Hüseyin Koyuncuoğlu

Hüseyin Koyuncuoğlu

KORKUN KONYASPOR’DAN

KORKUN KONYASPOR’DAN

Konyaspor-Beşiktaş maçının en güzel yorumunu kaptan Ali Çamdalı yaptı. Onun da deyimiyle karşılaşma adeta derbi havasında geçti.  Muhteşem atmosferde oynanan mücadele oldukça çekişmeliydi. Sağdan soldan ataklarla rakibini bunaltan yeşil beyazlılar tam anlamıyla Avrupa takımı hüviyetine girdi. Benim ve bu maçı izleyen binlerce kişinin ortak yorumu muhtemelen şu olmuştur, Konyaspor, milyonlarca liraya yıldız transferler yapan Beşiktaş, Fenerbahçe gibi takımlara karşı kök söktüren futbol oynuyor. Bu takımın Anadolu kulüplerini çok rahat yenmesi hatta farklı gol atması gerekir. Gerçekten de öyle. Yıldızlardan kurulu takımlara karşı sahada dimdik duran ve rakibini ataklarıyla bunaltan Konyaspor’un diğer takımlara karşı artık her zaman favori ekip olması gerekiyor.

Beşiktaş şanslıymış ki buradan 1 puan çıkarmayı başardı. Mücadelede Tecrübeli (!) hakem Cüneyt Çakır adaletli kararlar vermiş olsa Beşiktaş geçen sezon olduğu gibi yine şapkasını alıp gidecekti. Ancak maçta hakem etkeni olunca biz de beraberliğe razı olduk.

Şimdi gelelim maçın yorumuna,

Geçen hafta da gördüğümüz gibi, Ali Çamdalı bu takımın beyni. Rizespor maçında kaptanın yokluğunu bariz şekilde hissetmiştik. Bu maçta Çamdalı hem merkezi kontrol altına alarak top dağıtımını güzel şekilde sağladı hem de hücumda etkili oldu. Hatta ilk golümüzde Bajic’in asistini yapan Skubic’e o güzel ortayı yapan Ali Çamdalı’ydı.

Savunmamızda Vukovic, Ali Turan ve Skubic görevlerini eksiksiz yerine getirirken sol bekimiz Mehmet Uslu yine fiyaskoydu. Saçını uzatıp tarz değiştiren Uslu, futbolunda bir tık ileri gidememiş. Geçen hafta da bu hafta da takımın en çok göze batan ismi oldu. Fark ettiyseniz iki haftadır rakipler sürekli sol kanattan kalemize bindirme yapıyor. Atağa çıkmaya çalışan Uslu hem kendi bölgesinde açıklar veriyor hem de hücumda yaptığı hatalarla atağı daha başlamadan bitiriyor. Douglas’ın yeniden formayı kapmasını dört gözle bekliyoruz.

Orta sahada genç Amir yine hünerlerini sergiledi. Boşnak oyuncu istekli görüntüsüyle gelecek vaat ettiğini bir kez daha kanıtladı. Sık sık eleştirilen Fındıklı bu maçta bana göre kötü bir futbol sergilemedi. Hatta hatasız oynadı diyebiliriz.

Ömer Ali geçen haftaya göre çok daha iyiydi. Beşiktaş maçında kanattaki en büyük silahımız olan Ömer Ali rakip sahada iyi işler çıkardı.

Rangelov tam anlamıyla gerçek performansını sergilemese de yine iyi bir maç çıkardı. Çünkü bundan daha iyi olabileceğini biliyoruz. Yeni transferler Milosevic ve Hora zamanla takımın önemli oyuncuları haline gelecektir. Bunun sinyallerini verdiler.

Gelelim gecenin yıldızı Riad Bajic’e. Boşnak oyuncu hem iki gol attı hem de maç içerisinde etkili bir performans ortaya koydu. Özellikle geçen yıl zayıf yapısıyla gündeme gelen Bajic, yazı iyi değerlendirmiş olacak ki, ikili mücadelelerde hem ayakta kalmayı başarıyor hem de topu kaptırmamak için güzel bir direniş sergiliyor. Ben yeni Bajic’i çok beğendim. İnşallah yeteneğini arttırarak devam ettirir de biz de göze hoş gelen futbolunu izlemeye devam ederiz.

EN BÜYÜK ALKIŞ TARAFTARA

Geçen yılın en gözde taraftarı olan Konyaspor sevdalıları, bu seneye de damga vuracak gibi gözüküyor. Daha sezonun ilk iç saha maçında yaptıkları şovlarla, özellikle de 15 Temmuz için hazırlanan ve büyük anlam içeren koreografiyle Türkiye’ye güzel bir mesaj verdi. Konyaspor’un arkasında bu taraftar oldukça yeşil beyazlılar en çok takdir toplayan takım olmaya devam edecektir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hüseyin Koyuncuoğlu Arşivi
SON YAZILAR