Sami Erikci

Sami Erikci

2 ŞEKERLi ÇAYKUR…

2 ŞEKERLi ÇAYKUR…

Konyasporumuz  13. haftanın kapanış maçında sahasında Çaykur Rizespor’u konuk etti.  Konyaspor’un bu sezon düşmemek için mücadele edeceği rakiplerden biriydi Rizespor, bu yüzden sahamızdaki maçtan mutlak galibiyet ile ayrılıp alt sıralardan biraz daha uzaklaşmak istiyorduk. Nitekim böylede oldu, ligde son 8 haftadır galip gelemeyen Rizespor önünde çok etkili bir oyun oynanmasada mücadeleci yapısıyla maçı kazanmayı başardı temsilcimiz.

Bu sezon iç sahada Trabzonspor ve Fenerbahçe’den sonra en çok puan toplayan 3.takım olarak göze çarpan Konyasporumuz,  evinde beraberliği bulunmayıp sadece Bursaspor ve Kasımpaşa’ya şansız bir şekilde kaybetmesi sahamızda 2 mağlubiyet almamıza neden olmuştu. Geçen haftaki yazımda da dile getirdiğim gibi sezon başından itibaren taraftarımızın mükemmel desteği bu haftada Pazartesi günü olmasına rağmen devam etti. Bunun başlıca nedenlerinden biri olarak düşüncem evimizde kazandığımız maçların taraftara umut vermesi ve bu taraftarın bu takıma inanmasıdır. Mücadeleci futbolumuzu devam ettirip sahamızda kazanmaya devam edersek bu taraftar bize evimizde her zaman ekstra güç olacaktır.

Diğer haftalarda olduğu gibi bu hafta da ilk 11 üzerinde değişiklik yaptı Uğur Hoca..
Sakatlığı bulunan Gekas’ın yerine uzun zamandır ilk 11 de forma giymeyen Thorvaldsson forma giydi. Rize’nin fizik olarak çok üstün olan stoperleri arasında kaybolan Thorvaldsson’un Ömer Ali’ye yaptığı asist ise çok akıllıca idi. Uğur hocanın son haftalarda şans verdiği Hasan Kabze ise bu hafta yedeklerde yer alıp yerine taraftarın Sevgilisi olan Erdal’a uzun bir süre sonra ilk 11 de görev verdi Uğur hoca, Erdal ise sahada kaldı sürede üst seviyede mücadele etti ancak maç eksiğinden kaynaklandığını düşündüğüm başarısız şut girişimleri zaten çok az olan olgun atak sayımızı’da bir hayli azaltmış oldu.

Maç boyunca temkinli oynamaya çalışan Konyaspor’un planları Erdinç’in sakatlanması ile biraz bozuldu.. Kulübeden Borek’i çağıran Uğur Hoca Borek’ı orta sahaya koyup Ali Çamdalı’yı biraz daha geriye aldı. Maçın en iyi oyuncalarından biri olan Ali Çamdalı bu bölgede ki futbolu ile de alkış aldı. Rizespor’un savunma arkasına attığı toplarda stoper gibi kademeye girip müdahalelerde bulunan Ali Çamdalı özellikle Rizespor’un sol kanattaki atağında kaleci sol ile çaprazda karşı karşıya kalan Sercan Kayanın çıkardığı şuta müdahalesi stoperleri aratmadı.

Skor 2-1 olmuşken son 10 dakika biraz daha sakin oynaması gereken Konyaspor’un pas tercihlerini hatalı kullanması kalemize pozisyon olarak geri dönüyordu. Recep Aydın’ın yerine oyuna dâhil olan İshak Çakmak ve yine sonradan oyuna dahil olan Hasan Kabze’nin uyumlu futbolu ve orta saha’da buluştuğu topları olumlu kullanmaları sonucu ileriye az da olsa topu taşımayı başardı Konyaspor.  Sezon başından itibaren beğendiğim oyunculardan biri olan Mehmet Güven transferinden sonra yedek kulübesine çekilen İshak Çakmak’ın bu maçtaki performansı herkesi memnun etmiştir.

Sezonun ilk yarısı için 20 puan ve üzeri için hedef koyan uğur hocanın öğrencileri mücadeleci futbol yapısının yanında yeteneklerinide sergileyip daha iyi futbol oynadığı takdirde sezonun ilk yarısını 22 yâda 23 puan da kapatabileceğine inanıyorum.  Sezonun ilk yarı fikstürünün ikinci yarıya kıyasla daha zor olduğunu düşünürsek  bu zorlu fikstürde 17 haftada 22 puan azımsanacak bir puan  olmayacaktır bizim için.. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Sami Erikci Arşivi
SON YAZILAR