İbrahim Doğan

İbrahim Doğan

Sakatlıkların bu kadar fazla olması normal mi?

Sakatlıkların bu kadar fazla olması normal mi?

Konyaspor’un yakasını talihsizlikler bırakmıyor. Sezon başlarken yaşanan sakatlıkların yanına yenileri de eklendi. Başakşehir maçına tam 7 oyuncusundan yoksun çıkan Konyaspor, birlikte oynama alışkanlığı olmayan oyuncularla sahaya çıkınca futbol oynamakta zorluk yaşadı. Sakatlıklara bağlı yaşanan başarısızlıklarda İsmail Kartal hocanın suçunun olduğunu düşünmüyorum. Ancak Milosevic’in oyuna sonradan girmesi gerektiğini düşünüyorum. Biz Milosevic’i savundukça İsmail hocanın da daha fazla işi inada sürüklemesinden de korkmuyor değilim.

Bir biriyle ilk defa oynayan stoper ikilisi, orta sahada Jevtovic’in yalnız ve etkisiz kalması, kanat oyuncularının etkisizliği ve yapılan onlarca pas hatası yorgun olan Başakşehir’in işini kolaylaştırdı. Başakşehir, ne kadar da “Ben çok yorgunum, 90 dakika oynayıp gideceğim” dese de Konyaspor’lu oyuncuların yanlış oyunu ve hataları, Başakşehir’in maçı antrenman kıvamında yaşamasını sağladı.

Amir, Uğur, Anicic, Vollkan, Ömer Ali, Musa, Ahmet’in olmaması Konyaspor’un bahtsızlığından başka bir şey değil… Bu oyuncular sahada olsaydı, Konyaspor maça ortak olabilir, hatta kazanabilirdi de…

Bütün oyuncuların art arda sakatlanmalarının sebebinin araştırması gerekiyor. Sakatlıklar, bazı şeylerin yanlış yapıldığını gösteriyor. Darbeye bağlı sakatlıklar değil bunlar… Çalışma eksikliğinden, futbolcuların kendilerine bakmadığından ya da çalışma fazlalığından yaşanan sakatlıklar olduğunu düşünüyorum… Kondisyon ekibinin ya da sağlık ekibinin bu konuda bazı stratejileri yeniden gözden geçirmeleri gerektiğine inanıyorum.

Diğer bir konu da penaltıları atan oyuncunun hala Skubic olması!

Bajic varken, takımda forvet sıkıntıları yaşandığı dönemlerde Skubic sorumluluğu almak zorunda kalmış ve taraftarın en çok güvendiği ve bonusu olan bir futbolcu olduğu için kaçırsa bile Skubic kaçırsın düşüncesi oluşmuştu. Ancak Eto’o  geldiğinde Jahovic olduğunda Skubic penaltı atmayı bıraktı. Artem Kravets varken ayağı düzgün olan Miya varken Skubic’in penaltı atmasına anlam veremiyorum.

Transferle ilgili de söylemek zorunda olduğumuz konular var. Sezon başlamadan Konyaspor’un oyun aklını idare edebilecek, oyun kurucu tarzında bir futbolcuya ihtiyacı olduğunu söylemiştik. Kalecilerin yerine ofansif bir orta saha alınmış olsaydı, Konyaspor pozisyon bulmakta çok da zorluk çekmezdi.

Devre arasında bu tarz bir oyuncu mutlaka alınmalı!

Önceki ve Sonraki Yazılar
İbrahim Doğan Arşivi
SON YAZILAR