Sami Erikci

Sami Erikci

OLMADI HOCAM !!!

OLMADI HOCAM !!!

İlk yarı Beşiktaş gibi açık oynamaya çalışan ancak orta sahanın pres gücünü ortaya koyamaması ve savunmaya yardım etmemesi maçın ilk yarıda kopmasının başlıca nedenlerinden biri oldu.  Gökhan Töre, Oğuzhan ve Olcay gibi dikine süratli oynayan futbolculara geniş alan bırakılması savunmanın dengesini de bozmuş oldu. Yenilen 2  golde de savunma dörtlüsünün bir arada olmaması da bunu net bir şekilde gösterdi.

İkinci yarıda ise pres gücünü artıran dönen topları rakibine bırakmayan daha çok topla oynayan ve hızlı hücuma çıkan bir Konyaspor izledik. Golünde erken gelmesiyle biraz daha kendine güveni gelen pozisyona girmeye çalışan Konyaspor’un ikinci golü bulamaması maçın bu şekilde bitmesine neden oldu. Djalma’nın da oyuna girmesi ile Beşiktaş’ın en zayıf halkası olarak gözüken  sağ kanadı etkili kullanmaya başlayan Konyaspor bir çok pozisyona da o kanattan girdi, ancak gerek Gekas’ın istenilen formu yakalayamaması gerek Hasan Kabze’nin sakatlanıp çıkması hücumda etkisiz kalmamıza neden oldu.

Uğur hocanın diğer vazgeçilmez isimlerinden biri olan Ergün Teberin Antalya maçında ve Beşiktaş maçlarında yedek oturması  takımın hücum anlamında daha ofansif gözükmesine neden oldu. Antalya maçındaki başarılı performansını bu haftada sürdüren Mehmet uslu bu performansını son dakikalardaki duran top organizasyonunda çıkardığı güzel şutta gol ile süslemesi içten bile değildi.

Savunmadaki sıkıntımıza halen bir çare bulunamamış olunması kolay puan kayıplarımızın başlıca nedenlerinden biridir. Tecrübeli isimi Erdinç Yavuzun zaman zaman bölgesinde aksadığı Genç oyuncumuz Seliminde zaman zaman ortaya çıkan tecrübesizliği savunmanın en büyük zaaflarından gözüküyor .

Antalya maçının Hasan Kabze ile birlikte başkahramanlarından biri olan Djalma Campos’un yine yedek kulübesinde olması ve yerine sakatlıktan yeni çıkmış olan Ömer Ali’nin sahaya sürülmesine sanırım kimse anlam veremedi.  Diğer anlam verilemeyen durum ise bu hatadan vazgeçtiğini düşündüğümüz dakikalarda Ömer Ali’nin değil de tabela da Fenerbahçe - Galatasaray gibi üst düzey maçlarda gollerini atan Recep Aydın’ın görmek herkesi üzdü…

Kişilik olarak karakterini efendiliğini ve mütevaziliği ile çok sevdiğim Uğur Hocam Sezon Başından itibaren tüm Konyalının yenilse dahi gurur duyduğu bir takım ortaya çıkardı... Bu yüzden Konyasporlu taraftarlar bu takıma ve Uğur hocaya bugüne kadar gerek maçlara gelerek tribünlerde gerekse manevi destekleriyle sahip çıkmaya çalıştılar. Uzun yıllar sonra bu takıma bu kadar sahip çıkılmışken bir şeyleri yoluna koyma şansımız varken yine eskiye, bu büyükşehire çok küçük gelen bir alt lige dönmeyelim...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Sami Erikci Arşivi
SON YAZILAR