İbrahim Doğan

İbrahim Doğan

"Namağlup Konyaspor’un maç kazanması gerekiyor"

"Namağlup Konyaspor’un maç kazanması gerekiyor"

Malatyaspor maçında istediğini yapamayan Konyaspor, mağlup olmayarak özgüvenini korudu. 2 haftalık milli arada milli takımlara gitmeyen oyuncuları daha yakından tanıma imkanı bulan İsmail Kartal’ın elinin daha da güçlendiğini düşünüyorum. Hamle oyuncuları bakımından eski teknik direktörlerden daha avantajlı olan Kartal, zaman geçtikçe kendi oyun sistemini takıma adapte etmeye başladı. Sistemini rakip takıma göre maç maç oluşturan İsmail Hoca, gol yemeden gol atabilmeyi amaç edinen bir oyun yapısıyla saha çıkıyor. Bu şekilde olunduğunda ise beraberlik garanti, biz kazanmaya bakalım durumu ortaya çıkıyor.

Sakat oyuncuların yokluğunda elindeki en iyi kadroyla Malatyaspor maçına çıkan Konyaspor’da uzun süredir sakat oyuncuların dönememesi can sıkıyor. Hurtado gibi bir oyuncunun Konyaspor’da sadece 2 maç faydalı olması taraftarda artık borcunu ödemesi gerektiği kanaatini oluşturuyor.

21 takım arasından 3 takım şu ana kadar namağlup durumda… O takımlardan birinin Konyaspor olması da başarılı bir takım olduğunu gösteriyor. Ancak çok berabere kalmak, kafalarda soru işareti de bırakıyor. Bir ara ligin en çok berabere kalan takımı konumundaki Konyaspor, üst sıralarda kendisine yer edinememişti. Bu yüzden Konyaspor’un beraberlikten ziyade maç kazanan bir takım konumunda olması gerekiyor. Aksi takdirde 40 maç berabere kalınsa bile 40 puan ediyor. Berabere kalmak, kaybetmeme adına özgüven kazandırsa da sıralama noktasında üst sıralara tırmandırmıyor. Maç kazandıran hamleler, Konyaspor’a rahat bir nefes aldıracaktır. İlk haftayı bay geçmek Konyaspor’a avantaj sağlasa da her hafta bir takımın bay geçmesi, avantajları eşit hale dönüştürüyor.

Malatyaspor maçında futbolculardan bazılarının milli maçlardan yorgun döndüğü görüldü. Milli maçlarla lig maçları arasında fazla sürenin olmaması da o futbolcuların dinlenme sürelerinin düşünülmediği anlamına geliyor. Dinlenemeyen futbolcuların sakatlanma oranlarının arttığını da görüyoruz.

Samuel Eduok için de birkaç cümle söylemek gerekiyor.  Malatyaspor maçında etkili bir oyun sergilediğini gördük, yalnız rakibe karşı fazla el teması ile oynaması, her an takımını yalnız bırakabileceği ihtimalini ortaya çıkarıyor. İsmail hocanın Eduok’u bu konuda ayrıca uyarması gerekiyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İbrahim Doğan Arşivi
SON YAZILAR