Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

Milletvekilimiz Mustafa Kabakçı İle Gündemi Konuştuk

Milletvekilimiz Mustafa Kabakçı İle Gündemi Konuştuk

Ramazan Ayı biliyorsunuz aslında siyasi olarak, güncel olarak daha az konunun olduğu, haberin olduğu bir zaman dilimidir ama bu yıl malumunuz öyle geçmiyor.

Bizim için de öyle geçmiyor, her gün bir önceki günden daha yoğun, daha fazla koşturmaca yaşıyoruz.

Dün bu koşturmacaya yaklaşık 2 saat kadar ara verdik ve Değerli Konya Milletvekilimiz Mustafa Kabakçı ile biraz gündem konularını, Konya’yı, Türkiye’yi konuştuk.

Önemli notlar aldım, elbette yazamayacağımız çok önemli başlıklarda var dünkü konuşmamızda ama yazabileceğim de çok önemli ayrıntılar var, bunları sizinle paylaşmaya çalışacağım.

Öncelikle şunu belirteyim, Meram ve Beyşehir Müftülüğü yapan ve Konya’da da çok sevilen İbrahim Öcüt Hoca Efendi çok ciddi rahatsızmış.

Sağ olsunlar Mustafa Kabakçı Bey İbrahim Beyle birebir ilgileniyorlar. İbrahim Bey’e geçmiş olsun demek için Türkiye’nin dört bir tarafından insanlar geliyormuş ama bizim Konyalılar neden bilinmez bir geçmiş olsun dileğini İbrahim Hocaya çok görüyorlarmış.  

Üzüldüm tabi, İbrahim Hoca Konya’da tanınan bilenen, önemli isimlerdendir, Konyamızı yönetenlerimiz, başkanlarımız, başta Konya Müftümüz Ali Akpınar Hocam olmak üzere diğer müftülerimiz ve müftülüklerimizdeki yetkililerimiz ziyaret etse, bu zor günlerinde Hocama bir gönül arkadaşlığı yapmış olsalar kötü mü olur?

Konya’mız vefasız değildir, biliyoruz, şu mübarek Ramazan Ayında İbrahim Hocamıza dua etsek, ziyaretine gitsek kanaatimce çok önemli bir gönül kazanmış oluruz.

Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığımızın biliyorsunuz bu yıl Ramazan teması, paylaşmak, yalnız, hasta, çaresiz insanlarla paylaşmaktı.

Bu konuda gerekli adımların atılıp, İbrahim Öcüt Hocamıza karşı vefalı hareket edileceğini umuyor ve bizde Yeni Haber Ailesi olarak, şu mübarek günlerde sağlık ve sıhhatleri için dua ettiğimizi ve en içten dileklerimizle, geçmiş olsun dediğimizi ifade etmek isterim.

Neyse geçelim gündem konularına, Mustafa Kabakçı Bey’in diyor ki,  “2023’ü unutmayalım, hedefimiz var, bu ülkenin hedefi var, o hedeften sapacak bir sarsıntıya müsaade etmeyelim.”

Mustafa Bey Cumhurbaşkanlığı Seçim Süreci içinde, “ben sanki anormal bir seçim süreciymiş gibi sunulmasını kabul edemem” diyor. Türkiye’de oturmuş demokrasi var, YSK var, mahkemeler var, kurumlar kuruluşlar tamamen sağlıklı bir şekilde işliyor, neden bir sıkıntı olsun, normal bir seçim olacak ve Türkiye kazanacak” diye de ekliyor. 

Önümüzdeki süreçte Türkiye’de Konya’nın önemli bir nosyon üstleneceğini üzerinde uzun uzun durduğunu belirtmek isterim Sayın Mustafa Kabakçı’nın.

Mustafa Bey, “Güney Marmara şu an için tıkanmıştır, finans merkezi olmaya yönelmiştir. Üretim için Bozhüyükten başlamak üzere Eskişehir, Ankara ve Aksaray üzerinde yeni bir aks oluşturulacaktır, daha doğrusu kendiliğinden zaten bu aks oluşacaktır. Bunu Konya çok iyi değerlendirmelidir. Konya bu aksın Konya’ya doğru genişlemesini, Konya’yı merkezine alacak şekilde güney ve kuzey yönlü oluşmasını sağlayabilir” diyor.

Tabi bunu için Konya’nın yapması gerekenler var. KTO Başkanımız Selçuk Öztürk bu aksın önemini Sayın Mustafa Kabakçı ile birlikte en iyi anlayanlardan. Bunu Konya’ya nasıl anlatacağız, mesele şimdi bu…

Bir kere, başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek ve Konya Valimiz Muammer Erol, MEVKA gibi kuruluşlarla ortak hareket ederek Konya’nın yeni bir yatırım merkezi olması konusunda adımlar atmalıdırlar. 

Burada medyanın her türlü desteği vereceğinden eminim ama Konya medyası yeterli olmaz, yaygın medyadan da bu anlamda yönlendirme konusunda destek alınmalıdır. 

Konya’da büyük bir yatırım toplantısı düzenlenebilir. Bu yatırım toplantısına Konya çok iyi hazırlanır ve dünyanın dört bir yanından yatırımcı gelir.

Neyse bu konu önemli, İnşa Allah geniş bir şekilde sadece bu konuyu bir yazımızda yazalım

Mustafa Kabakçı Beyin burada üzerinde durduğu bir diğer noktada Konyalının kısa vadeli kazanımları, “arsa satarım, para kazanırım” gibi kolay yöntemleri bırakmasıdır. 

Konya uzun vadeli düşünceye odaklanmalıdır. Peki, bu uzun vadeli kazanım nedir?

İşte bunlar üzerinde Konya kafa yormalıdır. Arsa satmak yerine mesela ucuz arsa temin edilerek, yatırımcının Konya’ya gelmesi sağlanır, belki arsasının bir bölümünü biraz ucuz satmış olur fakat gelen yatırım ile elindeki arsa iki misline çıkar kazanım elde eder.

Konya’nın kırsal kesiminin kalkındırılması, Yaylaların ıslahı, Turizm gelirlerinin artırılması gibi konuları da konuştuk Sayın Kabakçı ile…

Bununla birlikte Ramazan Ayının maneviyatını, Aleviler konusunda Konya’nın nasıl adımlar atması gerektiği gibi konulardan da notlarım var.

Tabi onlar artık yarına kalmış oluyor.

Yarın devam ederiz. 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR