Hüseyin Koyuncuoğlu

Hüseyin Koyuncuoğlu

Rahat futbol rahat galibiyet

Rahat futbol rahat galibiyet

 

Torku Konyaspor soğuk havada sıcak bir galibiyet alarak taraftarının yüzünü güldürmeyi başardı. Yeşil beyazlılar sahasında konuk ettiği Denizlispor mücadelesine oldukça hırslı ve istekli başladı. Oyuncuların bu yoğun bastırmaları Denizlisporluları hataya zorladı ve beklenen hata 15. dakikada yeşil siyahlıların savunma oyuncusundan geldi. Topu kaleciye bırakmak isterken bir anda Ömer Ali'ye kaptıran defans oyuncusu golün yenmesinde büyük pay sahibi oldu. Denizlispor ilerleyen dakikalarda biraz açılsada Torku Konyaspor defansını fazla zorlayamadı. Birkaç tane tehlikeli sayılacak atak haricinde yeşil siyahlı futbolcular sahada pek varlık gösteremedi. İlk yarıyı berbere kapatmak isteyen Denizlisporlular ani bir atak sonucu 45. dakikanın uzatmalarında tam ilk yarı bitti derken kalelerinde bir gol daha gördüler ve Torku Konyaspor devreyi 2 farklı önde kapattı.
İkinci yarıya Denizlispor biraz daha arzulu başlasa dahi istedikleri performansı sergileyemeyerek golü bulamadılar. Torku Konyaspor'un da ikinci yarıda değerlendiremediği fırsatlar oldu. Özellikle Ars'ın tutamadığı toplar ve Erdal'ın müsait pozisyonlarda pas vermek yerine şutu tercih etmesi farkın açılmasını engelledi.
İleride averaja ihtiyaç duyulursa bu maçtan farklı bir skorla ayrılmak çok iyi olurdu. Çünkü yeşil beyazlıların kaybettikleri maçlara bakacak olursak çoğu farklı skorla bitmiş. Bu maçta iki gol atılmasına rağmen halen averaj -3'te bulunuyor. Önümüzdeki haftalar için bunun sıfırlanması ve giderek artması gerekiyor.
Maçın analizini yaparsak Torku Konyaspor'da kötü diyebileceğimiz oyuncu yoktu. Sadece geldiği ilk haftalarda attığı gollerle kendisinde büyük umutlar beslenen Ars bu maçta istediğini yapamadı. Rakibiyle girdiği mücadelelerde biraz ağır kalarak koşmaması, Hollandalı forvetin topa hakim olmasını engelledi. Maçın adamını seçecek olursak da bana göre Tolga’ydı.  Savunma oyuncusu maç boyunca sahanın her yerindeydi. Boy avantajını ve güçlü fiziğini kullanarak rakibini egale etmeyi başaran genç oyuncu büyük beğeni topladı. 
Torku Konyaspor bu maça iyi hazırlanmış ve oyuncular 3 puan için kenetlenmiş. Heyecansız çıkıp, rahat futbol oynayınca yeşil beyazlıların yenemeyeceği takım olmadığını net bir şekilde gördük.
 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hüseyin Koyuncuoğlu Arşivi
SON YAZILAR