Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

Nice 10 Yıllara

Nice 10 Yıllara

Bir işe başlarken aldığınız kararlar çok önemlidir…

Nasıl başlarsanız, başlarken kendinize nasıl bir hedef koyarsanız o yönde ilerlersiniz.

Neden böyle başladım yazıma hemen açıklayayım…

Konya’da bundan 10 yıl önce yayın hayatına başlayan gazetemiz YeniHaber o başlangıcı yaparken; idealleri, değerleri, hedefleri olan bir kurucunun büyük hedefleri vardı.

Lokman Koyuncuoğlu hem Yeni bir vizyon hem de gerçek Haber şiarıyla çıktığı yolculukta birbirinden değerli büyüklerimiz ve ekip arkadaşlarımızla bu günlere geldi.

Ben YeniHaber’in bugünün medya anlayışını da tüm ekibiyle en iyi şekilde yöneteceğini, yani tabiri caizse çağa ayak uydurma adımlarını bundan on sene evvelki bakış açısıyla yine yerel değil global bir yaklaşımla atacağını biliyorum.

Gazetemizin sosyal medya hesaplarını muhakkak takibe almanızı öneririm.

Bu vesileyle YeniHaber’in geçtiğimiz günlerde tüm ekip arkadaşlarımızla kutladığımız 10. Yaşını siz değerli okurlarımızın huzurunda bir kez daha kutlamak istedim.

Gündem yine yoğun…

2008 yılında çıkan yasayla başörtü yasağı kaldırılırken, Kemal Kılıçdaroğlu'nun da aralarında bulunduğu CHP'li milletvekilleri Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) iptal başvurusunda bulunan ve DSP'li milletvekillerinin de desteğiyle gerekli imzayı tamamlayan, değişikliğin iptali veya yok hükmünde kabul edilmesini ve yürürlüğün durdurulmasını isteyen CHP’nin gündeminde bilin bakalım ne var?

Daha önce "Başörtüsü ile okula gidilmesi hukuka ve laikliğe aykırıdır" diyen Kılıçdaroğlu; "Kadınlara giyim kuşamını siyasetin tekelinden çıkartıyoruz. Bu hakkı yasal güvenceye alacağız. Bunu bir tartışma konusu olmaktan tümüyle çıkartacağız." Diye açıklama yaptı…

Hakikaten bu siyaset işi zor iş…

İnanan var mı?

Muhtemelen kendileri de dahil inanan yok…

Başörtüsü yasağı meselesini tarihe karıştırmış olan sayın Recep Tayyip Erdoğan Chp’nin bu çıkışına gereken cevabı verecek (siz bu yazıyı okurken muhtemelen sayın cumhurbaşkanımızın vermiş olduğu cevaplar yeni gündem olmuş olacak) lakin bende şöyle bir öneride bulunayım. Kılık kıyafet konusunu sonsuza dek kapatmanın kolay bir yolu var. Madem chp özgürlükleri destekleyecek, başörtüsü konusunu da Anayasa maddesi olarak çözüme kavuşturalım. Bugün önerge verdik yarın başka biri bir önerge verince tersine dönsün formunda değil de özgürlükler başlığında değerlendirilecek bir anayasa maddesiyle kimsenin değiştiremeyeceği bir forma sokalım.

İstedikleri şeyin kalıcı bir özgürlük olduğu kanaatinde değilim…

Bakalım neler olacak…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR