Murat Can

Murat Can

MUSTAFA KABAKÇI NEDEN KAYBETTİ?

MUSTAFA KABAKÇI NEDEN KAYBETTİ?

Geçtiğimiz hafta yoğun gündemin arasında atladığımız bir konu var.

Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı 2 yıldır sürdürdüğü Meclis İdare Amirliği görevine yeniden aday oldu. Fakat yapılan seçimler sonucunda malesef yeniden seçilemedi.

Mustafa Bey idari amirliğini layıkıyla yapan bir insan. Aslında, Ak Parti Gurubunda bu işi kendisinden iyi yapacak bir isim daha olduğunu düşünmüyorum. Ancak sayın Kabakcı seçimi kaybetti.

Peki neden kaybetti.

Öncelikle sorununun içerden olduğunu düşünüyorum.

Konya lobi işinde ne denli başarısız olduğunu bir kez daha gösterdi.

Konya milletvekillerinin olaya yeterince sahip çıkmaması bunun göstergesi.

Oylama sırasında gözlerden kaçmayan bir kaç husus var. İlk gözüme çarpan Hüseyin Üzülmez’di mesela. Hüseyin Üzülmez oylama sırasında Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu’nun yanında oturarak safını belli etmiş oldu.

Meclis kulislerinde Ayşe Türkmenoğlu’nun da Mustafa Kabakçı’yı desteklemediği konuşuluyor.

Sayın Kabakçı’nın, kadınlara tanınan kimi hakların aile bütünlüğü için endişe verici olduğunu savunması, bu uygulamaların boşanmaları artırdığı yönündeki çıkışlarının Ayşe Hanımı kızdırdığını biliyoruz.

Bu kızgınlık nedeniyle İdare amirlik seçimlerinde Ayşe Hanımın Mustafa Kabakçıya destek vermediği,  hatta aleyhinde kulis yaptığı Mecliste konuşulanlar arasında.

İdare amirlik seçimlerinin olduğu gün Gülay Samancı hanımda ortalarda görünmeyen milletvekillerinden. Hasta olduğu söyleniyor. Ancak Konya için önemli bir günde oy vermek içinde olsa meclise gelip oyunu kullanamaz mıydı?Tartışılır...

Seçimlerde göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı ise Mustafa Akış, Mustafa Baloğlu ve Harun Tüfekçi’yi kutluyorum. Müthiş bir duyarlılıkla hareket ederek üstlerine düşenin fazlasını yaptılar.

Ancak olmadı. Konya önemli bir makamı kaybetti. Kimi bölge milletvekilimizin hassasiyetten uzak tavrı bu seçimin kaybedilmesinde etkenken, bir başka hususta maalesef bölgecilikti.

Bölgesel unsurlar devreye girdi ve Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz Meclis idare amiri olarak Mustafa Kabakçı’nın yerine seçildi.

Hem Ak Parti Gurubu, hem de Konya adına kayıp olduğunu düşünüyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Murat Can Arşivi
SON YAZILAR