Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

O.Ç mi bunlar?

O.Ç mi bunlar?

Dünya düzeni milenyumdan bu yana hızla yeniden şekillenmeye başladı. Küreselciler, Neoconlar, Faiz lobisi, Siyonistler… Kısaca yamyamlar!

Tank, tüfek yok artık; algı operasyonu var, darbe ya da iç savaş var. Bizi bize kırdırıyorlar. Pakistan Başbakanı Navaz Şerif yargı darbesiyle görevden alındı. Orada da tıpkı FETÖ gibi Tahir El Kadri ve onun örgütünü kullandılar. Yine aynı perde, yine aynı oyun, yine benzer piyon…

Sırasıyla; Irak, Afganistan, Libya, Yemen, Mısır, Suriye, Türkiye ve Katar’la devam eden sömürü politikalarının son kurbanı da Pakistan oldu…

Bu saydığımız ülkelerden sadece Türkiye ve Katar dik duruş sergileyebildi.

Katar, Türkiye ve Recep Tayyip Erdoğan’dan güç alarak bunu başarabildi.

İslam ülkeleri dışında son olarak yine Brezilya, Venezuela ve Kuzey Kore gibi ülkeler bu yamyamların şeytanlıklarına maruz kaldı, kalmaya devam ediyor.

Sömürü operasyonlarında benzerlikler ilginç…

Brezilya’yla da oynadılar. Tıpkı Türkiye gibi Brezilya da IMF’yi ülkesinden kovmuştu. Darbeye maruz kaldı.

ABD, Türkiye’de görevli olan büyükelçilik çalışanlarını ve onların aileleri ile vatandaşlarını 30 Mart 2016 tarihinde terör saldırısı bahanesiyle uyarmış ve Türkiye’yi terk etme çağrısında bulunmuştu. Sonra da 15 Temmuz 2016’da Türkiye’de kanlı bir darbe girişimine imza atmıştı kuklaları aracılığıyla. ABD, şimdi aynı çağrıyı Venezuela’da da yaptı. Vatandaşlarının Venezuela’yı terk etmesini istiyor. Zaten ülkede uzun süredir devam eden sokak eylemleri de bir operasyonun habercisi gibi görünüyor. Venezuela kendi anayasasını yapmaya çalışıyor, ne AB ne de ABD buna rıza gösterecek gibi durmuyor. Yakın zamanda Venezuela’da bir darbenin gerçekleşmesi kuvvetle muhtemel.

Neden Kuzey Kore?

Uzak doğu ülkeleri ekonomik ve teknolojik açıdan hızla gelişiyor. ABD’nin dünya ticaretine yön veren rolünü geçtiğimiz yıllarda Çin eline almış ve ABD’yi ticaret yollarında kapana kıstırmıştı.

ABD’nin tahtı yavaş yavaş sallanmaya başladı. Önce SSCB ile soğuk savaş mücadelesi, şimdi de Çin ile küresel ekonomi mücadelesi. Ekonominin soğuk savaşını yine şeytani bir planla yürütüyor ABD…

IMF Başkanı Legarde, IMF’nin Çin’e taşınabileceği açıklamasını yaptı. Paranın yeni merkezinin Çin olacağını bilen ABD ve Neoconları, Çin’e operasyon çekmek istiyor. Asıl hedef Kuzey Kore değil, Çin!

ABD tıpkı diğer bölgelerde yaptığı gibi iti ite kırdırma politikası uyguluyor. Kuzey Kore ile savaş çıkararak Çin Halk Cumhuriyeti’ni savaş bölgesinin orta yerinde bırakmak istiyor. Trump’ın, “Çin’den daha fazla adımlar atmasını bekliyorum” açıklamasını bu bağlamda yorumlamak gerekir. ABD’nin planı; Çin’i ve bölgeyi savaş bataklığına çekip oyalamak ve tahtta oturmaya devam etmek.

Duterte haklıymış!

İnsanlara yaşama hakkını bile çok gören ABD, kendi ihlallerine bakmadan başka ülkelere insanlık dersi vermeye çalışıyor. Yeri geliyor basın özgürlüğünden dem vuruyor, yeri geliyor insan haklarına sarılıyor. Sonra da bunların arkasına saklanıp darbelere zemin hazırlıyor. Sömürü düzenini ayakta tutmaya çalışıyor…

ABD, Filipinler’e insan hakları hatırlatması yapmış, Duterte de Obama’ya “O….. çocuğu” demişti. Filipinler Devlet Başkanı Duterte adeta kitabın ortasından konuşmuş ve bu yamyamları çok güzel özetlemişti.

Şimdi soruyorum; Duterte sizce de haklı değil mi?

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR