Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Olmasaydı sonumuz böyle…

Olmasaydı sonumuz böyle…

Konyaspor’a tarihi başarılar yaşatan; duruşu, bilgi birikimi, karakteriyle Türk Futbolunun önemli isimlerinden biri olan Aykut Kocaman’la yollar ayrıldı.
 
Aykut hocanın çiçeklerle omuzlarda karşılandığı gün dün gibi aklımda...
 
2. döneminin sonunda Fenerbahçe’ye omuzlarda uğurlanırken, Ferdi Tayfur’un o güzel şarkısı ‘Hatıran Yeter’le uğurlamıştık. Şimdi de Ahmet Kaya’nın o güzel şarkısında dediği gibi ‘Olmasaydı sonumuz böyle’ diyerek uğurluyoruz hocayı…
 
Aslında bu haber, yürek burkan, hüzün veren bir haber. Kimileri ona vizyonsuz dese de; Aykut Hoca, Konya’nın sadece futbolunu değil, ufkunu da ileriye taşıyan bir isimdi.
 
Atatürk Stadı’nın köhne koridorlarında alt sıralara tutunma hesapları yaptığımız günlerden, neden ligin üst sıralarında değiliz sorusunu sormamıza vesile olan isimdi. Hayal kurmayı öğretti Konyaspor’a gönül verenlere. Konyaspor’un, diğerlerinin gözünde zor deplasman olmasının temeliydi Aykut hoca.
 
Aykut hoca gittiği takımlarda sadece futbolu değil, bütçeyi düşünen de bir isimdi. Belki de en çok eleştirildiği konulardan birisi olan, Volkan Fındıklı ile Amir takıntısı o yüzdendi…
 
Ne diyelim, olmadı be hocam. Bu defa olmadı…
 
Senden başka kim olsaydı şimdiye kadar onlarca defa gönderilmişti zaten. Konyalılar seni çok sevdi. Ahde vefa gösterip her zaman yanında oldular. Ama bu defa çok başarısız oldun…
 
21 maçta 4 galibiyet, 8 beraberlik, 9 mağlubiyet almışsın. 3 aydır evinde gol bile atamıyorsun. Bu sezon evinde oynadığın maçlarda sadece 1 galibiyet alabilmişsin. Futbolun asıl gayesi golü bir türlü bulamadın hocam.
 
Pas oyunu, iyi mücadele, çok koşmak… Hepsine eyvallah da kazanmak için bunların hiçbiri yetmiyor.
 
Bu karne kötü bir karne hocam. Kim olsa gönderilirdi… Bu kez başarısız oldun. Her iki taraf da birbirini üzmeden yollarını ayırdı…
 
Aykut Kocaman’a, Konya’ya verdiğin emekler için teşekkür ediyoruz…
 
Bundan sonraki süreçte Konyaspor yönetiminin atacağı adımlar çok önemli. Şuanda bariz bir tehlike görünmese de ligden düşmenin şakası bile kötü bir durum. O yüzden ince eleyip sık dokumak gerekli.
 
Taraftarlar arasında çok sayıda isim konuşuluyor. Saffet Susiç, Tolunay Kafkas, Ünal Karaman, Bülent Korkmaz, Samet Aybaba gibi isimler sosyal medyada dolaşıma sokulmuş durumda.
 
Kimilerine göre de Sportif Direktör Mehmet Yıldırım’la yola devam edilecek…
 
Ama bana göre Konyaspor’un sistemine uygun bir hoca bulmak en akıllıcası olacaktır…
 
Aykut Kocaman’dan sonra Konyaspor’un başına gelecek ismin, Konyaspor’un mevcut kadrosuyla iş yapabilecek bir isim olması lazım.
 
Konyaspor kadrosu, pas oyununu iyi oynayabilen, çok koşan ve sağlam defans yapan bir takım. Bu kadrodan bol gollü maç izlemek kolay değil.
 
O yüzden benim adayım, Türkiye’de pas oyununu en iyi oynatan ve bunu sonuca yansıtabilen isim olan Abdullah Avcı.
 
Abdullah Avcı aristokrat bir isim. Konya’da çalışmakta belki biraz zorlanır ama bence bu şartlar altında takımın başına getirilebilecek en uygun isim.
 
Konyaspor yönetiminin ne yapıp edip ikna etmesi gerektiğini düşünüyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR