Sami Erikci

Sami Erikci

HLEB’iN PUANI

HLEB’iN PUANI

Torku Konyaspor deplasmanda ligdeki konumu Torku Konyaspor’dan farksız olan Gençlerbirliği’ne konuk oldu.  Hem Torku Konyaspor hemde Gençlerbirliği adına ligdeki en kritik maçlardan biri oynandı Ankara’da...

Maçtan önce Torku Konyaspor tarafından hedef galibiyet olarak belirlensede, deplasmanda alınacak 1 puanında önemli olduğu biliniyordu. Gençlerbirliği ise puan sıralamasında kendisinden yukarıda bir takım olan Torku Konyaspor’a karşı tek hedefini galibiyet olarak belirlemiş.

 İki takımın da bu düşünce ile sahaya çıkması futbolseverlerin güzel bir karşılaşma izlemesine neden oldu. İlk dakikalarda her iki tarafta kaptırılan toplar sonucunda pozisyonlar bulsada ilerleyen dakikalarda Torku Konyaspor maça ağırlığını koyduğunu söyleyebiliriz.  Yeni Transfer Hleb’in bu haftaki futbolu ulusal basın tarafından’da takdir edildi ve haftanın futbolcusu için en büyük adaylardan biri oldu. 

Torku Konyaspor’da Gekas’ın olmayışı, Hasan Kabze’nin sakatlığından dolayı oyundan çıkması ve Djalma’nın etkisiz kaldığı bir günde, Hleb’in  tam bir yıldız futbolcu gibi oynaması ve maçı tek başına koparması ne kadar kaliteli bir futbolcu olduğunu gösterdi. Torku Konyaspor’un devre arasında böyle nokta bir transfer yapması bu yılki başarıya direkt olarak etki edecektir.

Diğer takımların yaptıkları transferlerle birlikte çıkışa geçmesi  bu dönemde alınacak her puanın önemi bir kat daha artırıyor. Devre arasına girildiğinde galibiyetten artık emin olmuş taraftarlar ve futbolcular vardı diyebiliriz. Ancak ikinci yarının ilk dakikasında gelen gol Torku Konyaspor’u tedirgin ederken Gençlerbirliği’ne morel ve direnç getiriyordu.

Nitekim golden sonra dengeli bir futbol oynamaya çalışan Torku Konyaspor’un adeta geçen haftanın kopyası olan bir penaltı pozisyonu ile skorun beraberliğe gelmesi takımın dengesini tamamen bozdu.  Bu golden sahadanın hakimiyeti tamamen Gençlerbirli’ğinin eline geçti çok net fırsatları gole çeviremediler.

Maçın berabere bitmesiyle sevinen Gençlerbirliği olurken üzülen taraf Torku Konyaspor oldu. Gençlerbirliğinin 2-0 dan maçı çevirmesi ve 1 puan alması kötünün iyisi olarak değerlendirildi, Torku Konyaspor’da ise 2-0 öndeyken kaçan galibiyetin öfkesini 1 puan teselli ediyordu.

Önümüzdeki hafta sahasında Trabzonspor’u konuk edecek olan Torku Konyaspor’un bu maçtan alacağı galibiyet ile puanını  30’a çıkartarak ligde kalma yolunda önemli bi galibiyet alıcaktır. Toplanacak olan 42 puanın ise Torku Konyaspor’u bu sezon ligde tutacağını düşünüyorum.

Her geçen hafta  özellikle sahasında ki maçlarda Torku Konyaspor’u oldukça zor bir fikstür’ün  beklediğini söyleyebiliriz. Galatasaray ve Beşiktaş gibi zirve iddiası ve deplasman galibiyetine ihtiyacı olan takımlara karşı saha avantajı handikapa dönüşebiliyor. Bu nedenle deplasmanda alınacak puanlarda önemli bir hale gelmiş oluyor.

 Trabzon maçının ardından K.Erciyesspor ile oynanacak olan deplasman maçı sezonun en önemli deplasmanlarından biri olacak ve alınacak bir puan veya galbiyetin ligde kalma yolunda rakiplerinden biri olan K.Erciyesspor’a darbe olucaktır.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
Sami Erikci Arşivi
SON YAZILAR