Sami Erikci

Sami Erikci

KADIKÖY'DE CESUR FUTBOL !

KADIKÖY'DE CESUR FUTBOL !

Torku Konyaspor Spor Toto Süper Lig'in ikinci yarısının ilk maçında lider Fenerbahçe'ye konuk oldu. Hatırlanacağı gibi Torku Konyaspor sezonun ilk maçında 2-0 yenik durumda iken Recep Ali ve Borek'in golleriyle maçı  3-2 kazanmış ve ilk haftada büyük bir sürprize imza atmıştı.

Maçtan önce taraftarların genel düşüncesi ilk maçın rövanşını almak isteyecek olan formda Fenerbahçe'nin sahadan farklı bir skorla galip ayrılacağı yönündeydi.

Ancak Konyaspor yine bir sürprize imza atarak Kadıköy'de rakiplerini adeta boğan bir takım olan Fenerbahçe'ye karşı ezici bir üstünlük oluşturdu ilk yarıda, Gekas, Hleb, Kabze ve Djalma'nın ileride yaptığı hucüm presi Fenerbahçe'nin kendi yarı alanından rahat çıkmasını engelledi, savunmadan rahat çıkamaması Fenerbahçe'nin bu bölgede çok fazla top kaybı yapmasına neden oldu. Bu top kayıplarını Torku Konyaspor'un hücuma çıkarken kısmen değerlendirdiğini ancak son pas tercihleri ve vuruşlar nedeniyle 2.golü bulamaması maçı Fenerbahçe'ye kazandırdığını söyleyebiliriz...

Yeni transfer Hleb'in futbol zekası ilk maçında farkını ortaya koyması  Torku Konyaspor taraftarlarını mutlu etti. Torku Konyaspor'un sezonun ilk yarısında eksikliğini hissettiği 10 numara pozisyonunda yapılabilecek transferler arasında mevcut şartlarda Hleb'den daha iyi birini bulmak çok zor olurdu sanırım, bu konuda Konyaspor yönetimini tebrik etmek gerekir.  Hleb'in orta sahada oyunu çok iyi yönlendirmesi, forvet, kanat oyuncularına etkili paslar atması ve ileride top tutması takımın hücumda çabuk çoğalmasına ve etkili olmasına neden oldu.

Golde Hleb'in başlattığı atakta Gekas'ın tekrar Hleb'e vermesi ve Hleb'in kaleye vurmak yerine Djalma'ya adeta pozisyonu hazırlaması maçın en güzel hareketlerinden biri oldu. Buna benzer golleri Torku Konyaspor adına ligin ikinci yarısında daha sık göreceğimizi düşünüyorum. Torku Konyaspor'un zaten iyi olan hücum hattına Hleb'in katılması ve Djalma,Gekas, ve Hasan Kabze gibi oyuncuların formda olduğu taktirde bu sene sahadan mağlubiyet ile ayrılsa dahi tüm maçlarda gol atabileceğini düşünüyorum.

Torku Konyaspor golün hemen ardından girilen pozisyonlarda ve özellikle Djalma ile yakalanan mutlak fırsat dan yararlanamayınca farkı 2 ye çıkaramadı ve bu pozisyonun hemen Torku Konyaspor kalesinde net bir pozisyonu bulunmayan Fenerbahçe'nin duran top dan golü bulması futbolcuların moralini bozsa da ikinci yarıda tıpkı ilk yarıda ki gibi maça hızlı başlayan bir Torku Konyaspor izledik, Ancak ''Atamazsan Atarlar''  durumunda bir maç oldu ikinci yarıda Torku Konyaspor forvetleri yakaladığı fırsatları değerlendiremeyince Fenerbahçe taç atışı ile başlayan atakta yine başka bir savunma oyuncusu Egemen ile golü buluyordu.

Kalan dakikalar beraberlik golü için yeterli olmadı ve Torku Konyaspor sahadan mağlup ayrılsa da Kadıköy de oynadığı bu cesur futboldan ötürü tüm futbolsever ve yorumcular tarafından takdir edildi, bunun içinde başta futbolcular ve Teknik direktör Mesut Bakkal'a tüm Konyalının özlem duyduğu bu güzel,cesur ve takdir edilesi futbolu izlettirdiği için teşekkür eder,  bunun devamlılığını temenni ederiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Sami Erikci Arşivi
SON YAZILAR