Ali Kaya

Ali Kaya

Milli Birlik Tamam

Milli Birlik Tamam

Şanlı ordumuzun Suriye’nin kuzeyinde yuvalanan ve bir terör koridoru oluşturma gayreti içinde olan YPG veya PKK ya karşı Afrin’de başlattığı Zeytin Dalı harekatı  tüm hızıyla devam ediyor. Bu operasyonun etkileri tüm dünya da ve özellikle de ülke içinde gün geçtikçe daha fazla görülmeye başladı. Bu etkilerin en önemlisi bizim yıllardır arzuladığımız milli birlik ve beraberlik  bilincini tesis etmesidir. Bu güzel vatanın her köşesinden Hatay ve Kilis illerine sınırın sıfır noktasına  Mehmetçiğe destek ziyaretleri  bu milletin nasıl birlik ve beraberlik içinde tek düşünce , tek ses ve tek yürek olabileceğini tüm dünyaya göstermiştir. İşte Malazgirt’de,  Çanakkale de veya Kurtuluş savaşında bizi tek yumruk yapan ruhun tekrar geri geldiğini görmek bir gurur ve övünç sebebidir. Hataylı Ayşe teyzemizin Mehmetçiğe yemek hazırlaması veya Kahraman Maraşlı Fatma teyzemizin adaklık  koyun vermesi veya Giresunlu bir abimizin Fındık getirmesi veya benim meslektaşım olan Konya  Ilgın de Veteriner Hekim olarak çalışan  Nadir  veya   arkadaşının 14 Şubat  Sevgililer gününde Mehmetçik vakfına yaptıkları bağışları vatan ve millet bilinci olmayanlar asla  anlayamaz. Bu insanları tek yürek yapan güç her birinin siyasi düşüncesi değil vatan ve millet ruhunun  ortak ürünüdür.

 

                Değerli kardeşlerim  içeriden ve dışarıdan ülke bütünlüğüne ve milletin iradesine saldırıların arttığı son yıllarda milli birliğin doruk noktaya ulaştığı  15 Temmuz hain darbe  gecesi bu millet kendine geldi ve milli birlik içinde  ümmet olarak da yoluna devam ettiğini Zeytin Dalı Harekatı ile tekrar  göstermiştir. Afrin operasyonu millet olma hissini tekrar hatırlatarak milleti tek yürek haline getirmiştir. 15 temmuz darbe gecesi uyanan bu millet bu gün ölmeyeceksek ne zaman öleceğiz diyerek milli şuur ve milli bilinç ile hareket etmeye başlamış ve Fırat Kalkanı harekatı ve zeytin Dalı harekatların da tüm dünya Mehmetçiği cesur  bir asker ve savaş  meydanlarının  gördüğü bir zorlu  yiğit olarak haklı yerini almıştır.   Anadolu denen bu coğrafya yiğidin harman olduğu yer olurda haini eksik olur mu? Tabi ki bu hainler dün varlarsa bu gün  de varlar. Tüm İslam ümmeti ve bu ülkede yaşayan sağcısı,  solcusu hülasa toplumun her kesimi Mehmetçiğimize destek için dualar edenler varken güya memleket sevdalısı ama savaşın toplum sağlığı sorunundan bahsedenler veya Afrin’e girmeyelim diyenler de var.  Bu operasyonu sekteye uğratarak Mehmetçiğin başarısız olmasını umut eden  ve  bu başarısızlıktan kendilerine pay  çıkarmaya çalışan şer odaklarının  olduğunu bilmemiz ve birbirimize biraz daha sıkı sarılmamız gerekmektedir.

 

                Gelelim Afrin’e yönelik zeytin dalı harekatının  durdurulmasını isteyen devletlerin iki yüzlü uygulama ve açıklamalarında ki tutarsız demeçlerinin ana sebebi bu harekata ilişkin hayal kırıklığı yaşamalarıdır.   Kahramanlarımız Afrin de teröristleri cehenneme gönderip destanlar yazarken Mehmetçiğin önlenemeyen ilerleyişini yine sözde müttefik ve dostumuz Amerika, BM’in aldığı ateşkes kararına Türkiye’nin de  uyması gerektiği yönündeki açıklamaları içine düştüğü hezeyanların eseridir.  Amerika’nın  Afrin operasyonundan rahatsızlık duyması normalde Kıbrıs ta yayın yapan  Afrika isimli  gazetenin Türkiye’den bir işgal daha başlıklı ön sayfa haberine belki birileri şaşırabilir fakat biz şaşırmadık uzun zamandır tüm yayınlarında Türkiye düşmanlığı yapan  sözde gazeteci ama özde soysuz  hainler ile toplanmış  olan bu gazete  hala yüksek tonda Türkiye  düşmanlığına  devam etmektedir .  O hainlere ufak bir sözümüz var  Kıbrıslı diğer kardeşlerimizi  tenzih ederek söylüyorum  Kıbrıs  bizim de vatanımız ama o bayrak  uğruna canımızı vereceğimiz Ay Yıldızlı Al Bayrağımızdan utanın, o  vatan toprağına bayrağına  saygısı sevgisi olmayanlara da yakışan tek tanımlama soysuz  haindir. Hainlikte ileri giden zihniyeti bozuk bu gazeteyi  ve yazarlarını daha önceden Sayın Cumhurbaşkanımıza hakaretten  kınamıştım fakat kınamak yetmiyor artık Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkının bu hainlere yakışır bir ceza vermesi gerektiğini düşünüyorum oda bu gazeteyi almayarak tepki verilmelidir.  Çünkü Türkiye ve  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti  halkına  yazı ve makaleleri ile kin ve nefret kusan  bu hain güruh rahat bırakılmamalıdır. 

Saygılarımla...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Kaya Arşivi
SON YAZILAR