Ali Dikilitaş

Ali Dikilitaş

Plan, bütçe, program

Plan, bütçe, program

Konyaspor takımının ligin ikinci yarısında çok başarılı olup, ligi elini kolunu sallaya sallaya ilk 5 içinde tamamlayacağını düşünüyordum. Evdeki hesap çarşıya uymadı, Malatya maçının son dakikasında verilmeyen penaltı, Göztepe maçında kaçan penaltı, Beşiktaş maçında verilmeyen veya alamadığımız penaltı, sakatlıklar, formsuzluklar Konyaspor’u hedefin uzağında bıraktı.

Beklenen puan barajını yakalayamayınca, bütçe de şaşmış oldu. Beklenmedik puan kayıpları Konyaspor takımının sezon sonu hedeflenen mali tablonun gerisinde kalmasına sebep olacak.

Konya ve Konyaspor camiası, takımdan şampiyonluk bekliyor, Konyaspor takımının bu hedefler için doğru planlama ihtiyacı var. Bu sezon yaşanan aksaklıkları çok iyi analiz etmek gerekiyor.

Bir kere özellikle sakatlıklardan dolayı defans bloğunda büyük sıkıntı yaşandı, özellikle Diagne’nin geç dönmesi büyük dezavantaj oldu, burada kulübün sağlık ekibinin suçlu olduğunu ve bedel ödemesi gerektiğini düşünüyorum. Filipovic yine dizinden sakatlandı ve gelecek sezon verimli olur mu? İyi hesaplamak gerekir.

Orta alanda Jevtovic iyi transfer fakat Jonsson ile aynı özellikte. Bu sebeple Konyaspor gelecek yıl orta alanı çift yönlü kullanan özel bir oyuncu bulmalı. Holmen o oyuncu için aklımızda kalan önemli bir örnek. Konyaspor ligi üçüncü bitirmesinde bu oyuncu önemli rol oynamıştı. Çift yönlü orta saha bulmak kolay değil, 38 yaşında Emre halen oynuyorsa varın gerisini siz düşünün.

Konyaspor orta alanın ofansif yönünde de çok büyük problem yaşıyor, Milosevic skora etki eden oyuncu değil, Milosevic maalesef oynadığı maç sayısı göz önüne alındığında skora yeterince etki edemeyen bir oyuncu. Amir bana göre gereksiz yabancı kontenjanı işgal ediyor, bir türlü kendini geliştiremedi. Fofana bir var bir yok, zaman zaman etkili görünse de Fofana Konyaspor’u hedefe taşıyacak oyuncu değil. Traore sakatlıktan sonra hayal kırıklığı oldu, gereksiz yere sahalara geç döndü ve bu yıl hiç faydalanamadık, takımda kalmasına gerek olmayan başka bir oyuncu. Jahovic hiçbir zaman aldığı parayı hak eden oyun oynamadı, geçen yıl ligi tanıdığı için tercih edildi ama yanlış transferdi. Yatabare gündeme geldiği günden beri karşı olduğum bir oyuncuydu, alınması hataydı ve mutlaka sezon sonu yol verilmesi gereken başka oyuncu.

Konyaspor’un büyük hedefleri var, pek çok oyuncu bu hedefe uygun değil. İyi müşteri çıkarsa Milosevic gönderilebilir, onun dışında Filipovic’in sakatlığı beni endişeye sevk ediyor ve takımda kalması konusu iyi etüd edilmeli.

Fofana Konyaspor’u hedefe götürmez çünkü rakibi yıpratma özelliği yok, çok zayıf ayrıca savunma yapmayı bilmediğinden arkasındaki sol bekler çok yıpranıyor.  Jahovic ve Yatabare ile olmayacağı da artık herkesin malumu. Amir olmadı, Opanesenko çok vasat o seviyede alt yapıdan bile sağ bek buluruz diye düşünüyorum.

Konyaspor’un hedefi büyük, kadroda olan oyuncular takımı hedefe götürmeli ve skor üretmeli. Oyuncuların iyi niyetinden şüphe yok belki ama takımın en çok gol atan oyuncusu Ömer Ali, Fofana ve Milosevic te en az Ömer Ali kadar gol atabilmeli, bir takımın santraforu 15 golün altına düştüyse o takım zaten hedefe gidemez.

Aykut Kocaman takımda planlama yaparken eski günlerin hatırı var derse hata eder. Dün dündür, bugün bugündür demek lazım. Bizde rahmetli stoper Sedat vardı, 4 sene oynadı her sezon 5-6 tane kornerden golü vardı, oyuncu skora etki etmeli. Skubic gibi adam lazım skora etki edecek. Douglas gibi sol bek isteriz skora etki edecek.

Konyaspor gelecek yılı çok iyi planlamalı, bütçesini doğru kullanmalı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Dikilitaş Arşivi
SON YAZILAR