Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Leyla Şahin Usta’nın arkasındaki asıl güç babasıydı…

Leyla Şahin Usta’nın arkasındaki asıl güç babasıydı…

Konya’nın, hatta Türkiye’nin önde gelen kanaat önderlerinden biriydi.
 
Ağazade Hoca Efendi’nin talebelerinden olan Alaaddin Şahin, başta İstanbul olmak üzere, Türkiye’nin birçok şehrinde çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve dernek çalışmasına imza atmış bir vakıf insanıydı.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ağabey dediği isimlerden biriydi. Onun ifadesiyle; duruşuyla din-i mübin-i İslam'a olan bağlılığı, sadakatiyle çok çok farklı bir insandı.
 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta'nın babası Alaaddin Şahin, bir mücadele insanı olarak hafızalara kazındı.
 
Aynı zamanda hafız olan Şahin, pek çok hafızın yetiştirilmesinde de gayretleri olan bir isimdi.
 
İlmi konular ve öğrenci hareketlerinde öncü olan isimlerden biri olarak dikkat çekti. Genç nesille ilgili önemli çalışmalara imza atan Şahin, aynı zamanda Ensar Vakfı’nın kurucularından biriydi. 1979 yılında Ensar Vakfı ile çıktığı yolda, Türkiye’nin birçok şehrinde genç nesillerin hizmetinde oldu.
 
Ensar Vakfı Yayınları’nın çıkarılmasında da öncülük ederek, İslami literatüre de önemli katkılarda bulundu.
 
Uzun süredir tedavi gören Alaeddin Şahin Cuma günü Hakk’a yürüdü…
 
Alaaddin Şahin, geride yine kendisi gibi bir mücadele insanı bıraktı.
 
Özellikle başörtüsü mücadelesinin simge isimlerden biri olan ve 28 Şubat süreci deyince akla gelen ilk isimlerden biri olan kerimesi Leyla Şahin Usta’yı da kendisi gibi bir mücadele insanı olarak yetiştirdi.
 
Leyla Şahin Usta’nın 28 Şubat’ta verdiği mücadelenin ana unsuru, ateşleyicisiydi. Leyla Şahin Usta’nın arkasındaki asıl güç babasıydı…
 
Tıpkı binlerce gencin yetişmesinde emeği büyük olduğu gibi, Leyla hanımın bugünlere gelmesinde de çok emeği olan bir isimdi.
 
İlmi derinliğinin yanında, nezaketi, zerafeti, sohbetleriyle bilinen Alaeddin Şahin hocamıza Allah'tan rahmet dilerken, Leyla Şahin Ustaya ve ailesine de sabırlar diliyorum…
 
Alaaddin Şahin’in cenaze namazında önemli isimler vardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da törene katılanlardan biriydi.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugüne kadar yol arkadaşlarına omuz vermekten hiçbir zaman geri durmadı. Erdoğan, "Abimiz" dediği Alaaddin Şahin'in tabutuna da omuz verdi.
 
Erdoğan’ın tabutu omuzlarken verdiği görüntü de bana çok anlamlı geldi. Her meselede olduğu gibi burada da bütün ağırlığı yine dolu dolu omuzlamış vaziyetteydi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR