Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

KTO Odası Seçimleri ve Kişisel Hırsları Yenmek

KTO Odası Seçimleri ve Kişisel Hırsları Yenmek

 

Kimse yanlış anlamasın babamla yaşıt insanlara öğüt falan verecek değilim bizim göreneğimiz, geleneğimiz, aldığımız teşkilat terbiyesi her şeyden önce insanın haddini bilmesini gerekli kılıyor. Biz haddimizi bilmez isek hem bize emanet edilen bu köşeleri babamızın malı olarak görmüş oluruz ve hem de hem Rabbimize karşı hem de milletimize karşı sorumlu oluruz. Bunları baştan yazayım da kimse yanlış anlamasın…

Neyse tabi biz hadsizlik yapmayalım, ne olmuş delisi olmayalım ama lütfen büyüklerimizde büyüklüğünü bilsin…

 

Biz bu yazıyı yazıyoruz, amacımız ne kesmek ne asmak, ne birilerini demokratik bir seçim yarışında devre dışı bırakmak, tamam, var olsunlar, yarışsınlar, geldikleri makamlardan gittiklerinde öleceklerini zannetsinler.

 

Sanki o makamda kalırlarsa, etkilerini sürdürürlerse ölümsüzlük iksiri içeceklermiş gibi yaşasınlar da, yok, öyle bir şey hacı abi, öleceksin, bak şimdiden oturup kalkamıyorsun, namazı bile sandalyeye oturarak kılıyorsun.

Biz şunu diyoruz; sizler aynı merkezin, aynı nüvenin, aynı geçmişin insanlarısınız ve bizim bildiğimiz aynı geleceği inşa etmeye çalışıyorsunuz. Ne oldu şimdi, bir aday gitti, “bizim B planımız var” dedi, başka bir aday çıkardı.

Sayın İsmail Kolat Bey şahsında değerli bir insandır ama KTO Karatay Üniversitesinde de emanetçi olarak göreve getirilmişti ve halen devam ediyor şimdide bir başka alanda emanetçilik kendisine tevdi ediliyor.

 

Ne olacak? Var sayalım seçimlere gidildi İsmail Kolat ekibi çok başarılı oldu. Birlik, beraberlik değil hırs kazandı. Sonuç ne?

 

Ben sanayicimizin, iş dünyamızın, esnafımızın, İsmail Kolat ve onun listelerine, adaylarına, sempati beslemediğini, özellikle bu tavırlarından dolayı Konyalıların oy vermeyeceğini az çok biliyorum.

 

Seçimlere 11 gün var, öncelikle MÜSİAD, AKTİSAD, ASKON ve diğer iş dünyamızın aktörleri yine bir araya gelmelidir. Şubat ayında olduğu gibi, Konya Sanayi Odamızda olduğu gibi net tavır yine ortaya konmalıdır. Bu istişare sonucuna herkes uymalıdır. Eğer bu işlerin şahsileştirilmesine devam edilirse bilinsin herkes bunun farkında, herkes görüyor, büyülü bir ortam yok, net bir şekilde kral çıplak.

 

Tabi bu iş böyle ama KTO Seçimleri öncesi KTO Başkanı Selçuk Öztürk bu konulardan görebildiğim kadarıyla olumsuz etkilenmiyor. Çalışıyor, iş peşinde, hizmet peşinde. Pazar gün gönderilen basın açıklaması da bu çerçevede gayet olumlu ve düzeyliydi. Konya ve Türkiye 2023’e hazırlanıyor, kesinlikle durulacak, fitneciye, fesada takılıp kalınacak zaman değil. Başkan Selçuk Öztürk bu açıklamada çok net bir şekilde ölçüyü koymuş; Programlı olarak yürüttüğümüz projelerimizle; Konya’nın ihracatını artırmak, sanayimizin nitelikli ara eleman sorununa çözüm olmak, üyelerimizin ticaret hayatında yaşadığı sıkıntıları gidermek, Konya’nın son iki yılda Ankara’da oluşturduğu güçlü lobiyle şehrimizi Türkiye’nin merkez şehirlerinden biri yapmak için çalışıyoruz. Geçmiş dönemlerde ihmal edilen üye ile iletişim konusuna bu dönemde önem vermekteyiz. Tüm üyelerimizle iletişimimizi sağlamak amacıyla veri tabanımızı güncelleme çalışmalarımızı 2013’te tamamlayacağız. Bu kapsamda üyelerimizin iletişim bilgileri güncellenmeye devam etmektedir. Son bir yılda farklı konularda 3 bin üyemizle yaptığımız anket çalışmalarında Odamız faaliyetleri ile ilgili olumlu izlenimlerini aldık. 2023 hedeflerimize üyelerimizle birlikte gerçekleştirmek için Oda olarak tüm faal üyelerimize ulaşarak faaliyetlerimizi daha nitelikli hale getirmek istiyoruz” diyor…

İşin özü özeti bu, çalışmaya devam…

İstişareden meşveretten çıkan neticeye uyacağız ve gece gündüz ülkemiz şehrimiz insanlık için çalışacağız, ya da… Tabiî ki tercih senin… 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR