Sami Erikci

Sami Erikci

KAZANMA ARZUSU

KAZANMA ARZUSU

Torku Konyaspor son haftalardaki çıkışına sahasında ligde kalma mücadelesi veren ve son haftalarda Okan Buruk’la birlikte iyi bir grafik yakalayan Elazığspor’a mağlup olarak son verdi.

 Haftanın son karşılaşmalarından biri olan ve Torku Konyaspor’un rakipleri arasında yer alan Kayserispor, K.Erciyesspor,Ç.Rizespor’un oynadıkları karşılaşmalardan galibiyet ile ayrılması Torku Konyaspor’u 6 puanlık bir maça çıkarıyordu.

Futbolcular ise tıpkı taraftarlar gibi tamamen bu düşünce ile sahaya çıkmıştı. Eskişehirspor ve Sivasspor karşılaşmları gibi maça hızlı başlama gayretinde olan bi Torku Konyaspor vardı sahada... Kullanılan köşe vuruşunda dönen topu rakibin en etkili ve en süratlı futbolcularından olan Serdar Gürler’in önünde kalması ve yaklaşık 40 metre topu sürerek takımına penaltı kazandırması Torku Konyaspor’un beklemediği bir durumdu... Bu penaltının ardından taraftarın futbolculara olan galibiyet inancı devam etmekteydi.  Ancak Elvis’in  tıpkı ilk penaltıda olduğu gibi gereksiz yere yaptığı hareket ve sonucunda kazanılan penaltı ile skor 2-0’a gelirken tribünler ve futbolcuların galibiyet inancı bi hayli azalıyordu.

İkinci yarıda bulunan erken gol ile taraftarın coşkusu bi kat daha arttı ve bu sayede beraberlik golüde gecikmedi, beraberliğin ardından tribünlerden yükselen ‘‘ üç üç üç ’’ sesleri futbolcuları tamamen 3. gole ve galibiyete odaklamıştı...

Son dakikalara girilirken bu coşkuyla birlikte unutulan savunma düzeni neticesinde 3.gol geliyor ve küme düşme yolunda en büyük rakiplerinden biri olan Elazığspor’a 2 maçta da yenilerek hem sezoun sonunda büyük avantaj sağlayacak olan ikili averajı rakibi Elazığspor’a verirken alt sıralardaki takımlarla puan farkını koruma şansınıda kaybediyordu.

Torku Konyaspor’un son haftalardaki başarılı performansının baş mimarlarından biri olan Hasan Kabze’nin sakatlığı takımı ve özellikle hücum hattını olumsuz etkilediğini söyleyebiliriz. Hasan Kabze’nin forma giydiği karşılaşmalarda sol açıkta görev yapmasına rağmen aldığı pozisyonlar ve içeriye kat ettiği koşularla ikinci bir forvet gibi oynaması  tek forvet olarak görev yapan Gekası’da oldukça rahatlatıyor ve boş alan bulmasını sağlıyordu. Bu maçta aynı bölgede görev alan Erdal’ın ise forvet özelliklerinin yeterli olmaması Gekas’ı ileride stoperlerin arasında kaybediyordu.

Dün Torku Konyaspor adına sevindirici gelişmelerden biri şüphesiz yeni transfer Hleb’in performansı oldu. Taraftarının önünde çıktığı ikinci maçta kalitesini ortaya koyması ve her geçen hafta performansını yukarıya taşıması  Torku Konyaspor taraftarlarını çok mutlu ettiğini söyleyebiliriz. Dün girilen tüm pozisyonların hazırlayıcısı olan Hleb’e kalite olarak yaklaşan futbolcunun sadece Djalma olarak kalması hücum anlamında Torku Konyaspor’un etkisiz kalmasına neden oldu.

Alt sıralardaki tüm takımların kazanması ve performanslarını yükseltmesi  yukarıdaki takımları tedirgin etmeye başladı. Özellikle Torku Konyaspor’un şuanki konumunda puan farkını koruması ve olabildiğince açması gerekir. Ligin sonlarına yaklaşılırken her puanın altın değerinde olduğu unutulmamalı ve özellikle düşme hattında bulunan rakiplere karşı deplasmanda galibiyetden daha çok ilk düşüncesini beraberlik üzerine kurması gerekir.  Bu yüzden Gençlerbirliği deplasmanında alınacak beraberlik Torku Konyaspor adına iyi bir netice olacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Sami Erikci Arşivi
SON YAZILAR