Hüseyin Koyuncuoğlu

Hüseyin Koyuncuoğlu

PAÇAYI KURTARDIK!

PAÇAYI KURTARDIK!

İki maç üst üste kaybeden, kritik dönemde kendini zora sokan Torku Konyaspor, Fenerbahçe maçıyla adeta yeniden dirildi. Aykut Kocaman'ın Fenerbahçe'yi tanıyor olması bu maçtan alınan beraberlikte büyük rol oynadı.

Tabi İsmail Kartal'ın yanlış kadro tercihi de Torku Konyaspor'a puan anlamında yardımcı oldu. İsmail Hoca haftalardır eleştiri oklarının hedefi olan hatta gitmesi için adına şiirler bile yazılan Emenike'yi ilk 11'de başlattı. Maç öncesi, Emenike'nin 11'de sahaya çıkmasının bize büyük yarar sağlayacağını, kaçırdıkları pozisyonlarla da defansımıza çok da iş düşmeyeceğini düşünüyordum.  Nitekim de öyle oldu.

Basit pozisyonları kaçırmasıyla taraftarına saç baş yoldurtan Emenike bu maçta da istediğimizi yaptı ve sahada dolaşmaktan başka bir işe yaramadı. Fenerbahçelilerin büyük beklenti içinde olduğu Sow da hiçbir varlık gösteremeyince iş Kuyt'a kaldı. Hollandalı oyuncu yakaladığı fırsatları değerlendiremeyince ipler Torku Konyaspor'un eline geçti. İlk yarıda disiplinli bir şekilde mücadele eden yeşil beyazlılar Aykut Hoca'nın tavsiyelerine bir bir uyarak üstün bir mücadele ortaya koydular. Yeni transfer Mahlangu'nun golü de soyunma odasına önde gitmeye yetti.

May Mahlangu hızıyla dikkat çeken bir oyuncu olduğunu yeniden gösterdi. Tek eksiği zayıf fiziği. İkili mücadelelerde cılız kalan Afrikalı oyuncu fiziğini geliştirirse önümüzdeki maçlarda büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Ben Mahlangu'yu Galatasaraylı Bruma'ya benzetiyorum. Bruma ilk haftalarda cılızlığından dolayı üst üste hatalar yapmıştı. Kendini geliştiren oyuncu şimdi formayı kaptı ve takımın başarısında önemli rol oynuyor. Mahlangu'nun da güç kazandıktan sonra hızını orantılı biçimde kullanarak orta sahanın atom karıncası olacağını düşünüyorum.

Önceki maçlarda alınan mağlubiyetlerde aktif rol oynayan Mehmet Güven ile oynamadığı halde eleştirebildiğimiz Ali Turan bu maçta hatasız oynadı ve takımın çalışkan isimlerindendi. Özellikle Ali Turan'ı performansından dolayı tebrik etmek lazım.

Fenerbahçe maçından önce bu maç için "Paçayı Kurtarma  Maçı" yazmıştık. Şimdi aldığımız sonuç beraberlikte olsa rahat bir nefes aldığımızın kanaatindeyim. Paçayı kurtardık kurtarmasına ama asıl süreç şimdi başlıyor. Kalan 12 maçlık dilim akla karayı belirleyecek.

Ben bu maçta gösterdiğimiz performansı kalan maçlarda da gösterdiğimiz takdirde puan alamayacağımız takımın olmadığını rahatlıkla ifade edebilirim.

Ama maalesef bunu bir türlü beceremiyoruz. Bu sadece bizim için değil diğer Anadolu kulüpleri için de geçerli. Önemli bir maç için canını dişine takarak hazırlanan ve oynayan oyuncular basit görülen maçlarda beklenen performansı sergileyemiyorlar.

Yine de bu 12 maçlık süreçte ağır bir sakatlık veya cezalı oyuncumuzun olmayacağını düşünürsek en az 20 puan daha alırız diye düşünüyorum. Bu da geçen sezon ligi tamamladığımız sıradan daha yukarıda olmamızı sağlayabilir.

Gelelim büyük taraftarımıza

Türkiye'nin en iyisi olan Konyaspor taraftarı bu maçta da üzerine düşeni fazlasıyla yerine getirdi. Yaptıkları koreografi ile de gündemden düşmeyen yeşil beyaz sevdalıları rakip taraftarlar tarafından gıpta ile izlenmeye devam etti. Yense de yenilse de takımını hiçbir zaman yalnız bırakmayan 12.adamımız takımı ateşlemeye tüm hızıyla devam ediyor.

 

facebook.com/huseyinkyncl

twitter.com/huseyinkyncl

instagram.com/huseyinkyncl

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hüseyin Koyuncuoğlu Arşivi
SON YAZILAR