kırılması ve maçın kolaylaşması beklenir. Ancak Konyaspor skora hiç aldırış etmeden ezberini sahada ortaya koymaya devam etti. Panik yapmadı, kırılmadı, sanki skor 0-0’mış gibi disiplinli bir şekilde oyununa devam etti. Abdülkerim ile bulduğu gol az bir farkla ofsayta takılsa da Guilherme ile penaltıdan fark bire indiğinde oyunun dönebileceği çok belliydi. İkinci yarıda da Konyaspor ilk on beş dakikadan sonraki baskın oyununu devam ettirdi. İyi oyunu Cikalleshi ile tabelaya yansıtıp 3-2 öne geçti. Sonrasında Cikalleshi’nin direkten dönen topu gol olsa maç kopabilirdi. Ancak bu pozisyon gol olmayınca Kayserispor oyunda kaldı.

SON ÇEYREKTE SKORA YATTILAR

           3-2’den sonra Konyaspor skoru korumak için ister istemez geriye yaslanmaya başladı. Bu dakikalarda İbrahim Akdağ’ın yay çizgisinden çıkardığı volesinin direkten dönmesi Konyaspor adına önemli bir şans anı oldu. Geçen hafta Galatasaray maçının son çeyreğinde de olduğu gibi bu maçın da son bölümünde Konyaspor skoru koruma güdüsüyle topu rakibe bıraktı. Bu dakikalarda geriden oyun kurarak topla çıkmak pek mümkün olmadı. Konyaspor skoru yakaladıktan sonra uzun toplarla kontratak arasa da bu amaçla sahanın en etkisiz adamlarından Amilton’un yerine oyuna alınan Michalak da istediği fırsatları yakalayamadı. Uzun toplar genelde Cikalleshi ile buluştu. Sahanın belki en iyisi Cikalleshi bu ataklarda destek bulamayınca son bölümde Konyaspor istediği gibi kontratak fırsatı yakalayamadı.

TRİBÜNLER ARTIK DOLSUN

            Konyaspor maçları neredeyse her hafta en keyifli maçlarından birisi oluyor. Hiç boşu yok, her hafta Konyaspor kazansa da kaybetse de  heyecanlı ve seyir zevki olan karşılaşmalar izliyoruz. Konyaspor bu sezonun tartışmasız en güzel rengi. Konyaspor takımı tribünlerinin dolmasını hak ediyor. İşin ucunda şampiyonlar ligi ön elemesi lazım. Tribünlerin de işe bir el atıp Galatasaray maçında başladığı desteği yarım bırakmaması gerekiyor. Takıma bakıyorum, kadro korunur birkaç kaliteli takviye yapılsa takım bambaşka bir seviyeye çıkabilir. Ah şu yabancı kuralı olmasa.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kasım Göçer Arşivi
SON YAZILAR