Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

Önder Kutlu Hocamla Ekmeleddin İhsanoğlu’nu konuştuk

Önder Kutlu Hocamla Ekmeleddin İhsanoğlu’nu konuştuk

Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Önder Kutlu Hocamla epey bir sohbet etme imkânı bulduk.

Paralel Yapı + CHP + MHP’nin hamisi ABD- İngiltere- Suudi Arabistan troykasının ortak Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ile ilgili çok önemli bilgiler edindim Hocamdan.

Önce şunu yazayım, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun eşi Felsefeci Prof. Dr. Emin Bilgiç’in kızıymış. Mevlevi tarikatına mensupmuş. “Başı açık” diyeceksiniz. Her halde o da,“Mevlana bizim için saçını örttü, artık bizim saçımızı örtmemize gerek yok” diyenlerden, ya da kim bilir belki başörtüsünü füruat görüyordur, özel hayat diyelim geçelim…

Önder Kutlu Hocamla Ekmeleddin İhsanoğlu’nun çok enteresan bir kesişme noktaları var, Önder Hocam mastırını İngiltere’de Exeter Üniversitesinde yapmış, işin tuhaf tarafı Ekmeleddin İhsanoğlu’da burada okumuş ve Exeter Üniversitesi ile Exeter şehri mr. Ekmel’in hayatında çok önemli bir yer tutuyormuş.

Şunu da yazayım, bu üniversitede başka ünlü insanlarda okumuş, mesela Abdullah Gül, Fehmi Koru, Oktay Ekşi’nin oğlu Mehmet Ekşi, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek gibi…

Daha başka isimlerde var, ülkemizdeki önemli bürokratların, önemli devlet adamlarının yolu bir zamanlar bu üniversiteden geçmiş.

Tabi Önder Hocam Ekmeleddin İhsanoğlu ile aynı dönemde okumamış, aynı bölümde de okumamış ama Ekmeleddin İhsanoğlu ile Exeter İslam Kültür Merkezindeki Cami açılışında beraber olmuşlar. Burada Ekmeleddin İhsanoğlu baya ünlüymüş sizin anlayacağınız.

Gazeteci Oktay Ekşi Exeter Üniversitesinin İslami İlimler Akademisini İngiltere’nin gizli servisi MI5’in ajan devşirme merkezi olduğunu ifade ediyor.

Hoş Önder Hocam diğer bölümlerde de MI5’in etkili olduğunu, hatta İngiltere’de de bu üniversitenin MI5’in ajan devşirme yeri olarak bilindiğini ifade ediyor ve ekliyor, “Şükür biz onların ağlarına takılmadık”…

Önder Hocam takılmamış ama elbette takılanlarda var, mesela Ekmeleddin İhsanoğlu bu ağa takıldı mı?

Önder Hocam Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Exeter’deki İslam Merkezinde 1977 yılından beri Ekmeleddin İhsanoğlu’nun sekreterliğini yapan Bangladeş’liŞehidül Hasan’la Ekmeleddin İhsanoğlu’nu konuşmuş. Şehidül Hasan, “Ekmel Bey önceleri iyi bir insandı, iyi bir Müslüman’dı, fakat daha sonra değişti, nasıl oldu ben de bilmiyorum, şu anda çok farklı bir noktada duruyor, Küresel Sermayenin adamı olmuş” demiş.

Önder Hocam tabi bu konularla ilgili çok önemli bilgiler de veriyor, Exeter’deki bu Camiyi Ekmeleddin İhsanoğlu sadece bir tane Arap Şeyhinden aldığı para ile yaptırmış.

Evet, bir kalemde 1 milyon Paunt’u sadece Ekmel Bey istedi diye bu Arap Şeyhi vermiş.  Bu Arap Şeyhi aynı zamanda her yıl İslam Ülkelerinde İngiltere’ye hizmet etsin diye İngiltere İstihbaratının eleman devşirdiği Exeter Üniversitesine de zaten 5 milyon Paunt yardım bağış yaparmış.

Düşünebiliyor musunuz, İngiltere Müslüman ülkeler kontrolünde kalsın diye Müslüman Ülkelerden bu okula okumaya gelen gençler arasından istihbarat elemanı devşiriyor ve bu elemanların yetiştiği üniversiteyi de kendisine Müslümanım diyen, Filistin için kılı kıpırdamayan Şeyhler finanse ediyor.

Tabi Önder Hocamın bu noktada verdiği bilgiler de çok önemli; İngiltere Arabistan Yarımadasını bin bir takla ile işgal ettikten sonra 1932 yıllında Suudi Arabistan’dan çekiliyor, buraya bir kral koyuyor ve bağımsız Suudi Arabistan ilan ediliyor.

İngilizler Suudi Arabistan’dan çekilirken önemli bir anlaşma yapmışlar, İngilizlerle birlikte veliaht belirleniyormuş, Suudi Arabistan aslında şu anda tamamen İngiliz yönetimindedir. Buraya bir de ABD’yi ekleyebilirsiniz, ABD ve İngiltere Suudi Arabistan’ın yönetimini tamamen kontrol etmektedir.

Dolayısıyla da buradaki parayı da İngiltere ve ABD kontrol etmektir.

ABD, İngiltere’ye Suudi Arabistan’da petrol konularında kendisinin istediklerini verdiği sürece yönetimi tamamen kontrol etme hakkı tanımıştır.

Gezi olaylarında, “ülkemizden 10 milyar dolar Arap sermayesi çıktı” denmişti hatırlıyorsunuzdur, işte Exeter’i finanse eden bu Arap Şeyhleri İngiltere ve ABD’nin emri ile o tarihte Türkiye’yi küçültmek için Türkiye’den çıkmışlar.

Ve işte bu Arap – İngiltere – ABD troykası bugün itibariyle Ekmeleddin İhsanoğlu’nu da kontrol etmektedir.

Ekmeleddin İhsanoğlu bu troykanın istediği doğrultusunda Firavun Sisi’nin yanında yer almaktadır, Ekmeleddin İhsanoğlu bu troykanın isteği doğrultusunda Filistin konusunda Türkiye’nin tarafsız olması gerektiğini söylemektedir.

Ekmeleddin İhsanoğlu işte bu troykanın istediği doğrultusunda çocuk katili Esed’i meşrulaştırmak için mücadele vermektedir.

Yazının sonunda size bomba bir bilgi daha vereyim Sayın Abdullah Gül’ün Exeter’deki mastırını ayarlayan isim Ekmeleddin İhsanoğlu imiş. Bir bilgi daha, İslam Kalkınma Bankasına Abdullah Gül mr. Ekmel sayesinde girmiş.

Gerçekten çok ilginç bilgiler. İnsan bunları duyunca merak ediyor, Sayın Abdullah Gül,  Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a mı daha yakındır? Yoksa Ekmeleddin İhsanoğlu’na mı? Ben anlamadım da…

Çetin Altan haklı, enseyi karartmayın, Allah’ın izni ile bu ülkeyi bu işbirlikçilere bu millet bırakmayacak ve mr. Ekmel’de daha öncekiler gibi geldiği gibi gidecek.

İnşa Allah…

390618.jpg

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR