Kasım Göçer

Kasım Göçer

Range Rover gibi takım

Range Rover gibi takım

Geçen hafta Durica , Traore’yi perte çıkarınca (ve hala Durica’nın kırmızı kart görmemesini kabullenemiyorum) Atiker konyaspor bir değil iki santrafor almak zorunda kaldı.

Çiçeği burnunda santraforlar Evouna ve Eze hazır olmadığı için Atiker Konyaspor, Gençlerbirliği karşısına klasik bir santraforu olmadan sahaya çıktı.

Mustafa  Reşit Akçay’ın çözümü ileri uca Miloseviç’i arkasına da Musa Araz’ı koymak oldu. Bu ikili beklenenin üzerinde verimli oldu. Miloseviç, Musa’ya bolca gol fırsatı hazırladı.

Musa Araz henüz maçın başında çok net pozisyonu kaçırdı ama birinci ve üçüncü gollün altına imzasını atarak kendisini affettirdi.

Musa Araz’ı şimdiye kadar hep ikinci ön libero olarak izledik. Musa’nın kumaşı iyi.  Gençlerbirliği maçında gördük ki Musa santrafor arkasında oynadığında da çok etkili olabilecek bir oyuncu.

Ulusal medya Galatasaray ve Beşiktaş’ın futbolunu konuşadursun Atiker Konyaspor’un iki haftadır ortaya koyduğu futbolun seyir zevki açısından onların oynadığı futboldan kalır yanı yok.

Mesela Atiker Konyaspor’un attığı ikinci gole bakalım. Sol bek (Ferhat) ortaladı  sağ bek (Skubiç) golü attı.  Bir takımın sol beki ortalayıp sağ beki gol atıyorsa  o takımdan korkulmalı.

Tabi,  bu arada takımının sağ beki Ahmet Oğuz ile sol beki Uğur Çiftçi’yi kadro dışı bırakan Ümit Özat’ın da kulaklarını çınlatmak lazım. Ümit Özat’a takım emanet etmek akıl işi değil.

            Atiker Konyaspor çok iyi sinyaller veriyor. Yenildiği Trabzon maçı dahil. Savunmayı önde kuruyor. Oyun boyunu kısaltıyor. Top rakibe geçince hemen baskı yapıyor. Orta alanda pas trafiği iyi olunca ortaya çok güzel bir oyun ortaya çıkıyor.

 Oyun çok güzel ama  kaleci Serkan’ı da unutmayalım. İkinci yarı başında yaptığı kurtarış çok önemliydi. Golü önleyen Serkan maçın seyrinin değişmesine de izin vermedi. Milli takım kalecilerinin formsuz olduğu aşikar. Umarım Lucescu Serkan’ı görmüştür.

                 Bir paragrafta Ezekiel’e açalım. Maç öncesi kadrolar açıklanınca sosyal medyada taraftarın Ezekiel serzenişi vardı. Eğer Ezekiel bu maçta dahi ilk on birde şans bulamıyorsa kusuru kendinde arayacak. Demek ki hala bir Range Rover gücünde değil ve böyle bir gelişim de göstermiyor. Gelen iki santrafordan sonra işi çok daha zor olacak.

                Hoca’yı sadece şu konuda eleştiriyorum. Hedefini ilk on olarak belirlemesi. Atiker Konyaspor Türkiye Ligi’nde oynuyor İngiltere Premier Ligi değil hocam. Bu futbola ilk on hedefi güdük kalır. Süper kupa maçında ve ligin ilk iki haftasında takımın oynadığı futbol kesinlikle Türkiye ligi kalitesinin üstünde.

Yeni transferlerle Atiker Konyaspor’un kadrosu daha da genişleyecek. Hem savunmada hem ileri hatta seçenekler daha da arttı. Orta sahada yeteri kadar alternatif var. Ben çok daha iyi oyunlar izleyeceğimizi düşünüyorum.

                Ama maalesef futbol eşkiyaları yüzünden daha uzunca bir süre bu güzel takımı stadyumda canlı izleyemeyeceğiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kasım Göçer Arşivi
SON YAZILAR