Sami Erikci

Sami Erikci

EN İYİ GALİBİYET

EN İYİ GALİBİYET

Torku Konyaspor sezonun ikinci yarısında ilk iç saha maçında ligin güçlü ekiplerinden Sivasspor'u konuk etti. Torku Konyaspor rakiplerinin de puan kaybı yaşadığı bu haftada adeta 6 puanlık bir maça çıkıyordu.

Ligin güçlü ekiplerinden Sivasspor ile oynanacak olan maçta taraftarların tıpkı Eskişehirspor karşılaşmasında olduğu gibi ilgisi yine oldukça fazlaydı. Eksişehirspor maçında gelen  farklı galibiyet, Fenerbahçe karşısındaki güzel futbolu bu hafta galibiyete inanan taraftarlarını adeta stada akın ettirdi. Tribünlerde galibiyete inanan taraftarın enerjisi futbolculara da yansıdı ve maça çok hızlı başlayan bir Torku Konyaspor vardı ve ilk atağında sahalarda ender görülebilecek bir karambol yaşandı. Bu pozisyonun hemen ardından maçın en iyilerinden biri olan djalma'nın akıl dolu golü Torku Konyaspor'u ve taraftarları rahatlatmıştı, Mesut Bakkal'ın atılan gollerden sonra takımı geriye çekmenin aksine topa sahip olmasını ve hücum yapmaya devam ettirmesi Torku Konyaspor'un bu farklı galibiyetinde başrol oynadı.

Mesut Bakkal

 Uğur hocanın ardından göreve gelen Mesut Hoca tüm Konyalı futbolseverlerin duygularına tercüman oldu adeta..  Göreve geldikten sonra Uğur Hocanın aksine düzenli bir ilk 11 oluşturan Mesut Hoca, bu ilk 11 içinde fazla ise forma şansı bulmakta zorlanan Djalma ve Hasan Kabze gibi oyunculara şans vererek Torku Konyaspor'un hücum gücüne direkt olarak etki etmiş oldu.

Djalma

Uğur hoca ile yaşadığı sorunlar nedeni ile sezonunun ilk yarısında forma şansı bulmakta zorlanan oyuncuların başında geliyordu Djalma... Torku Konyaspor taraftarı ise onun yeteneklerine güvenirken takım içinde oyuna direkt olarak etki edebilecek sayılı oyunculardan biri olduğunu düşünüyordu.. Djalma ise son haftalarda gösterdiği performans ile ona inanan taraftarları haklı çıkardı.. Şuan kiralık olarak Torku Konyaspor kadrosunda bulunan Djalma'nın bu performansını sürdürdüğü taktirde sezon sonu bonservisi veya tekrar kiralama durumunu yönetim mutlaka gündemine almalıdır.

Ali Çamdalı

Sivasspor maçının Djalma ile birlike baş aktörlerinden biri oldu bana göre Ali Çamdalı..  Sezoun başında Uğur Hoca'nın isteği ile Orduspor'dan transfer edilen Ali Çamdalı Torku Konyaspor adına bu sezonun en istikrarlı futbolcularından biri oldu. Orta sahada oyunu iki yönlü oynayabilen ve Sivasspor karşılaşmasında  özellike savunma anlamında kaptığı kritik toplar Sivasspor'un atak  yapamamasına neden oldu. Zaman zaman hücuma da destek veren Ali Çamdalı karambol pozisyonunda şansız bir an yaşamasa güzel futbolunu bir de gol ile taçlandırabilirdi.  Böyle bir oyuncuyu takıma kazandıran Uğur Hoca'ya ise Konyalı bir futbolsever olarak teşekkür etmek istiyorum.

Selim - Kokalovic

Ligin ikinci yarsı ile birlikte sahalara dönen Elvis Kokalovic ve sezon başından itibaren her geçen gün performansını yükselten Beşiktaş ve Trabzonspor gibi takımların takibinde olan Selim Ay ile yakaladığı uyum Torku Konyaspor adına sevindirici bir gelişme.. Sivasspor'un etkili forvetlerine karşı çok iyi mücadele eden Elvis ve Selim'in maçı hatasız tamamladıklarını söyleyebiliriz.

Hasan Kabze - Gekas

Hasan Kabze ve Gekas gibi tecrübeli iki forvetin her geçen hafta yükselen performansı ve yakaladıkları uyum ile gelen farklı galibiyetler Torku Konyaspor taraftarlarını oldukça memnun etti. Haftalardır suskun olan Tecrübeli futbolcu Gekas'ın bu haftaki golü ilerleyen haftalara da yansıyacağını ve Gekas'ın alışıla gelmiş gollerini izlemeye başlayacağımızı düşünüyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Sami Erikci Arşivi
SON YAZILAR